Přejít na obsah

Auto v Praze - jak zabezpečit?


Pawlisko

Doporučené příspěvky

Zdravím kluci,

za měsíc a něco se budu stěhovat do Prahy a protože mám docela pěknou Octavii, tak se o ni logicky bojím. Před domem, kde je byt je dost míst na parkování a ani v okolí není problém. Byt není přímo na sídlišti, ale to je asi jedno. Řeším co teď. Pojistku mám, ale každý víme, že pojišťovna dá v případě škody jenom almužnu. Garáž v Praze vychází na 2500 Kč měsíčně a navíc bych měl auto docela daleko. Pak je tu možnost ho odstavit do parkovacího domu, kde to stojí 1500 Kč měsíčně což je 18 tisíc a to taky není málo.

Přemýšlím, že bych si do auta dal Zeder (určo znáte), ale zase mám obavu, že mi rozsekají interiér auta kvůli tomu, že to tam pak najdou. A to mi asi pojistka nezaplatí....

Pak mám sice pitomé Bolero, ale furt to je rádio, které se určitě krade, řešit každý měsíc nové rádio by mě asi jeblo.

Jak to děláte vy? Tajný vypínač je to nejmenší, ale nevěřím, že to má nějaký bližší efekt.

Už mi jedno auto ukradli a tak přemýšlím co s tím... 

Díky za diskusi.

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bydlím v Praze, auto mám ve své garáži (uzamykatelný box v patrovém garážovém objektu) a už jsem tam měl dvě nevítané návštěvy - naštěstí nešly po autech. Pokud garáž není pod nepřetržitým dohledem, vůbec nic to nezajišťuje. Takže pojistka, defend lock, garáž. To je moje zajištění. Víc se tím nehodlám zabývat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistka, defend lock i zámek na volant by byl. Parkovací místo v parkovacích domech s online monitoringem by taky problém asi nebyl, ale za ty peníze, to je fakt "dost". Proto si říkám, jestli třeba ten Zeder a doufat, že to nikoho nenasere. Parkování u baráku je fajn, aut je v ulicích strašně moc, tak pak jenom doufat..... 8000 za Zeder nebo 18 tisíc za rok je taky rozdíl.

Každopádně díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parkuji stejně jako Pawouk v uzamykatelném boxu a jsem za to šťastnej. Stojí mne to 1250,- měsíčně za pronájem, ale nelituji - bydlím na sídlišti a to je s parkováním na ulici dost náročné - a to nám to tady zatím středočeši tolik nezaplňují (až se spustí park zóny tak se uvidí). Prostě pod střechou je pod sřechou.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem bydlel na Proseku měl jsem 200m od baráku placené hlídané parkoviště. Sice není schované, ale každý měl svoje místo. Bylo to oplocené a 24h hlídané a každý měl kartičku. Ty chlapy co hlídali znali 98% lidí takže věděli kdo kde parkuje a jaké má auto. Stálo to 755 za měsíc.

Když jsem koupil octu tak mě asi za týden málem nepustil na parkoviště pač byli zvyklí na volvo :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Pawlisko napsal:

Uzamykatelný box, to je takový ten "výtah" na auta? Jak daleko takový parkoviště máte? Já bych ho měl cca. 15 minut pěšky. Případně mě ještě napadá parkování u klienta, to by šlo asi zadarmo, ale kurnik nejsem zvyklý jezdit za autem 30 minut busem :D

Nene, je to třípodlažní objekt, každé patro má svůj vjezd přes zamykatelelná vrata a v každém podlaží je cca 30-40 samostatných garážových boxů na jedno auto, které jsou samostně uzavíratelné. Mám to necelých 5 minut chůze z bytu. Jak psal brácha , bohužel se tam docela krade , ale podle toho co jsem za ta léta vysledoval a z rozhovoru s PČR, ztrácí se jen věci jako AL kola (o ty jsem právě tam přišel před pár lety) a jízdní kola. Ojediněle i jiné zpeněžitelné věci. Auto zatím žádné a o navi taky policisté  nic nříkali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě stačí taky parkovací stání, nepotřebuji garáž, spíše mi jde o to, aby se k němu "nedostal" zloděj, nevybral z něj rádio, apod. Nejlepší bude si asi objet okolí kolem baráku a ptát se třeba firem v okolí, jestli by za úplatu nešlo parkovat. Ale nevím nevím, jestli má někdo zájem, aby mu někdo parkoval za jeho bránou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bydlím taky v Praze, mám sice garážové stání (společné) s kamerovým systémem, ale prý už tam zloději byli (před mým nastěhováním) - šli prý po navigacích.

S autem občas parkuji i u sídlišť, pravda nikdy ne přes noc.

Nevím proč řešit nějaká zabezpečení a blbůstky okolo, když máš pojištění?! Mám taky pojištění, mám i Construct nebo Defend Lock, ale absolutně to nepoužívám, když to někdo bude chtít ukrást, tak to ukradne bez ohledu na to či ono... Pojistka je jediná ochrana, která existuje a funguje, dál bych to neřešil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tttt 

Já mám takovou zkušenost, že jsem si koupil auto za 300 tisíc a když mi ho po 3 měsících ukradli, tak jsem přišel o 100 tisíc, protože žádná pojišťovna (pokud nemáš GAP) ti nedá peníze, které uvádíš jako hodnotu vozidla, ale vypočítá si to hezky podle svých tabulek. Takže pojistka je ok, bez toho bych ani nevyjel, ale taky to není ochrana... je to dobré z toho důvodu, že pokryješ úvěr a neplatíš za něco, co nemáš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jasně kluci, máte pravdu, že pojišťovna zaplatí reálnou cenu, to je fakt, ale tak k tomu taky přistupuji.

Je v podstatě jedno, zda mi to ukradnou nebo to prodám, stejně dostanu +- reálnou cenu, za kterou bych to prodával. Kámoš třeba byl za krádež jedničkové Fabie RS rád, dostal celkem slušné peníze (tvrdil mi víc, než za kolik by prodával) a pak si koupil O2RS. Akorát je tam ta nevýhoda, že musíš řešit koupi jiného vozu a doufat, že cajti to nenajdou někde rozřezaný a nechytnou toho maníka.

Nicméně stejně jsem toho názoru, že ten, kdo to bude chtít ukrást, řekněme profík, fetky většinou kradou navigace a vybavení, tak ten si poradí se vším.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blbost, reálnou cenu od pojišťovny nikdy neuvidíš. Rozdíl mezi prodejní a tabulkovou je velký. Rozdíl je, jestli splašíš auto pod cenou. To se stalo kámošovi. Koupil firemní auto za hodně dobrý peníz a když mu ho snad po půl roce nebo roce ukradli, tak dostal víc, než za to dal.

Jenomže!! Je rozdíl mezi pojišťovnou a pojišťovnou. Já podepisoval papír, že se auta v případě nálezu vzdávám a tak jsem měl "klid". On nic takového nepodepsal a po 2 letech našli auto rozebraný v Brně. A měl peklo! Ani nevím, jak to dopadlo.

Ohledně autorádia, tam je mi to jasný, to bohužel, ale to mě více méně ani nezajímá. Teď jsem koukal, že na autorádio mám pojištění do 30 000 Kč, takže když mi někdo vezme Bolero, koupím do 30 tisíc něco jiného. 

Spíše řeším reálnou ztrátu auta = aby s ním neodjeli. Když tam dám Zeder, tak nevytočí kola a pochybuji, že zrovna na moje auto, kterých je v Praze mraky pojedou s jeřábem. Otázkou je, jak jsem viděl na webu Zederu, že když to zloděj zjistil, tak vzal šroubovák a udělal mu na autě docela dost škody, ale zase, čert vem, od toho je pojistka, pojišťovna zaplatí (samozřejmě s moji spoluúčastí). Sherlog je drahý jako garáž, to nemá smysl. Zaslepení zámků nikoho nezdrží, vyrve to a šroubovákem si to otevře. Tajný vypínač za 2000 Kč.. přidám 5k a mám rovnou zeder, který také blokuje startování.

No nevím, rád bych to prodiskutoval...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Já osobně hlasuji pro Zeder. Sám jsem s autem přes noc nikde jinde než v garáži nestál, dokud jsem ho neměl namontovaný. Přes noc parkoval převážně v garáži, ale když jsem věděl, že budu brzo vstávat, nebo když bylo blbé počasí, tak jsem ho nechal před barákem. Do podzimu bylo vše v pohodě dokud jsem nepřišel k autu, kterému chyběly mlhovky (nebyl jsem jediný, ale i tak mě to celkem nas*alo...).

Zeder zamykám pokaždé (v garáži, v obchoďáku, před barákem, v práci na uzavřeném parkovišti, prostě pořád...). Nálepky mám vylepené na předních bočních sklech a na zadním mám takovou černou aby si to rozmysleli kdyby šli náhodou jen kolem... 

Tím bych chtěl říct, že Zederem se sice krádeži auta ubráníš (rozhodně bych nechal vylepené nálepky, protože nechci zloděje zaskočit při zničení půlky interiéru, ale odradit...), ale bohužel krádeži některých dílů (jako u mě např. mlhovky, které ukradli před pár měsící známému v Praze Vinohradech na Passatu...)moc ne. Tam pomůže jedině něco uzavřeného, nebo hlídaného (garáž, případně hlídané parkoviště...).

Myslím si, že Bolero se už moc nekrade, pokud nemáš xenony, tak bys mohl být taky v pohodě a u RS nárazníku nevím jak lehce jsou ukradnutelná RS LED světla a mlhovky.

Bohužel jsou ale i fetky, které by ukradli i swing, nebo se pokoušeli odjet se Zederem...

Jinak s přístupem k montáži Zederu jsem byl maximálně spokojen, vše pečlivé, nikde nic neulomili, nic nevrže, nic není moc vidět a vše funguje jak má :)

Takže za mě Zeder (už jen proto, že bys byl třeba první komu auto s uzamčeným Zederem ukradli je celkem výzva :D).

Možná ještě pouvažovat, jak často budeš potřebovat auto. Já, když bydlel v Praze, tak jsem auto zaparkoval v neděli večer a vytáhl ho z garáže až v pátek a to bylo zaparkováno v podzemkách, které jsou součástí domu :). Neměl jsem tak silné nervy, abych každý den jezdil přes celou Prahu do práce hodinu, když metrem to šlo za půl :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Drapo,

zítra jsem objednaný na Zeder nedaleko Olomouce, takže uvidím, udělám určitě i fotky. Já jsem se pro Zeder rozhodl především proto, že se mi právě nechce platit 2000 Kč za garáž = 24 000 Kč ročně, navíc parkování v Praze mám v pohodě kousek od "baráku". Jestli mi někdo ukradne mlhovky, ledky nebo xenony, tak to bude nechutný prase a já jenom doufám, že mi to v pohodě pokryje havarijní pojištění. Nebudu to mít nikde u paneláku a kolem auta bude furt hodně lidí. 

Co se ježdění po Praze týče, taky to nemám v plánu, protože metro je prostě rychlejší. Napadlo mě i auto prodat a vůbec ho neřešit, ale zase potřebuji občas na Moravu a protože se mi nechce tahat všechno vlakem, tak to prostě jednou za čas udělám takto. 

Jestli mi někdo auto odtáhne se Zederem, tak mu udělám takovou reklamu, že si z toho koupím nové auto :D Už jednou mi auto ukradli a fakt to zase nechci řešit.

Je to sice už 7 let starý auto s 200k km najeto, ale furt je to pěkný auto, který se zalíbí a pro zloděje to je prostě výzva. Nálepky tam určitě dám, ikdyž už jsem je jednou měl a dával jsem je dolů, protože vypadají strašně, ale na to už dnes jednoduše nehraji. Tu černou nálepku doufám taky seženu, ta vypadá totiž nejlíp ze všech. 

Uvidím jaký budu mít štěstí. Na vykradený auto mám snad taky pojistku, takže když si někdo bude chtít odnést rádio, tak budu mít nový no... když to bude pravidelný a mě se nebude chtít platit neustále spoluúčast, tak ho nechám na Moravě :D

Kousek od baráku mám nákupák, ještě tu je možnost tam nechat auto a pak se na někoho nalepit :D ale nemám na to asi koule :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Pawlisko,

no tak snad bude rozhodnutí správné :-)... Pak se poděl s fotkama, já bohužel nemám a jedinné, co můžu vyfotit je již namontovaný Zeder :) 

U RS nárazníku je to naštěstí trochu složitější než u klasického FL, tak snad to takový problém nebude :) S xenony už je to trošku horší, ale budu držet palce, aby to bylo v pohodě... Pojišťovna sice vše pokryje, ale i malá spoluúčast zamrzí, když ty peníze vyhodíš kvůli nějaké fetky... No já osobně bych snesl mít auto dále od bydlení a nechávat ho tam i se Zederem (jak jsi psal u klienta zdarma...). Auto je škoda prodávat a hlavně u náhradních dílů je moc km nezajímají. Spíše se koukají na celkový stav vozu, tak budu držet palce, aby se už příhoda s ukradením neopakovala... Nálepky sice strašně vypadají, ale bohužel raději budu mít na okně škaredé nálepky, než mít nálepky v garáži a rozmlácený interiér. Být to služebák, tak to neřeším a je mi to celkem jedno. Raději bych snížil spoluúčast na minimum a pak už to nechal osudu. Když ho mají vykrást, tak ho vykradou, když ukrást, tak ukradou a když má být vše ok, tak bude vše ok... 

Pavel ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ono opravdu záleží, kam se budeš v Praze stěhovat. Jsou části, ve kterých se krade jak na běžícím páse. Například takový Chodov nebo Smíchov je naprosto špatně řešený, pouliční světla chybí a je to rád pro zloděje. Neviděl bych jako největší problém odcizení celého vozidla, ale spíše odcizení některých částí.

 

Osobně jsem svou firemní Octavii II. generace parkoval před domem v Bohnicích a jednou se mi stalo, že mi zmizely mlhovky a xenony. Na druhou stranu tam máme relativně schopné policisty, takže jsem si ráno jel světla vyzvednout na policejní stanici, sepsal jsem protokol a byl klid. Když jsem o tom mluvil se strážníkem, bylo mi řečeno, že je to první krádež takových věcí po asi třech letech, což je relativně solidní.

 

V autech jsme měli právě Zeder a někdy i Defend Lock. Pokud je člověk důsledný a tato zařízení využívá, má většinou alespoň trochu vyhráno. Přeci jen, pokud jde zloděj po autě, které chce celé ukrást, nebude zbytečně plýtvat čas na odemykání Zederu nebo Defend Locku, když může o „dům“ dál, kde najde auto v podobné či stejné konfiguraci a bez zabezpečení.

 

Jinak nějaká parkoviště můžeš najít například zde - https://www.bezpecneparkovani.cz/

Koukni, zda v okolí nejsou nějaká hlídaná parkoviště, která nestojí raketu. Pokud je na webu nevidíš, doporučuji se zeptat sousedů, kteří třeba mají auto nebo dost městských částí má své vlastní skupiny na Facebooku, kde si lidé radí. Čas od času jde také sehnat také přímo garážová stání v novostavbách za parádní peníze. V Bohnicích nedávno bylo pět parkovacích stání za cca. 450,- / měsíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj kluci,

 

tak mám svoje auto v servisu od minulého týdne a mám od strýce půjčenou O1čku a dnes vlezu do auta a všude rozházený věci z auta. Normálně! Někdo se dostal do auta, ukradl sluneční brýle, USB kabel na nabíjení iPhonu a možná nějaký drobný. Auto bylo zamčené. Masakr... naštěstí nic jiného neukradl a nic nezničil. Jen nechápu, že za sebou ještě zamkl.

 

Nějaká fetka beztak, protože jinak by snad vzal i nabíječku, která byla v cigareťáku a která byla dražší než ten lighting konektor na iPhone....

Hrůza a děs.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...