Přejít na obsah

Přední zásuvka USB - informace


Lubos_PM

Doporučené příspěvky

Dnes jsem reklamoval v autorizovaném servisu, že když připojím mobil k USB vpředu, systém ho hned vidí a chce z něj přehrávat audiosoubory, telefon přes něj ale - narozdíl od USB před zadními sedadly - nenabíjí. Servis konzultoval s Boleslaví a teď mi volali, že u první generace S3, jako mám já, se nejedná o závadu, ale o vlastnost, později vyráběné superby jsou už prý schopné telefon nabíjet jak z USB vzadu, tak z USB vpředu. V návodu k obsluze se o tomto omezení pochopitelně nic nepíše.  Přiznám se, že zatím jsem se s podobným problémem nikdy nepotkal – ať už jsem připojil telefon k jakékoliv zásuvce USB, okamžitě se začal nabíjet, nechápu tedy, proč tady na předním USB není standardně dostatečné napětí. Takže musím dál tahat kabel ze zadní zásuvky USB, nebo nabíjet přes adaptér ve 12V zásuvce, jako jsem to měl v S2.

A to nemluvím o tom, že i když můj telefon Note 4 je na seznamu podporovaných telefonů, zatím se mi nepodařilo zprovoznit Mirror Link - se Sony Experia Z3, kterou má prodejce, Mirror Link i v mém autě běhá bez problémů. Ovšem telefon kvůli tomu měnit nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vyjdu z verzí návodu k obsluze, první série by měla být 03-04/2015, druhá série 05-10/2015, třetí série 11/2015-04/2016 a čtvrtá od 05/2016, takže ty už máš pravděpodobně třetí sérii, jestli to fungovalo až u ní nebo už u druhé, to nevím. Ale stejně mi to hlava nebere...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V návodu k infotainmentu COLUMBUS, který jsem dostal k autu i v tom, který je na webu pro auta vyrobená 03-04/2015, se pouze na str. 28 píše:
Nabíjení USB zdroje zvuku
Pokud je zapnuté zapalování, po připojení USB zdroje zvuku se automaticky zahájí jeho nabíjení (platí pro zdroje zvuku, které nabíjení pomocí USB konektoru umožňují).
Účinnost nabíjení se může lišit od nabíjení z běžné elektrické sítě. Připojené zdroje zvuku je možné nabíjet/napájet max. elektrickým proudem 1,5 A.
Některé připojené zdroje zvuku nemusejí rozpoznat, že jsou nabíjeny.

Na straně 53 u MirrorLinku se pak píše: Vzhledem k nízké intenzitě nabíjení přes vstup USB může intenzivní používání funkce MirrorLink™ vést k vybíjení baterie připojeného zařízení.

Ale o tom, že by měl být nějaký rozdíl funkčnosti mezi USB 1 (tj. vpředu) a USB 2 (tj. vzadu) jsem v návodu nenašel ani slovo. Stejné texty jsou pak i v návodu pro Amundsen a Bolero, jen na jiných stránkách.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

mám verzi 4/2015 a musím potvrdit, že přední USB má pouze "udržovací" proud, nikoliv postačující pro fukci telefonu - např. puštěnou navigaci a tím i stále svítící display a zároveň dobíjení baterie. Proud jsem neměřil, ale odhaduji cca 500 až 800mA. Tzn., pokud telefon není používaný - pomalu se dobíjí, pokud je částečně používaný - nevybíjí se, pokud je naplno vytížený - baterie se nestačí ani dobíjet na původní hodnotu a telefon se vybíjí.

 

Editováno: , autor: horamil
pravopis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Pořídili jsme auto z 3/2016 a k mému překvapení víkendový výlet 600km ukázal, že ta USB zásuvka LG NEXUS 5 s běžícím Android Auto opravdu nestíhala dobíjet. Věděli by specialisti zde na foru zda by šlo zjednat nápravu? Výměna nějakého dílu (teda doufám, že ne celého Columbuse... :o )?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...