Přejít na obsah

Řazení, převodovka


Kraso

Doporučené příspěvky

Omlouvam se, pokud jsem toto tema zalozil pod spatnym vlaknem. Kdyztak prosim o presunuti na spravne misto.

 

Chtel bych se zeptat, jestli tu nema nekdo problem se zarazenim predevsim prvniho stupne. Obcas se mi stane, ze nemuzu jednicku vubec zaradit, dokud nejprve nezaradim jakykoliv jiny prevodovy stupen, pak uz tam jde i jednicka opet velmi lehce a plynule (ani vyslapnuti spojky nepomuze). Drobne problemy s razenim jsem pozoroval uz od predani auta, ale to jsem prisuzoval tomu, ze kola prevodovky jeste nejsou dostatecne zajeta a "obrousena", ale ted uz je to pul roku, co s nim jezdim. Jsem si vedom toho, ze v zime je ta prevodovka vzdycky vic "zatuhla", takze to nepujde tak lehce jako v lete, ale ze tam nemuzu jednicku vrazit vubec je uz pro me mirne alarmujici.

 

Osobne jsem neco podobneho pozoroval u predchoziho SII a prevodovka musela jit na serizeni... ale to bylo az po 220kkm. Takze tady s tim budu muset taky urcite do servisu, ale jeste chci pockat, jestli se neobjevi neco dalsiho, abych tam nejezdil jenom s jednou veci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Problém s řazením prvního stupně u SUPERB III L&K 2.0 TDI 10/2015. Při rozjezdu se při pokusu o zařazení 1. stupně zařadí zpátečka i bez potřebného zatlačení řadící páky.

Dále při zařazení zpátečky stiskem řadící páky, tato následně mírně "povyskočí" nahoru.

Editováno: , autor: zdenekhorcik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Včera v servisu provedli výměnu kulisy u řazení. Museli tedy nejprve odmontovat Construct, poté vyměnit kulisu a znovu jej namontovat. Nyní vše funguje správně, páka při zařazení zpátečky nevyskakuje a jednička se řadí bez problémů.

Snad je to tedy vyřešené.

Mimochodem máme ještě jednoho SUPERBa III o 4 měsíce staršího (6/2015) a tam se tyto problémy s řazením projevují také. Navíc u tohoto auta se od tohoto týdne začal projevovat problém se zamykáním Constructu, jde velmi ztěžka. Zřejmě to souvisí s uvedenými problémy u řazení.

Takže zřejmě zvolíme stejný postup opravy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zaznamenal som spatne radenie 2. a 3. stupna za jazdy pokial motor bol studeny. Po zohriati a pri stani to bolo OK. Servis na zaklade pokynov od AS nakoniec vymenil pritlacny talir spojky. Radenie sa sice zlepsilo, ale podla mna to stale nie je ono, pokial to porovnavam s F3. Viem, ze je to sice ina prevodovka, ale aj tak...

 

Nebol by niekto ochotny (Brno a okolie) nechat mi vyskusat svoju manualnu prevodovku za studena? Vopred diky

Editováno: , autor: deto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...