Přejít na obsah

Výše pojistného plnění a cena vraku


voiture

Doporučené příspěvky

Zdravím,

Radili jsme se s vámi při koupi, poradím se tedy i teď.

Co se stalo ve zkratce: Po mikrospánku na D1, kdy jsem auto opřel levým bokem o svodidla, nam pojišťovna dala 105000 na opravu. Smluvní servis nacenil škodu na 112000, škodu tedy likvidují jako totální a napsali, že obvyklá cena před nehodou je 106100! Proti tomuto jsme se ohradili, pojišťovna pak cenu obvyklou bez jakéhokoli odůvodnění navýšila na 123500, s tím, že cena zbytku poškozeného vozidla byla určena smluvním partnerem na 74810, rozdíl mínus spoluúčast už poslali na účet

Moje dotazy:

1. Je stanovená obvyklá cena adekvátní?

2. Odpovídá cena vraku realitě?

Jedná se o škodu Octavii tour 1,9 TDI kupovanou v roce 2010, najeto necelých 180 tkm.

Díky moc.

Editováno: , autor: voiture
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Berme do úvahy fakt, že Octavie sú v bazároch cenovo predražené . Obvyklá cena spočíva v priemernom opotrebení, keď 6 ročné auto stráca určite viac ako  60 % hodnoty + priebeh 30 000 km ročne je mierne nad priemerom. Škoda, že už nemám prístup k programu, tiež by ma to zaujímalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele, řešil jsem s pojištovnama přesně to stejný....O1 - 2001...ja ji kupoval jako novou...za hodně...prostě sem ji nechtěl odepsat. Borec mě narval na svodidla ve 110km/h....celej bok od předu dozadu a druhej až na dveře spolujezdce.
Pojistovna viníka řekla, že je to totálka a klasicky odkup vraku + rozdíl na účet..a zaplatili. To se mi nelíbilo...nastesti sem si platil Havarijní za pár korun ročně (cca 3300,-) u allianz a tak sem to poslal i jim...zase, je to totálka...obvyklá cena vozu nižší než cena opravy.....blablabla

Napsali sme se se servisem prohlašení, že auto bude opraveno za cenu obvyklou celeho vozidla a trvali na svém. Nakonec zaplatili opravu a hotovo. Prvni pojistovne (ČP) se penize z puvodni verze vratily...hotovo. Šlo o 70tis. opravu.

Teda...to stejný to není, pokud nemáš Havarijní

good luck

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Havarijní samozřejmě mám. Z toho je těch 120 tisíc.

Co tedy doporučujete? Jeden bububu dopis už jsme pojišťovně poslali a reagovali tak, jak reagovali. Mám tedy poslat další? Uvažuju i o posudku...

Předestírám, že auto opravovat nechci. Resp. kdyžtak ho opravím a prodám, což mi ale nedává moc smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, froggy napsal:

Logicky by jsi měl být schopný si za vyplacenou částku 120 tisíc koupit stejný vůz (stáří, km, výbava, stav...). Koupíš za 120 tisíc svoje auto? Respektive, za kolik bys prodal svoje auto před nehodou??

Když primhourim obě oči tak za 150 tisíc. Porovnával jsem na tipcars, což prý pojišťovny používají. Ale musím ty oči téměř zavřít:unsure:

Editováno: , autor: voiture
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...