Jump to content

VCDS - Kódování ŠKODA Rapid MR16+

PTiCA

Recommended Posts

Mel jsem moznost testovat  model ŠKODA Rapid Spaceback - Scoutline 2016, Výbava Elegance

A zde je pár postřehů z diagnostiky VAG

VCDS -> 44. Posilovač řízení

Změna tuhosti posilovače řízení
VCDS -> 44. Posilovač řízení -> 10. Prizpusobeni -> Vyber: "Charakteristiky posilovače řízení" -> Výběr: Komfort, Automatický, Dynamika

44-posilovac-tuhost.png

Aktivace posilovače řízení bez běhu motoru
VCDS -> 44. Posilovač řízení -> 10. Prizpusobeni -> Vyber: "Aktivace posilovače řízení bez běhu motoru" -> Výběr: Zapnout / Vypnout

44-posilovac-bez-motoru.png

VCDS -> 03. ABS Brzdy

VCDS -> 03. ABS Brzdy -> 07. Kodovani -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 16

Bit 0 -> Asistent rozjezdu do kopce HHC
(Zde je možnost v 03. ABS Brzdy -> 10. Přizpůsobení -> Kanál Hill_Start_Assist -> Nastavit i hodnotu brzdy na rychlá, normální, pomalé)
Bit 1 -> Není popsáno 
Bit 2 -> Není popsáno 
Bit 3 -> Není popsáno
Bit 4 -> Není popsáno 
Bit 5 -> Není popsáno 
Bit 6 -> Není popsáno 
Bit 7 -> Není popsáno

03-abs-bit16.png

Pokud o nějakém nepopsaném Bitu více více informací, budu rád pokud mi napíšete do zprávy abych mohl aktualizovat popis.

VCDS -> 09. Centrální elektrika

VCDS -> 09. Centralni elektrika -> 07. Kodovani -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 1

Bit 0 -> Bezklíčkový vstup System (KESSY) [PR-413/417]

vcds-skoda-rapid-09-01.png

VCDS -> 17. Přístrojová deska

VCDS -> 09. Centralni elektrika -> 07. Kodovani -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 0

Bit 0-3 -> Impuls vzdálenosti
Bit 4-7 -> Země

vcds-skoda-rapid-17-00.jpg

VCDS -> 09. Centralni elektrika -> 07. Kodovani -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 1

Bit 0 -> Varování brzdového obložení
Bit 1 -> Varování zapnutí pásu
Bit 2 -> Varování hladiny ostřikovačů
Bit 3 -> Multifunkční displej (V menu maxidotu budou Stopky a možná i další funkce)
Bit 4 -> Vozidlo - Outline Illustration vagon/Kombi

vcds-skoda-rapid-17-01.png

VCDS -> 09. Centralni elektrika -> 07. Kodovani -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 2

Bit 0 -> Hlídání tlaku v pneu (TPMS)
Bit 1 -> Personalizace
Bit 3-4 -> Typ vozu
Bit 5 -> Podvozek/řazení doporučení (efektivita Program)

vcds-skoda-rapid-17-02.jpg

VCDS -> 09. Centralni elektrika -> 07. Kodovani -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 3

Bit 0-2 -> Nádrž charakteristika
Bit 3 -> Parkovací pomocník Verze 3
Bit 4 -> Omezovač rychlosti

vcds-skoda-rapid-17-03.jpg

Mám toho více a postupně to budu přidávat...

• Pozitivní 2

Díky za info.

Bude to fungovat i s MR17? Budu potřebovat nejnovější verzi 16.8 nebo může být i starší (15.7 z Aliexpressu)? Zajímá mě hlavně Hill Assist a Posilovač řízení (jak se chová automatic mod)?

Tak mě ještě napadá, co XDS+ pro lepší průjezd zatáčkou. Je to vůbec u Rapidu možné?

Edited by P_Cherry
XDS+

• 4 weeks later...

Zajímavé, že některé nepodporují WIN10 a některé ano (myslel jsem, že všechno je ta samá Čína:)

http://www.ebay.co.uk/itm/VAGCOM-16-8-94-2017-VW-AUDI-SEAT-SKODA-OBDII-HEX-CAN-USB-INTERFACE-DIAGNOSTIC-/322296115207?hash=item4b0a587007:g:2j0AAOSw8w1X-OAS

Co si představujete pod takýmto ,,2016 and Early 2017'' a ,,MLB2 platforma''? Mám Monte Carlo z června 2016 (MR2017).

Dík

P.

Edited by P_Cherry

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Ahoj,

toto téma bylo založeno podle prvního článku spíš pro spaceback nebo jsou tyto dvě auta+- technicky shodná?

Můj dotaz je zda když mám rapida MR2016 liftback jde aktivovat HHC? Měl jsem auto na prohlídce kvůli baterii a technik mi řekl že toto auto nemá možnost to aktivovat že v diagnostice to hlásí že tento vůz to nepodporuje. Je to jen že technicky to moje auto umí, ale autorizovaný servis to (neumí-nevidí) nebo to auto opravdu nedokáže?

Snažil jsem se hodně googlit a nedaří se mi najít nikde k těmto novějším rapidům více info co v nich lze a nelze aktivovat. Vím že se dost od prvních rapidu liší a o těch je zde většina diskuzí

Pak bych měl i dotaz zda případně někdo P4 a okolí směr k říčanům toto umí.+ třeba i více co by za to stálo.

Díky

• 2 months later...
В 25.01.2017 в 18:15, drsnakecz сказал:

Ahoj,

toto téma bylo založeno podle prvního článku spíš pro spaceback nebo jsou tyto dvě auta+- technicky shodná?

Můj dotaz je zda když mám rapida MR2016 liftback jde aktivovat HHC? Měl jsem auto na prohlídce kvůli baterii a technik mi řekl že toto auto nemá možnost to aktivovat že v diagnostice to hlásí že tento vůz to nepodporuje. Je to jen že technicky to moje auto umí, ale autorizovaný servis to (neumí-nevidí) nebo to auto opravdu nedokáže?

Snažil jsem se hodně googlit a nedaří se mi najít nikde k těmto novějším rapidům více info co v nich lze a nelze aktivovat. Vím že se dost od prvních rapidu liší a o těch je zde většina diskuzí

Pak bych měl i dotaz zda případně někdo P4 a okolí směr k říčanům toto umí.+ třeba i více co by za to stálo.

Díky

Ahoj! Aktivaci HHC je možné na Rapid v jakékoliv výbavě, s libovolným motorem a převodovkou. Mám mnoho vývoj na kódování, funkcí Škoda Rapid MR16.

• Pozitivní 1

• 1 month later...

Zatím se mi podařilo rozchodit následující:

Funkční ovladač stahování okna řidiče i po vytažení klíčku do otevření dveří

Aktivace Lap-timer v maxidotu

Přidána položka servisní poloha stěračů do CAR menu v Boleru

Dodatečné setření po ostřiku čelního skla

S denním svícením svítí i zadní lampy

Funkce Corner-Light v mlhovkách + obě mlhovky při zpátečce

Vypnuto hlášení bezpečnostních pásů

zatím nevyzkoušeno:

blikání brzdovými a výstražnými světly při nouzovém brzdění