Přejít na obsah

Prodloužený servisní interval


guam

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám dotaz ohledně toho, na základě jakých vstupních údajů vypočítává řj čas, kdy při prodlouženém servisním intervalu doporučí výměnu oleje. Jsem nyní na dovolené, čirou náhodou jsem před odjezdem kontroloval kolik zbývá do výměny oleje/servisu a bylo to přes rok a přes 22tkm. Ujel jsem 1500km na dovolenou výletním tempem, týden auto stálo a včera nastartuji poprvé a PP píše, výměna oleje za 30dní, čučím na to jako puk, ale ok, ovšem nastartuji včera podruhé(ujeto od prvního startu 10km) a výměna oleje za 13dní - wtf? A konečně třetí start včera - a hláška - výměna oleje nyní - WTF? :help: Do návratu domů potřebuji ujet ještě nějaké 3000km, ale i tak mi nepřijde normální, aby si auto řeklo o výměnu oleje po 8000km od poslední výměny a především, aby smazalo 22 000km po ujetí 1500km. 

 

Takže mě zajímá, na základě čeho probíhá stanovení nutnosti vyměnit olej. Měl jsem za to, že se to jen odhaduje na základě zatížení motoru, počtu studených startů atd. Pak by se muselo jednat o nějakou závadu. Nebo je tam nějaké čidlo, které skutečně měří kvalitu oleje? Pak by se nabízelo, jestli mi vůbec při poslední výměně oleje onen olej skutečně vyměnili. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

V dokumentu je uvedeno, že nejkratší proběh km, po kterém prodloužený interval žene do servisu na olej, je 15tis km. Mě to hnalo po 8000km... 

V servise mi k tomu nic neřekli, vyměnili olej, o žádné závadě se nezmínili, že by našli. Interval jsem nechal překódovat na pevných 15tis km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...