Přejít na obsah

Vyhřívání sedadel


MilanHos

Doporučené příspěvky

Chtěl bych poprosit o zkušenosti s originálním vyhřváním předních sedadel ve Fabii III. V zimě prd*lka nepříjemně studí, mám ale zkušenost se služ. F II se kterou semtam jedu na nákup kde i na jedničku zadek po chvíli hoří. Nezkoušel jsem to však nikdy v mrazech. Různě po fóru jsem četl že na jedničku v mrazech trvá než něco hřeje nebo moc nehřeje a dvojka už pálí. Osobně bych to asi využil jen chvíli při rozjezdu a po zahřátí hned vypl protože nemám moc rád tolik teplo tak přemýšlím jestli má za tu cenu smysl zadek nějak rozmazlovat, horší je to však s tím že dodělání výhřevu dobudoucna by bylo složitý ale i dražší.

Nemám však dlouhodobou zkušenost, pouze jsem to otestoval dvakrát ve služební F2 a tam to teda nefunguje uplně ideálně. Bude tady někdo jako já kdo váhal, koupil a úvahy se vyplnily a výkřev skoro nikdy nezapíná nebo většina z vás bude spokojena?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna z věcí, které jsem v autě chtěl a používám v zimě pravidelně. Zapnu nechám chvíli běžet naplno, zahřeje se velmi rychle a jakmile to začnu cítit přepínám na nižší stupeň, který výborně udržuje teplotu aniž by sedačka pálila a nechávám běžet, dokud se pořádně neprohřeje interiér, potom vypínám. Používám to i ve firemní Octávii a řekl bych, že ve Fábii mě ta udržovací teplota sedí víc, takže za mě jednoznačně super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže ty záda vyhřívá tak do půlky opěradla. Představoval bych si, aby vyhřívaly až k lopatkám. Navíc by se mi líbilo, kdyby se dala nastavovat teplota opěradla a sedáku odděleně, ale to má snad až Jaguár...

Přes tyto dvě připomínky je to ale prvek výbavy, který by nikdo neměl opomenout.


Sent from my iPad using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jistě, žít se dá bez spousty věcí doplňkové výbavy, auto na to nejezdí, ale třeba za mě musím říct, že za tímto prvkem jsem šel cíleně, používám to i v zaměstnání a vím jak to bleskově příjemně prohřeje, ale hlavně jezdím z práce poměrně krátkou trasu a auto se ani zdaleka nestihne celé prohřát a i tak mám velmi příjemné teplo od sedadel. Volant je naštěstí v kůži, takže se celkem rychle prohřeje, na F1 jsem měl umělý povrch, tam to bylo horší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja na F2 mám taky volant v kůži a nic moc s tím prohříváním.

Jojo je to taková výbava bez které se dá žít a jakmile to jednou v autě je tak už nikdy bez toho :D

Známý se kterým jsem jel kupovat F2 říkal právě na automatickou klimu kterou tam mám že to je zlo, že si na to zvyknu a utrácet pak za to budu v každým novým autě a měl pravdu.

To vyhřívání si tam raději nechám. Jak je to třeba s construktem, nabídli mi ho za slušnou cenu ale mechci si kvuli němu navyšovat kupní cenu, doufám že se to účtuje zvlášť až je auto vyrobený

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, MilanHos napsal:

Však pár minut po rozjezdu :D:D  tzn. po půlce jízdy

Ja do práce autem nejezdim. Takze vsechno to jsou dlouhe jizdy vetsinou par set km. V zime na horach, nez se sjede pod kopec, tak auto topi. Navíc vetsinou dovnitr lezu ve flisce, takze mi zima neni - kdyz uz, tak na ruce po skrabani a oprasovani snehu...

Vyhrivani sedacek bylo první, co mi prodejce hrde ukazal, jak je to super-hyper ficura a must-have, ale po dvou minutach jsem si pripadal, jak ve stare tramvaji na plastove sedacce s vejci natvrdo, takze jsem tuhle funkci s diky ozelel.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte, dovolím si před zimou znovu otevřít tohle téma. Do služebáka mi totiž vyhřívání sedaček nepřiobjenali a docela jsem tím loni trpěl, tak by mě zajímalo, jestli už je tu někdo z vás nedodělával. Rozhodně bych to chtěl komplet originál, prostě tak, jak kdyby to s nima vyjelo z fabriky. Znáte prosím někdo servis, případně šikovnýho mechanika, co to už u tohoto modelu někdy dělal? Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Mám to dodělané s originální lištou a originální jednotkou. Sedadlo je vyřešeno potahem od MAD s dečkama od HT car. Kabeláž je taky od HT.  Do sedadel jsem vrtat nechtěl viz jiná témata o tom co se všehno poškodí při vyndávání sedadla ven. Ty dečky co mám jdou samo začalounit do sedadla.

Když to sečtu tak nevim jestli bych to do služebáka dodělával.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

predpoklad:

- lišta tlačidiel pod rádiom, používaná asi 9 € / 235 Kč

- jednotka výhrevu predných sedadiel, používaná asi 56 € / 1450 Kč

- samotné dečky predných sedadiel, prípadne nové predné sedadlá vrátane výhrevu. nenašiel som osobitne predok, iba celý interiér asi za 360 € / 9300 Kč

- natiahnúť správnu kabeláž podľa schém. takéto dorábanie máloktorý servis je ochotný robiť

 

do služobného by som navrhoval len poťahy. prípadne ich skúsiť napojiť na spínaných 12V cez poistku, aby si nezabudol vypnúť pri vystupovaní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ne +12 tam není. Jedná se o blokování výhřevu při vysoké spotřebě energie nebo slabé baterce. J519 výstup z J774 uzemní. Já to mám nezapojené, ještě jsem se nestavil u někoho s PC, ono se to bude asi muset dokodovat.  Prosím admina o přesun tohoto vlákna do správné sekce. dík  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hello all,

i m sorry for using english but i cant speak czech.

 

I have a question i will be gratefull if you can help to me.

I just bought Skoda Fabia 1.0 TSI DSG Style (2017) package. THis is my first car and i really love it. Fabia changed my mind totaly to Skoda brand.

 

Due to tax issue in Turkey, we had to buy standart package and we cannot add any additional to our cars.

As you know Fabia Style package is very open to retrofit.

 

You can add Rain Sensor, you can add Cruise Control you can add rear camera or front park assistant with a cost but using original car system such as bolera display.

 

I want to know if it possible for Heated Seat? I wonder maybe seats are coming with Heating pads but only wiring and coding is needed and also 2 button on front panel.

 

Is anybody interested heated seat or tried or made it successfull?

or is it really impossible to change seats to heat and it is better to purchase when we buy our car?

 

thank you very much for your help.

XEbkgR.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hi,
I planned to make a warming, but I still needed to invest money in other things.
You need a few things for despair:
- change buttons for 6V0 927 132 C (about 10 €)
- Take up the heated set of seats - or then dismantle these seats and insert heated pillows into them. break it down and fold it up is no fun, get up again as you have in the car with the heat, it will be more expensive (about 300 €)
- add fuses
- pull extra cables between the fuses, the control unit and the seats
- add the front seat heater control unit, 6R0 959 772 D (if I have the correct number) (about 50 €)

Perhaps you will get some idea

 

sorry for my english :D 

 

------

ahoj,

plánoval som si dorobiť vyhrievanie, ale zatiaľ som potreboval investovať peniaze do iných vecí.

pre dorobenie potrebuješ pár vecí:

- zmeniť tlačidlá za 6V0 927 132 C (asi 10 €)

- zohnať vyhrievané komplet sedačky - alebo potom rozobrať tieto sedačky a vložiť do nich vyhrievané podušky. rozobrať a skladať to nie je žiadna sranda, zohnať zase také ako máš v aute s výhrevom, bude cenovo náročnejšie (asi 300 €)

- doplniť poistky

- natiahnúť dodatočné káble medzi poistky, riadiacu jednotku a sedačky

- doplniť riadiacu jednotku pre výhrev predných sedačiek, číslo 6R0 959 772 D (ak mám správne číslo) (asi 50 €)

 

snáď aspoň nejakú predstavu získaš :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I wonder if cars are coming with some features and company hide them.

Maybe seats are already coming with pads installed and when we buy heated seat feature, they just install the wires and change the button set?

 

maybe it is funny question but can we feel if our seats have heating hardware by hand with touch? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

this will certainly not be possible. nor the rear speakers have any preparation. Find out if you have cables under your seat. but you will probably find only the airbag :)

 

-------

to určite nebude možné. ani zadné reproduktory nemajú žiadnu prípravu. zistiť môžeš, či máš pod sedačkou káble. ale nájdeš pravdepodobne iba airbag :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...