Přejít na obsah

Slabá účinnost katalyzatoru


guinea

Doporučené příspěvky

Na diagnostice servisu mi bylo zděleno, že mám slabou účinnost katalyzátoru. Po sešlápnutí plynu je cítit slabší výkon. Jediný katalyzátor za rozumnou cenu jsem našel u Automediku za 3360,-  a potom kolem cca 2000,- universální http://www.aaavyfuky.cz/index.php?skp1=katalyzatory-univerzalni 

 

  - jaký je rozdíl mezi universálním katalyzátorem a tím od JMJ ( předpokládám že universální je konstrukčně stejný jen se liší vnitřním průměrem trubky na vstupu a výstupu )

  - kat z vrakoviště jsem zavrhnul, protože jsou povětšinou braný z aut s nájezdem 100-120t km tak si nedělám iluze o jejich kvalitě

  - potom jsem ještě narazil na rezonátor, který může kat nahradit měl by někdo video kde je rezonátor slyšet ?  ( čiste jen on bez sportovních koncovek tlumiču a jinejch tunningu )

  - vyřezání katu po přečténí téhle informace taky :    druhá funkce katalizátoru o které málokdo ví a tou je srovnání toku výfukových plynů, bez katalizátoru a rezonátoru dochází k víření plynu v trubkách a tím k horšímu vyplachování, větší teplotě ve spalovacím prostoru a následným poškozováním ventilů a celkově většímu opotřebení motoru. 

 

17.jpg

19.jpg

20.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...