Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Jinak já používám AA přes kabel od léta 2017 v MIB 2 a 2,5 a teď od Vánoc bezdrátově v MIB 3. Původně perfektně fungující hlasové ovládání po zde zmíněných změnách je prakticky nepoužitelné. Co vidím jako výhodu u MIB 3 s bezdrátem je, že lze do vyhledávání psát i za jízdy, takže člověk nemusí zkoušet vyslovovat 10x různým způsobem a stále s nejistým výsledkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

 

Spárovat to třeba s AA byl také porod, jednou auto chtělo pokračovat na mobilu a mobil zas v autě, po druhé chtel mobil zatáhnout ruční brzdu v autě pro dokončení párování a pomohlo až připoutání řidiče. Ve třetím případě zas nepomáhalo naprosto nic a druhý den se AA připojilo a od té doby funguje.

 

Auto 03/21 MIB3 Columbus tel. Samsung Galaxy S21

 

U kolegy v práci na Arteonu zatím navi v kontaktu s telefonem neúspěšná, neví ani Tukas ani eskalace na VW zatím nic, ale čeká teprve měsíc na reakci dovozce/prodejce.

SGS20 a MIB3 Discover Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Caute,

 

rozmyslam prejst s mojim aktual iphone 6s na Samsung Galaxy S20. Mam S3, MR2020, MIB2,5.

Rad by som sa opytal ci mi bude fungovat bezdratovy AA. Pouzivam hlavne waze, tel. zoznam.

Pripadne Vas nazor ci to bude dobry prechod, prip. dalsie funkcie co sa daju s S20 a mojim autom vyuzivat.

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MIB2.5 nema bezdratove AA

pokud jsi uz drive psal, ze mas "adapter", tak pak teda jo ... 

(ja cekam, az prijde .. snad do konce roku ... )

 

bude ti fungovat normlani AA jako vsem, Samsung nic navic nema.

Jak pises, Waze nebo jina navigace, tel.seznam, fajn je Spotify .... ale to bude vsechno stejne skrz znacky telefonu.

(mam S20 FE 5G)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Mam Superba neceleho pul roku (novy z vyroby) a uz od zacatku mam problem s hlaskou "Android Auto spojeni s [jmeno telefonu] se rozpojilo" zmizi navigace a prestane hrat hudba, ovsem asi po 30 - 60 vterinach se to opet spoji a vse zas funguje normalne. Pouzivam bezdratove Android Auto, pouziva ho i manzelka a oba mame jinou znacku telefonu a problem mame oba, takze v telefonu problem asi nebude. Bohuzel se tato situace objevuje velmi nepravidelne - nekdy ujedu 100 km a nic nebo treba jedno odpojeni za celou dobu, a nekdy se to odpoji i 3x za 10 minutovou cestu (vetsinou je to ale prvni pripad, ze to je opravdu sporadicke). Par krat se to take dostalo do stavu, ze se opetovne spojeni nenavaze a dokola to opakuje hlasku, ze spojeni se nezdarilo.

 

Pokud ho pouzivate, funguje vam bezdratove AA spolehlive a nerozpojuje se? Chtel bych reklamovat, ale pokud se to objevuje fakt zridka, necekam, ze to bude dealer nejak aktivne resit.

Diky vsem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Netuším jaké nastavení - nic speciálního jsem tam nenastavoval, je to asi vše nastaveno od výrobce. Navíc s manželkou si na telefony nehrabem, takze vůbec nevím jak a co má nastaveno ona. Kde a co hledat? Koukal jsem akorát na optimalizaci baterie a ro AA ji vypnul, ale nic to nevyresilo 🤔 Už jsem dokonce uvažoval že koupím další telefon a uvidím co to udělá.

 

Spíš mě zajímá jestli ti, co to používají, to mají bez problémů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nový telefon bych nekupoval. O jakém telefonu tady mluvíme? Ještě k tomu nastavení - vím jak to s novým telefonem trvá, a je ze začátku obtížné vše nastavovat, ale asi jiná cesta není - jít do návodů, případně zkusit najít něco na webu jako instruktážní video. Přeji, ať se to rychle povede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Xmachojako první bych zkusil připojit AA kabelem. Neuvedl jsi ještě značku telefonu, někdy je problém s telefony čínských výrobců. Jinak v AA respektive v telefonu není moc co nastavovat od doby kdy je na novějších telefonech s Androidem součástí systému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kabelem to funguje naprosto bez problémů, odpojuje se to jen když je spojení bezdrátové.

 

Mám 2 roky starý Xiaomi Mi 10 5G (tehdy jejich vlajková loď) s Androidem 11 - tam už je AA součástí systému, takže nebylo třeba nic nastavovat, fungovalo to hned jak jsem připojil telefon k WiFi v autě. Manželka má Realme Pro 6 taky s Androidem 11 a s její technickou zručností bych řekl, že ani netuší, že se to někde nějak pokročile nastavuje 😁 Takže oba jsou čínský, ale žádný šunty. Navíc existuje kromě Samsungu a LG nějaká jiná nečínská značka? 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

How Android Auto Wireless Works 
Most connections between phones and car radios use Bluetooth. It's how most hands-free calling implementations work, and you can also stream music over Bluetooth. However, Bluetooth connections don't have the bandwidth required by Android Auto Wireless.


To achieve a wireless connection between your phone and your car, Android Auto Wireless taps into the Wi-Fi functionality of your phone and your car radio. It only works with vehicles that have Wi-Fi functionality.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, jeden dotaz, nevím, zda jsem někde něco nezmáčknul nebo se spíše neprovedl nějaký update, ale když nyní kabelově přes AndroidAuto volám, tak začátek hovoru proběhne standardně, ale poté nikde ani na telefonu, ani na displeji vozidla nevidím zelený, respektive červený telefon, když už s někým hovořím a musím vyskákat do menu a telefon na displeji vozidla nebo odpojit telefon a přímo na telefonu položit hovor. Nevíte, co kde by mohlo být špatně nastavené? Většinou hovor ukončí oba účastníci a je v pohodě, ale někdy třeba někoho volám, nebere a pokud neučiním toto, tak pořád telefon vyzvání a vyzvání... Telefon mám OnePlus 9 Pro a infotainment Columbus v Octavii 3 po faceliftu. Děkuji předem.

Editováno: , autor: 007jarda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začal by som tým, že si v zlej sekcií, tu sa rieši Superb. Inak podobné správanie som zaregistroval aj ja, ale iba ak sú súčasne spárované dva telefóny a telefonuje z toho druhého, nie z toho z ktorého beží Android Auto. Vtedy treba ísť späť do menu a následne menu telefónu a buď tam zrušiť hovor, alebo priamo na telefóne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na telefonu to prave vubec neni videt. nevidis na prvni pohled, ze telefonujes ... neda se to jednoduse ukoncit.

v menu zkusim.

chova se to "divne" i u me. ALE nevim, jetsli to tak bylo vzdy, nebo az pri pouziva AAWireless

 

tam uz treba vim, ze po vystoupeni z auta nesmim tak minutu volat .. nez se to "odpoji" uplne. 

Kdyz volam, nepoznam, ze volam. Kdyz jsem posledne platil volanim parkovani, zaplatil jsem si ho 3x ... nez mi to doslo a nez se to chytlo a zacalo se to (telefon) chovat normlane.

 

Ale jak pisu, nevim, zda se to tak chova i na bezdratovem MIB 3 (to uz jsem to po zkusenostech nezkousel) nebo jen na bezdratovem MIB2.5 nebo i na drate (MIB2.5) ...

 

Kazdopadne to prisuzuji telefonu a AA v nem nez cemukoliv v aute ...

 

Editováno: , autor: hamoun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Děkuji moc a pardon, že jsem hodil sem, jak píše hamoun výše, nikde nic není vidět a nepozná se, že voláš a vidím to až když vyskáču do menu na displeji infotainmentu do volby telefon a zde mohu ukončit. A já to mám přes kabel. Jdu zkusit pohledat a poptat v Octavia fóru. 

Editováno: , autor: 007jarda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...