Přejít na obsah

Výměna tlačítek na klíči + výměna obalu klíče


loukyc

Doporučené příspěvky

Ahoj. Potřeboval bych poradit kde sehnat náhradní tlačítka ke klíči na SII. Koupil jsem si je nedávno k OII ale ty jsou o trošku menší a navíc ze zadu nemají takové bílé plastové výztuhy jako je na obrázku. Už jsem hledal snad všude alarmax, skoda-díly, obautodíly, origo servis škoda , a jiné

SUP.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To prave nechci ten klic je trosku jinej a chci si nechat originalni klice kdyz je mam. A cestou ebay a podobne nechci jit, taky mi to napadlo, ale nemam paypal a nechce se mi to resit takhle z ciziny. Potrebuju to sehnat tady na ceskem nebo slovenskem trhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak origo klíč stojí 1900,-  a ne 400,- jak je na netu. Tudíž předpokládám že to nemusí být stejný materiál a co jsme je viděl u známého tak jsou i chatrnější. takže problém jsem již vyřešil. Děkuji za rady. Poprosím Admina o smazání

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle mi nedá - klíč stojí 1 900 Kč proto, že je v něm i elektronika a vysílač, to je samozřejmě na něm to nejdražší. Plastový obal má samozřejmě jinou cenu. Jistě, neumím říct, zda je zcela totožný (myšleno stejný výrobce, materiál, povrchová úprava, přesné provedení apod.), nicméně tady opravdu pleteš jablka a hrušky. Ani nemluvě o tom, že stejný klíč (originál VW/Škoda třeba) může dodávat vícero výrobců a pak budou vždy maličko jiné (maličko jiná povrchová úprava, maličko jiná barva plastu, maličko jiné složení materiálu, a to třeba i od stejného výrobce jen v jiném období či modelovém roku apod.). To je normální, ale plní stejné parametry.

Zde jde jen o to, zda najdeš kvalitní výrobek. Protože nevím o tom, že by Škoda/VW nabízeli náhradní obaly na klíč.

Editováno: , autor: wizaard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se tu rozjela tahle diskuse, tak jsem se rozhodl udělat pokus a vyměnil jsem si obal klíče (stejně jsem to chtěl udělat), cílem bylo udělat to svépomocí, koupil jsem obal z Globusu za cca 240 Kč.

Obal vypadal zcela totožně (tzn. 3 tlačítka, žádné humpolácké sytě bílé piktogramy, jen tenhle neoriginál má maličko větší vykrojení/lůžko pro planžetu) jako můj originál (moje klíče jsou Hella). Materiál se zdá být - dle označení na výlisku - shodný s originálem. V plánu jsem měl pouze přehodit vnitřnosti (tzn. baterii, plošný spoj s tlačítky, imobilizér) a použít i původní planžetu (abych nemusel platit za frézování).

Plán bohužel nevyšel, protože tento konkrétní neoriginální obal má nepatrně větší "kloub" vystřelovací části, a tak původní zde drhla. Vyměnit jen samotnou planžetu (tzn. vybít klín a nahradit) také nešlo, protože neoriginální planžeta má o něco větší "trn" ve vystřelovací části. Ve finále jsem tak musel nechat planžetu vyfrézovat (= v mém případě 300 Kč + 30 Kč za silikonové logo Škoda, protože původní jsem samozřejmě zničil a obdivuju každého, kdo to dokáže bez poškození či zničení toho loga).

Lůžko pro imobilizér je na mém neoriginálu oproti originálnímu klíči v jednom směru lepší (není třeba rozšroubovat a rozebrat horní část pro jeho vyjmutí - lůžko není ze všech stran uzavřené) a v jednom horší (imobilizér zde "plandá", protože oproti originálu zde není "ucpávka" či "zarážka" na protikusu, takže jsem jeho lůžko vycpal filcovou podložkou, co jsem doma měl, aby nehrkal).

Klíč funguje, tlačítka i zapalování samozřejmě také. Zatím jde klíč v zapalování trošku ztuha, ale to přičítám tomu, že se jen musí ochodit.

Výsledek viz foto, za mě spokojenost. Kdyby se mi někdy chtělo, můžu snadno zase vyměnit. :-)

Dobré info pro ostatní: samotná tlačítková část se dá vyměnit (tlačítka samotná ne, nebo jsem aspoň nepřišel na to jak), nicméně v mém případě úplně 100% neseděla (jednak - jak jsem zmínil - bylo trošku jiné vykrojení lůžka planžety a jednak opticky obrys tlačítek o nějakou desetinu milimetru nelícoval zcela přesně s vrchní částí).

WP_20160806_12_02_52_Pro_LI.jpg WP_20160806_12_01_30_Pro_LI.jpg WP_20160806_12_01_01_Pro_LI.jpg WP_20160806_12_00_48_Pro_LI.jpg

Videonávod na demontáž klíče VW/Škoda zde.

Editováno: , autor: wizaard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, zda používám správné téma (kdyžtak nějaký hodný moderátor přesune), ale musím pokračovat ve svém příběhu o výměně obalu klíče a dalších poznatcích, které jsem kolem toho nastřádal. Inu...

Nějak jsem s poslední výměnou obalu pořád nebyl spokojen - předně a hlavně proto, že se klíč v zapalování nechoval dobře (na nastartování jsem musel použít o mnoho víc síly) a pak takový detail: silikonové logo Škoda samozřejmě na vypouklém kruhu pro logo nepůsobilo zcela dobře. No a tak jsem se - já blázen - jal objednat jiný obal, tentokrát z internetu za více než dvojnásobnou cenu a tamtéž jsem sehnal i logo Škoda na klíč (vypouklé a téměř k nerozeznání od originálu). Takže? Panuje spokojenost. :-) No ale moje poznatky...

Originální klíč (výrobce Hella):

  • Je z kvalitnějších materiálů (plast se zdá být stejný, ale kovové části jsou kvalitnější - originál má frézované části a části se silnými vrypy stále stříbrné barvy)
  • Část s elektronikou/tlačítky je uvnitř těsněná gumičkou na hraně protikusu
  • Tlačítka pružná
  • Přesnější výroba (plastu - zde jen minimálně, ale i kovu - třeba na planžetě více patrné, viz moje zkušenost se startováním)
  • Lůžko sklopené lamely klíče lícuje a kopíruje tvar klíče
  • Logo Škoda je z tlustého, vypouklého kovu, grafika nanesená v silné vrstvě a silně lakované
  • Imobilizér je uložený těsně (výstupek na protikusu), nehrká, nelze bez rozebrání vyndat
  • Masivní pružina vystřelovací planžety

Obal klíče z Globusu (dodavatel: Kemax.cz) + silikonové logo Škoda ~ 250 Kč + 50 Kč:

  • Materiál plastu se zdá být stejný jako originál, kovové části z méně kvalitního kovu (po silném vrypu či frézování jantarová barva)
  • Část s tlačítky bez gumového těsnění na hraně protikusu
  • Tlačítka poměrně tuhá (moc plastová?)
  • Méně přesná výroba, spáry nejsou vždy stejné, nepřesná planžeta (viz startování), nelze vložit planžetu z originálního klíče (je tlustší)
  • Lůžko sklopené lamely na boku obalu je znatelně větší než lamela (šířka, ale hlavně délka), nekopíruje tvar lamely (jednoduchý obdélník)
  • Silikonové logo Škoda je tištěné, což je vidět, ale hlavně rovné a na vypouklém prostoru pro logo na klíči nelícuje přesně a nelze nalepit tak, aby drželo po celé ploše
  • Lůžko imobilizéru není utěsněné, takže bez vycpání imobilizér hrká, navíc je jeho lůžko otevřené, takže po rozebrání klíče (třeba pro výměnu baterie) může imobilizér snadno vypadnout a třeba se rozlomit (má skleněný obal)
  • Pružina planžety je z tenčího drátku

Obal klíče + hliníkové logo Škoda (obojí z obchodu Klicnictvi.eu/cz) ~ 520 Kč + 100 Kč:

  • Materiál plastu se zdá být stejný jako originál, kovové části z méně kvalitního kovu (po silném vrypu či frézování jantarová barva), oproti klíči z Globusu (výše) má plast povrchovou úpravu i na nepohledových stranách
  • Část s tlačítky bez gumového těsnění na hraně protikusu
  • Tlačítka měkčí/pružná, piktogramy výraznější
  • Přesnější výroba než klíč z Globusu (Kemax), přesnější planžeta (žádný problém), nezkoušel jsem výměnu za originální planžetu (nechal jsem hned frézovat)
  • Lůžko sklopené lamely kopíruje tvar klíče přesně jako originál
  • Logo Škoda je kovové (hliníkové), vypouklé, tenčí/méně masivní než originál, se slabším lakováním, v realitě v podstatě k nerozeznání
  • Lůžko imobilizéru není utěsněné (je třeba utěsnit např. filcem, aby nehrkal), lůžko je po smontování horní části klíče uzavřené, imobilizér nemůže vypadnout
  • Pružina planžety z tenčího drátku

Tak snad někomu budou moje poznatky k něčemu. Podtrženo, sečteno dle mé omezené zkušenosti: neoriginální obaly jsou méně kvalitní než originál, ale očividně i zde záleží na ceně - dvojnásobně dražší obal je znatelně kvalitnější (hned v několika ohledech) než levnější varianta. Pokud chcete vyměnit jen část klíče (nejčastěji asi část s tlačítky), vybírejte dobře, protože třeba obal z Globusu není zcela shodný (lůžko planžety má jiný tvar, méně přesný tvar tlačítek, a tak nelícuje přesně).

A foto...

WP_20160810_17_53_44_Pro_LI.jpg WP_20160810_17_53_14_Pro_LI.jpg WP_20160810_17_52_34_Pro_LI.jpg WP_20160810_17_51_27_Pro_LI.jpg WP_20160810_17_50_30_Pro_LI.jpg

Editováno: , autor: wizaard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...