Přejít na obsah

Hučení z oblasti výfuku, turbo


Doporučené příspěvky

Ahoj kluci,

potřebovala bych poradit. U mé Fabie 1.2. tsi 63kW se ozývají podivné zvuky z oblasti výfuku, takové hluboké a drnčivé. Není to slyšet moc, prakticky jen když jí u toho stojím. Mám najeto 118tkm, právě jsem jí přivezla ze servisu, kde jsem podruhé měnila rozvody a regulaci u turba, tak jsem poměrně háklivá na ruzné pazvuky :huh: žádnou chybu mi to zatím nevyhodilo, otáčky také neskáčou. 

Napadl mě katalyzátor? 

Další otázka souvisí s turbem. Nechávala jsem na něm vyměnit tu tyčku regulace, jelikož občas se mi stalo při zrychlování na dálnici, že auto nechtělo zrychlit a např do kopce naopak zpomalovalo. Po zaparkování se mi rozsvítila kontrolka motoru. A ačkoli tu regulaci mám vyměněnou, dnes to Fabča opět udělala, bez kontrolky. Někde jsem četla, že to může způsobovat i ten katalyzátor, je to možné? :rolleyes:

 

Moc díky za odpovědi :lol:

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Pani :)

 

Dobře bude když zapojiš diagnostiku a uvidiš chyby :)

když máš poškozeni katalizator to auto moc slabně při jezdě k kopci nebo rozsiti se kontrolka motoru. Potom je jedno max 40 km/h a polovina vykonu.

Ja bychom zkusil takovou věc. Prvni rychlost pod 35km/h, dvojka (plne zrychleni) až k čtiřky pod 5000 otaček, patka pod 170 km/h. S rychlosti projet pár  kilometrů. Potom bude vidat či rozviti se kontrolka motoru nebo ne. Když při zrychleni rozsviti se kontrolka motoru hned nepokračujte zrychleni.

Uvidiš či smrad vyjde výfukem na zevnitř nebo uděla dirku nebo bude větši dirku u výfuku nebo katalizatoru :)

Když máš turbo poškozené to nejedeš vice než 120 km/h :)

Katalizatory jsou spiše trvale . U mého otce katalizator je od vyroby ( pod 140000 km a 13 let) :)  a stale je dobrý :) .

Editováno: , autor: TOMUS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Od včera počujem u svojho auta jemné cvirikanie pri 900-1000 otáčkach keď pridám plyn. Počuť to iba keď mám stiahnuté okná a ide to od spodu. Pravdepodobne diera na výfuku. Za mesiac sa sa chystám na veľkú prehliadku, tak uvidíme, že či je moja diagnóza správna. Dúfam, že sa to dovtedy nezhorší a nebudem musieť ísť do servisu skôr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...