Přejít na obsah

Výrobní vady a špatné zpracování Superbu III.


Lokutus7323

Doporučené příspěvky

Nevedel som, či je to skutočne lepidlo alebo oškretá farba, tak som to najprv jemne začal šúchať a keď to začalo ísť, tak som to dokončil.
Inak, neviem či som trafil dobrý kus, alebo je to krok vpred u MR2019, ale za prvých 1000 km mi v interiéri vôbec nič neškrípe ani nepraská.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
před 9 hodinami, Shaarky napsal:

Řešili jste někdo lupnutí v sedačce řidiče, při projíždění ostřejší zatáčkou? Jakoby byla uvolněná a mírně se posune do strany, ale když s ní zkouším lomcovat, tak nic. Myslím, že jsem to zde někde četl, ale nemohu to najít...

 Sice nemám Supa, ale na Kodiaqovi mi to taky dělá. Asi jsem zatím jediný, nikdo jiný mi na dotaz neodpověděl. Auto dávám příští týden do servisu na opravu krytů isofix, tak jim to rovnou nahlásím ať to prohlídnou, asi to bude chtít přitáhnout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak evidentně ochranná 3M folie na liště zafungovala, to místo bylo něčím hodně dotlačený nebo dokonce dřený, proto ta folie zůstala na liště. Isopropyl je asi nejlepší řešení, nic mechanickýho, jakmile se ten lakovaný povrch lišty naruší, tak ten eloxovaný hliník časem krásně vykvete ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem těsně před koncem záruky, zbývá něco málo přes 1.000 km. V sobotu jsem bez problémů dojel z Plzně do Brna, v neděli ráno po nastartování Columbus neustále hlásil, že se spojuje s telefonem a na jakákoliv tlačítka vůbec neragoval. BT v telefonu pochopitelně zapnutý, vždycky se páruje bez problémů. Vypnul jsem zapalování, otevřel dveře, zavřel, nastartoval, setrvalý stav, stále stejná hláška, nikam nešlo přepnout. Po ujetí asi 10 km se systém umoudřil, přepínat na rádio, telefon, média i navigaci šlo, ale navigace jen černá obrazovka a hlásila, že navigační data nejsou dostupná. Po ujetí cca 60 km zahlásil systém únik tlaku v PZ pneumatice, opravdu byla měkká, takže se nejednalo o falešný poplach, kterých jsem už taky několik zažil. Nahodil jsem rezervu, po nastartování se hned rozeběhla i navigace, ale zmizely z ní všechny dříve uložené cíle. Bohužel ale najednou nešel zapnout adaptivní tempomat, systém hlásil, že ACC není dostupný. Dojel jsem těch cca 200 km domů, auto zavřel do garáže s tím, že ráno ho vezmu do servisu. Dnes ráno v navigaci najednou zase byly všechny cíle jako v sobotu, i tempomat se mi podařilo jednou zapnout, vypnul jsem ho a zkusil znovu zapnout, ale už se mi to nepovedlo. Čekám na výsledek diagnostiky, předpokládám, že jen vynulují zjištěné chyby, ale jejich příčina se ani moc hledat nebude, je to na konci záruky... A uvidíme, co ten ACC :(.

Editováno: , autor: Lubos_PM
Ostranění překlepu :-(.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle přejímacího technika podobných problémů s infotainmentem Columbus u prvních trojkových Superbů nebylo málo, objevovaly se zcela nahodile, existuje proto prý celá řada updatů SW, které by měly jednotlivé projevy odstranit, takže IMHO to sem patří. Nefunkční ACC ovšem může souviset s tím, že na PZ je teď dojezdové kolo, ve středu přehazuji na zimáky, tak jsem dnes do pneuservisu nejel, takže uvidím, až budou všechna 4 kola stejná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Po 22 000km sa zacali prejavovat prve problemy aj u mna

- nahodne nefunguju dialkove (lave/prave)

- obcas pise chybu AFS

Obcas pomoze vypnut/zapnut motor. V RJ nic od coho by sa dalo odrazit nie je zaznamenane. Videozaznamy poslane do servisu.

 

Po sviatkoch budem musiet riesit intenzivne s AS... 

 

// blbnutie sposobili odchadzajuca vybojka v jednom svetle. vymenene na zaruku.

Editováno: , autor: qwertyx64
doplnene riesenie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

rv 2016 kveten, sedan, přikoupena záruka 5/150, najeto cca 50 tis. , 1/2020 reklamace okenní lišty, na pravé straně už začala vytrhávat tu zadní,  stahovací roletka na zadním okně poté co byla pořád vytažena tak se nezasouvala celá, dvířka kastlíku spolujedce přestal fungovat zpomalovač otevírání, vše opraveno v záruce. Lišty obě, i když u řidiče nedělala problém, zatím, a to se ty dveře otevírají mnohem častěji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze za me SIII r.v. 3/2016 byly klasicke zavady olezle spodni chromove listy a posouvajici guma u spolujezce vytrhavala horni chromovu listu zadnich dveri takze vymena na garanci vsechny chromove listy i ze zadnimy trojuhelnikovymy okynky  a guma dveri u spolujezce ( dosel jsem si pro auto a hodne prselo tak jsem to nezkontroloval jak jsem dojel dom tak jsem zjistil ze tu gumu dveri u spolujezce nevymenily nechtelo sa jim to tak to delaly za tyden znovu)    zavady po zaruce  odesel elekricky zamek dveri spolujezce ve skodovce bez prace nacenen na 4 700  u auto Kelly original dil za 2000 a prehodily jsme ho ze susedem samy  po dalsim pulroku se zacala posunutim gumy dveri ridice vytrhovat chromova lysta zadnich dveri tak jsem tu precnivajici gumu o 2mm obrousil 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...