Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Tak mi poraď jak např. v angličtině zadáš hlasem do navigace cíl cesty: "Jičín". Ať dělám co dělám, vždy to pochopí jako "Judžin = Eugene" a hledá to nějakého Evžu v adresáři. To je asi hlavní důvod, proč nepoužívám asistenta v angličtině - nedokážu hlasově zadat české cíle aby mi rozuměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 10. 3. 2020 na 21:11, honza-marek napsal:

Používám originální kabel a nikdy se nic neodpojilo - https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/propojovaci-kabel-usb-–-micro-usb-5ja051446jx

existuje u USB-C varianta

No nevím, čistý USB-C kabel na e-shopu není. Je tam jen šílenost, která na sobě má 3 konektory. Objednal jsem ho, ne že ne... protože co si budeme povídat. Neustálé náhodné odpojování telefonu je fakt nepříjemné. Čekal bych, že čistý android 10 bude pracovat dobře a bez problémů. Dokonce mám i originální kabel od telefonu. <_<

Editováno: , autor: Sabiza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dávám rychlou aktualizaci pro ty, kterým se Android Auto odpojuje s USB-C kabelem. Přišel jsem na to, že po nějakém čase se kabely opotřebí a nedrží v telefonu úplně dobře. Není to až tak chyba kabelu, ale prostě špatného řešení konektoru jako takového. Koupil jsem dva nové kabely (jeden přímo od Alzy a druhý originál od ŠA). Takže pokud se vám odpojuje AA, tak koupit novej kabel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono nejde ani tak o kabel, ale spíše o konektor a jeho postupná degradace. Prostě jak nasouváš ten konektor do telefonu, ve kterém je ta malá nabíjecí destička, tak ho pomalu ale jistě ošoupeš a on tam potom už pořádně nedrží. Takže se různě v tom telefonu posouvá a auto vyhodnotí, že datový přenos není přesný a raději se odpojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám spíše obecný dotaz - co se stalo s Youtube Music ve spojení s Android Auto? Všeho všudy jednou se mi přes YM podařilo něco dostat na displej, pak už nic a při spuštění YM v AA píše "upgrade your youtube account"... Jak to totiž vypadá, už bude lepší přejít na Android Auto (z Mirrolinku), ale tohle je celkem bota.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych se zeptat na pár věcí:

1. Android Auto od jisté doby co je ofiko pod A10, tak neumí číst česky, vyřešil jste to někdo nějak?
2. Funguje někomu Waze pod AA? Já to zkouším už hodně dlouho, jednu dobu to chvilku jelo a teď zase ne, prostě není schopno pracovat s GPS.
3. Nedají se nějak zrušit ty otravné hlášky než se člověk dostane do AA?
4. Nehacknul to už někdo a neudělal konečně AA přes WiFi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zadne potvrzovani opravdu nemam, pripojim tel./ menu / AA tot vse. 

Ale ted jsem resil take bod 1.

Nefungovalo totiz uz ani zadavani adresy v cestine, cteni me tak nevadilo, to jsem nepouzival. 

Reseni: zakazat v google play aktualizace Google app

Odinstalivat v goole play aktualizace Google app

Me zustala defaultni verze 10.90.x.x a s tou to jede, byla tam nejaka 11.x.x.x a ta v sobe mela google assistant a s tim je to v ...

Kdyby se nekdo nudil, muze otestovat ktera verze to zpusobuje a mit tu nejposlednejsi. 

https://www.apkmirror.com/uploads/page/2/?q=google-search

Editováno: , autor: Stanson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Jak jste vyřešili psaní do Waze v AA za jízdy? V Passatu to šlo normálně z výroby, ale v Supu to hodí hlášku, ať zaparkuju, jinak nenajede klávesnice. Vygooglil jsem bypass (uzemnění brzdovýho senzoru), ale na to se moc necítím. Obrázkovej nebo videonávod přímo z auta jsem nenašel. Jen s Kenwood rádiem u stolu. Pak jsem ještě našel OBD BT a nastavit přes mobil. To ale psal jen jeden jedinej člověk a nenapsal k tomu podrobnosti. Jak jste to prosím vyřešili?

Editováno: , autor: R1dd3R
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem se teď projet na test. Řeknu Lidl a začne to hledat něco na druhé straně Evropy. Někde jsem viděl návod, jak deaktivovat AJ verzi. Každopádně jsem z Passatu zvyklej psát, takže při příští návštěvě servisu se zeptám na bypass brzdy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@R1dd3R - ak vies najst ten navod na deaktivovanie AJ verzie, tak ho sem daj. Chvilu fungovalo odinstalovanie vsetkych aktualizacii Google asistenta, ale teraz si uz Waze kontroluje verziu google asistenta a nespusti sa ked mas staru verziu. Pred par rokmi fungovalo android auto v slovencine/predpokladam aj cestine super. Normalne citalo texty sprav, fungoval hlasovy vstup z volantu (stlacil som tlacidlo na volante, povedal som adresu a Waze nasiel tuto adresu). Teraz AA cita textove spravy "v anglictine", po stlaceni hlasoveho vstupu na volante musim povedat "home" namiesto "domov", ked nadiktujem adresu, tak AA nerozumie, alebo vyhlada adresu uplne odweci niekde v USA... A ako pises, ked poviem lidl, naviguje ma to do lidl niekde v chorvatsku (naposledy)... Mam Samsung S20

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se v nastaveni, v aplikacích vymazou data u Google, tak se vymaze nastavení Assistanta, on pak bude chtit zadat jazyk, tam se da 2x/3x ted ne, pak uz jen zavrit a Assistant je vypnuty. Takto to provozuji uz dobu, ovladani jde, jen mam pocit, ze cteni zprav uz nejde tak jako driv, tam ta cz uz myslim neni. 

Odinstalivat aktualizace uz myslim neni v Android 11 mozne, nebo mi to aspon nenabizi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, vsimol som si maly problem.

Mam S20+, Android 11. Na hudbu pouzivam spotify. Ked prepnem v aute pesnicku, zmeni sa, no nazov v columbuse mi ostane povodny. Az ked zapnem napr waze a tak naspat spotify, nazov pesnicky sa zmeni na skutocny.

 

Ma niekto podobny problem? Myslim, ze mi to robi len niekolko poslednych dni...

 

Superb 3, 2017, L&K

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mam S3 2021 + Collumbus a doposud jsem pouzival AA na telefonu Sony Xperia XZ1 s android 9 - nainstalovano pres APKMirrorInstaller podle tohoto navodu https://octaviaclub.cz/clanky/konektivita-android-auto-1216/

Media funguji pres BT a navigace pres AA jen pokud propojim tlf s autem pres USB-C.

 

Poridil jsem si ted novy tlf Samsung Galaxy S21+ s android 11. Telefon tvrdi, ze uz v nem je AA nainstalovano. Sparoval jsem jej pres BT s autem a uz po pripojeni tlf nabizi spojeni pres AA ovsem Collumbus to nabizi az ve chvili, kdy to spojim pres USB-C, coz je pochopitelne. Kazdopadne ke spusteni AA, ani pres USB-C nakonec nedojde:

 

- po pripojeni USB-C se na tlf objevi: Chcete-li pokracovat, na obrazovce auta vyberte AA

 

- v Collumbusu vyberu AA a na tlf se objevi: Vita vas AA -> stisknu tlacitko Dalsi -> Na display tlf problikne: Asistent bude za okamzik pripraven -> a nasledne: Zkontrolujte pripojeni a zkuste to znovu - zrusit - opakovat akci

 

- na obrazovce Collumbusu: Zkontrolujte prosim na mobilnim zarizeni, zda je potrebne potvrzeni...

 

Tim jsem skoncil :( USB kabel pouzivam stejny, jaky jsem pouzival pred tim na propojeni s Xperii.

 

Co s tim? Napada mne, ze by v tom Galaxy S221+mohla byt prilis nova verze AA:

Xperia:      6.4.611714

Samsung: 6.4.611734

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@chaky problém je, že na Androidu, kde je AA už součástí, nevidíš na telefonu vlastně nic, jak tomu bylo dříve. U Samsungu je AA v položce - Rozšířené funkce splolečně s Bixby. Teď se AA spouští samo, když tel připojíš k infotainmentu. Stáhni si tuto aplikaci Android Auto for phone screens 1.1 APK Download by Google LLC - APKMirror. Pak budeš moct na displeji telefonu nastavovat co bude potřeba.

Jinak to co jsi psal ohledně Asistenta Google, tak ten stejně moc u nás nefunguje a tohle chování, je jeho vlastnost.

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vcera jsem s tim zapasil 1/2 hodiny bez vysledku. Dnes, kdyz jsem nasednul do auta a na tlf se objevilo to hlaseni s pripravou asistenta, tak jsem dal Storno a v ten moment se AA pripojilo bezdratem a ted uz se pripojuje pokazde, kdyz vlezu do auta. Kabelem uz jsem to ani nezkousel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...