Přejít na obsah

Centrální zamykání originál-závada


rdrahota

Doporučené příspěvky

Mám origo alarm a po odemknutí klíčem a otevření dveří nic houkat nezačne. V Manuálu se píše, že nejdříve po 15-ti vteřinách. 

Jedině teda, že by mu trvalo déle jak 15 vteřin otevření těch dveří.

 

Já bych to tipoval na nějaký špatný kabel, ale psal, že je kontroloval.. S mikrospínačem neporadím  :kol-32:

post-35598-0-61328900-1380651738_thumb.j

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Zdravim. Obcas sa mi uzamkne samovolne auto. Pocas jazdy ale aj ked vystupujem z auta. Nie je to vsak pravidlo. 

Kabelaz v LP dverach uz mam vymenenu.

Neviete v com by mohol byt este problem.

Dakujem.

Editováno: , autor: otec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je on, ten mikrospínač. Když se časem odrbe ten plastovej čudlík nahoře-červená šipka, tak dveře neví v jaké jsou poloze otevřeno-zavřeno, a v určité mezifázi jeho odrbání může docházet i k jevu, že to zafunguje i za jízdy. Je to vlastně v drtivé většině závada zamykání-mikrospínače. Např.samovolné zamykání po domělém odemčení a otevření dveří s vadným mikrospínačem, v počátečním stádiu blbnutí zámků i za jízdy, nebo bez funkce úplně, a pod.

post-5078-0-23652400-1400841252_thumb.jp

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak mám úplně stejný problém :kol-26:

Při zamknutí na dálku se zamknou všechny dveře kromě řidičových a při odemknutí se odemknout opět všechny jen řidičovy dveře zůstanou zamčené. Zatím to řeším zamykáním klíčem, naštěstí to funguje.

Zatím jsem nepřišel na to, jak sundat tu "krytku" toho kabelového svazku mezi dveřmi a sloupkem. Je na to nějaký grif nebo jsem se jen bál použít větší sílu?? :kol-32:

A u Škodovky není funkce zamčení auta po rozjedu (třeba za 10s)?? To se musím vždy zamykat tím tlačítkem u řadící páky?? Zkoušel jsem např. 5x po sobě rychle zmáčknout zamčení nebo držet zamčení přes 5s jestli tu funkci neaktivuju. V návodu jsem o tom nic nenašel.

 

A ještě mimo téma, kdyby mě někdo postrčil: Někde jsem slyšel, že na MaxiDotu je možné sledovat nějaké další skryté funkce, např. teplotu oleje, vody (oboje v stupních Celsia), nějaké chybové kody, apod. Je to pravda, jak na to??

Díky

Editováno: , autor: extreme4u
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Tak se taky hlásím do klubu :kol-26: Předevčírem jsem z hrůzou zjistil, že mi DO zamče vše až na řidičovi dveře...jak jsem s tím dlouho jezdil nevím...rači na to ani nemyslím...VAG hlásí chybu a téměř na stopéro to bude zlomenej drát ve dveřích...ještě že to jde zamknout klíčem...je to v záruce tak ať se kluci činí :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Zdravím chlapi, pomôže mi niekto, ako vybrať zámok z ľavých predných dverí na Fabii II ? rozobral som tapec, všetko poodpájal, odšrouboval dve skrutky zámku,ale nejde von, drží tam nejaké malé lanko, to asi ide na vonkajšiu kľučku, nie? Zistil som, že asi treba vybrať aj vložku zámku a čo ešte? Potrebujem vymeniť mikrospínač centrálu. Auto sa samé zamyká. Keď som pohýbal konektorom na zámku, cvakalo to ako divé. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj,chtěl bych poradit.Mám na Roomsteru originál centrální zamykání s hlídáním vnitřního prostoru a začlo mi blbnout.Dříve když jsem zamknul a potom jsem opakovaně zmačknul na ovladači zamykání,tak se nic nedělo a teď mi pořád znovu a znovu cvakají zámky a občas mi zůstane trvale svítit ledka ve dveřích.Zůstane sice zamčeno,ale zámky mají zvuk jakoby zamykaly a odemykaly (když opakovaně mackam na ovladači zamykání).Nevíte čím to může být?Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

 

Skontrolujte  si kabelaž , který je ve dveřích nebo mikrospinač v zamku. Mikrospič děla různé pohadky v stylu nezamýka nebo stale zamýka a otevíra párkrat. Mikrospinač nestoji moc pěnez ale trochu praci musiš dat.

 

V škodovce Ti vyměni celý zamek za moc pěnez. Oni tam nevyměnaji mikrospinače za pár kroun. Lepši je změnit celý zamek za pár tisic :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bychom demontoval dveře a podival bych se na kabelaž a zamek s mikrospinačem v jakovém one jsou stavu. Dal bych se ještě zapnout diagnostiku aby uvidět chyby. Občas stava se jednotka kaput , ale to řidká situace.

Dřiv bych přečitel bych tohoto vlakno http://www.forum.fcp.pl/viewtopic.php?f=31&t=5462  . Na hoře davaš se czeski ( česky) :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
V 4. 5. 2014 at 14:40, Casy napsal:

nefungující DO u  levých předních dveří-roomster 2008, přecvaknutý kabely v přechodce viz. obrázek

kabely.JPG

Ahoj chcem sa spýtať ako ma vybrať ten prechod do dverí blbne mi zamykanie dverí a chcem skontrolovať káble no nerád by som niečo zlomil. Ďakujem za pomoc 

Editováno: , autor: barborka017
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...