Přejít na obsah

Mapy do Amundsena


Confusum

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Ten samý problém. Mám Yetiho od roku 2014 s Amundsenem+ a už se mi stává při navigování, že chybí nové ůseky silnic. Na Yetiho jsem patřičně hrdý jelikož jsem viděl Top Gear, kde byl vychválený do nebe. Škoda, že autoři Top Gear, nehodnotili přístup výrobce k software navigace. V době, kdy každý, kdo něco vyrábí Vám poskytuje firmware zdarma, kdy koupíte navigaci za 5.000,- s doživotními aktualizacem zdarma, mám dávat ročně do aktualizací 10.000,-  (jednou za rok jedu lyžovat do Alp, jednou za rok na Balt, nebo Mazury a potřebuji jak Evropu západní, tak východní. Je to pro mne velké zklamání a i když se snažím chovat se čestně, nezbývá než se obrátit na hackery.

Editováno: , autor: Ibra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 3 měsíce později...

Hlavně je potřeba uvést, jakou navigaci v Yeti máš, pokud už nového MIB Amundsena, stačí podle VIN stáhnout na http://updateportal.skoda-auto.com/cs nové mapy a nakopírovat na originální navigační kartu. U staršího amundsena a amundsena+ ti moc neporadím, a pokud máš Columbus https://shops.volkswagen.com/en_GB/web/zubehoer/p/navigations-dvd-rom-cy-europa-west-v15-1t0051859an-11

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím takže pokud jsem správně pochopil co jsem se dočetl na netu a zde tak yeti 2015, má toho novějšího amundsena, stačí prostě stáhnoout mapy ze škody,, rozbalit na sformatovanou sd, vložit kartu do rádia a zapnout. Aktualizace map se provede sama? nebo musím dát aktualizaci ručně.

Díky moc za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, wiglegummi said:

Tak proč tedy na netu chtějí cca od 2000 kč za aktualizační kartu, když můžu mapy stáhnout sám a zadarmo přímo od výrobce

 

 

Protože infotaimenty přijmou datové podklady jen na určitých sd kartách.

 

V sd kartě existuje něco pod jménem CID je to část paměti která nelze u běžných karet přepisovat, obvykle je zde uložené identifikační číslo výrobce. A právě infotaimenty podle tohoto CID buďto kartu přijmou jako mapovovou nebo jako obyčejnou datovou.

 

Krásná ukázka jak z lidí tahat další prachy 😀

 

Jinak u určitých jednotek jde kontrola cid vypnout, nebo jde u Číňana objednat karta s vyraženým správným CID, případně i na českých bazarech jde sehnat origo karta třeba do tisícovky.

 

Dva tisíce bych za to určitě nedal...

 

A k té druhé otázce karta s mapami musí být přítomna po celou dobu používání navigace, jakmile kartu vyjmeš rádio je bez podkladů, takže pojem aktualizace znamená že na kartu se starými mapami nahraješ nové.

Editováno: , autor: ExecutedDonut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Updatu, myslím jak map. Je tam jak píšeš, různé rozdělení Evropy atd. Tak jsem vybral tu kde je ČR a okolní státy. 

Aktualizace FW rádia nic nenašlo. A zda je upraven FW v rádiu tak to netuším. Je to koupené jako starší auto. 

Mám tedy tu originální kartu smazat, nebo jenom nakopírovat tu aktualizaci. 

 

Spoiler

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...