Přejít na obsah

svítí kontrolka žhavení, motor nereaguje na pedál plynu


klara.klimova

Doporučené příspěvky

  • Pawouk uzamkl následující téma
  • Pawouk odemkl následující téma
  • o 4 měsíce později...

Mám podobný problém. A Doufám, že někdo ze zkušených poradí. Včera jsem tady sjel tolik topiků, že jsem tu byl asi 3 hodiny,ale nikde jsem nenašel přímo můj problém. Svítí mi na palubovce pár dní brzdové obložení a v pátek to nechám udělat. V neděli jsme přijeli z výletu a rozsvítilo se mi 1000km a servis. Včera to začalo. Naprosto nečekaně bez varovaní. Vyjedu autem a po asi 500m mi naskočilo vypnuté ASR + kontrola tlaku v pneu a problikávalo mi žhavení. Auto skoro zastavilo poměrně rychle a pedál plynu vůbec nereagoval. Dojel jsem o 1 km dále a vše v pořádku. Jedu domu 2 km a po 3 min v autě znova. Dojel jsem k bráně domu a auto mi vyloženě ne chcíplo ,ale prostě típlo to motor a problikávalo přitom žhavení. Myslel jsem si, že to bude tím spínačem brzd, ale po odzkoušení u baráku mi brzdy reagují i svítí normálně jak mají. Prohlédnul jsem před chvíli pořádně Sací potrubí a škrtící klapku, ač jí mám novou od minulého roku a je čistá jak boží slovo :) Když nastartuju je vše v pohodě asi na 3 minutky ,ať už jedu nebo stojím na místě. Je možné, že na to může mít vliv ta kontrolka s brzdovým obložením ( výměnou destiček)??? Kontroloval jsem je taky a zbývá mi tam ještě dost (4mm přibližně). Mám Oktávku II, 2006, 2.0 TDI BKD 16V - vím ,že je na píp :) Narval jsem do toho hromadu peněz a taky se o to starám. Proto budu moc rád za káždý Váš názor. S autem se bojím vyloženě někam jet. Mám typ kam, ale 15km si nelajznu, pač je to fakt nebezpečný, když zničeho nic to začně rychle zpomalovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mel za to, ze v sekci oktavie II jsem a hledal jsem prispevky na moje téma. Každopádně pokud jsem špatně ,tak to se moc omlouvám ;) Doposud jsem jen na toto forum pouze koukal a hledal odpovedi bez toho, abych si musel psat o pomoc :) Kontroloval jsem, kam jsem dohlednul a nic jsem nenasel, ze by nekde byla voda, prohlednul jsem i pojistky uvnitr a u motoru. Zitra to necham napichnout a treba se neco dozvim. Ale díky za typ ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...