Přejít na obsah

el. závada na robotické převodovce


martinpavel

Doporučené příspěvky

auto je již dnes v servisu, ale i tam nad touto závadou kroutili hlavou a slyšeli o ní poprvé. I mně měnili v roce 2014 řídící jednotku řazení a to i přesto, že nebyl žádný problém. Já mám najeto 61 000 a popisovaná závada začala okolo 60 tisíc. Dám vědět jak jsem dopadl.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den,

 

.... tak ASG převodovka opět začala zlobit, takže jsem opět objednán do servisu. Poslední výjezd už dokonce skončil odtahem. ( startér vůbec netočil ).

  Můj názor na závadu je takový, že jde o chybu v teplotním čidle převodovky. Toto usuzuji z manuálu, kde na str. 21 jsou popsány situace ASG převodovky.

Dám vědět jak jsem dopadl.

 

Editováno: , autor: martinpavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zdravim všechny. Mam ten samý problém. Skoda citigo najeto 60230km. Auto samo vyřadí rozsvítí se kontrolka převodovky a nejde zařadit nic. Software přehrany, konektory vyčištěny a auto jezdilo 3 dny a dnes rano opět to samé a odtah. Nevim si stím už rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím jestli Ti Martin Pavel nějak pomůže. Byl tady na fóru naposledy 6. listopadu 2017, takže asi ty 2 roky nemá potřebu sem zajít, pravděpodobně že mu to funguje.

Měl jsi to v autorizovaném servisu Škodovky, nebo někde jinde ?  Vidím to na problém v ovládacím modulu převodovky, samotná mechanická vnitřní  část převodovky by mohla být v pořádku, dle toho že po  přehrátí software 3 dny v pohodě, ale na přesnou diagnostiku opravdu jen ten autorizovaný servis a to ještě musíš natrefit na ten, kde nejsou lemplové, což není vůbec samozřejmost.  Ten samotný ovládací modul určitě taky stojí pěkných pár tisíc, ale ne jako celá nová převodovka. A taky bych si nechal vyměnit olejovou náplň té převodovky. Neber můj názor za bernou minci, ale nějaké poznatky ohledně nefungujících ASG převodovek jsem již zachytil a tak se Tě  snažím nějak navést, i když není co závidět. Rozhodně bych doporučoval jen ten autorizák a očekával nějakou tu investici, takhle po internetu těžko nějak účinně pomoci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...