Přejít na obsah

Huštění pneu - kolik


Sir_Jarek

Doporučené příspěvky

Štítek s údaji huštění pneumatik na mém up!íkovi nabízí 3 moznosti:

Částečné zatížení (eco)  vpředu/vzadu: 2,3/2,1

Částečné zatížení komfort 2,0/1,8

Plné zatížení 2,3/2,5

Máte to taky tak? Co z těch prvních dvou volíte nebo se vám osvědčilo? Zajímá mě to i s ohledem na opotřebení pneumatik - zda se při větším huštění nesjíždí prostředky vzorků pneu nebo naopak při huštění komfort okraje pneu. Jestli to 2,3/2,1 není zas nějakej eko-nesmysl. Fabie I. Combi, co jsem měl před tím, měla předpis (při částečném zatížení) 2,1/2,0 a to byla těžší, takže odpovídající vzhledem k nižší hmotnosti up!a/Citiga/Mii by bylo spíše 2,0/1,8. 

(Teda vždycky jsem foukal o něco víc, počítajíc s postupným úbytkem tlaku) 

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ptákovina - který výrobce pneumatik doporučuje konkrétní tlaky pro konkrétní model vozu a to ještě při různém zatížení ? Dovolím si tvrdit, že žádný. Vždy to určuje/doporučuje výrobce vozu. Na pneumatikách je vždy uveden jen maximální přípustný tlak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohl by uvádět tlaky vzhledem k zatížení kola - nápravy, ale nezkoumal jsem, jestli to nějakej výrobce pneu uvádí. Vzhledem k tomu, že výrobci aut značku pneu nerozlišují (rozlišují ovšem rozměr pneu, což u up!a - Citiga jaksi chybí...), bude to nejspíš pasé. Fabču Combi, která měla předpis 2,1/2,0 jsem foukal cca 2,3-2,4 vpředu i vzadu (plnou zátěž jsem nikdy neřešil), páč se mi sjížděly spíš kraje (a nefoukal jsem příliš často ;) ).

Apíka jsem tedy před zítřejší jizdou napříč kráterem nafoukl 2,4/2,2 ; zůstanu u toho a upravím eventuálně podle sjíždění vzorků. Chtěl jsem jen vědět, zda to nemá někdo už vychytané. 

 

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...