Přejít na obsah

Vyber alu kola na zimu Superb 3


MTX

Doporučené příspěvky

před 16 hodinami, bojler napsal:

Hnedozlaty humus byl umyt krasne v mycce po pouziti jakehosi pripravku, rucne dolu nesel.

 

Na tohle jsou perfektní přípravky typu BH Korossol, Iron, nebo přímo něco na kola jako BH Auto Wheel. Stačí většinou jen nastříkat, chvíli počkat, spláchnout a je čisto. K tomuto tématu a asi i obecně k tomu případnému ošetření broušených kol na zimu by nejlépe asi mohl říci @soray

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pročetl jsem téma kousek zpět a použití alu v zimě bych se vůbec nebál. Pokud jsou disky nepoškozené a mají nepoškozený lak, nic se jim nestane. Ideální je samozřejmě ošetření nějakou ochranou (vosk na alu, nanokeramika, apod.), pak na čištění většinou stačí voda+šampon. Po každém přezouvání (letní/zimní) čistím důkladně výše uvedeným BH Auto Wheelem, který je proti kyselinovým čističům velmi šetrný a případně nějakým Tar removerem dočistím od asfaltových nečistot.

 

U leštěných a nezalakovaných kol je údržba mnohem náročnější, vyzkoušel jsem si to a už bych do leštěných a zároveň nezalakovaných kol nešel (u auta na běžné ježdění). A na zimu už vůbec ne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 10. 2018 na 22:44, stenly napsal:

Poklicky maju priemer 69mm ... tak som si objednal Origa AUdi kedze v tomto rozmere som nevedel ani v číne nájsť skodovacke... 

 

A ano dizajn je zaujimavy a sedi aj k Superbu 

Já mám zimáky taky Audi a vnitřní krytky škoda jsem našel na bazošu, kde borec prodával různé druhy a rozměry.

Pokud najdu odkaz, pošlu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mozno to pomoze niekomu pri rozhodovani. Disky Turbine/Pegasus neodporucam na zimu. Teraz ked je viac snehu, vdaka svojmu dizajnu ho tahaju do seba. Potom je problem sneh z ich vnutra dostat prec a kolesa sa spravaju ako nevyvazene....  Ak to tu uz bolo spomenute, tak prosim vymazat... :-)

 

Editováno: , autor: Wlady1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pri vacsom mnozstve snehu to urcite ma citelny vplyv na riadenie a preto suhlasim s Wladym... celkovo sa mi tie disky pacia, no bolo by najlepsie keby existovalo prave/lave prevedenie. to by vyriesilo aj problem so snehom aj dizajnovu stranku veci (kedy auto vyzera inak z jednej strany ako z druhej lebo luce idu opacnym smerom)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak beru zpet... zil jsem v domeni, ze se lava a prava strana lisi... nicmwne turbiny jsou jedny, nakze na ridicove strane vyfukuji a na spolujezdcove nasavaj. :/
Kvuli tomu se takovym kolum vyhybam, jiny smer otaceni a chovaji se jinak, bal bych se tim jezdit vyssi rychlosti i v lete.
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
  • Negativní 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...