Přejít na obsah

Čištění sedaček/interiéru


Promy

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny .. nikde jsem to tu nevidel tak se omlouvam že zakladám další téma ..

nechtěně se mi vylila vanička s melounem a celá zadní sedačka je skvrna a skvrna . .prosím nemáte někdo zkušenosti . jakej přípravek nebo prášek jak to dostat z toho ?? díky za nápady a za odpovědi ..

:skoda:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať už na to použiješ cokoliv, tak hlavně opatrně, aby jsi na tom potom neměl vyžraný bílý fleky. Nejdřív bych to zkusil na

místě, který neni vidět, až potom bych to čistil dál. Jinak se spíš taky přiklánim k nějakým profíkům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Také jsem nedávno čistil sedačky a to rovnou v celém autě.

Mám odzkoušenou mokrou cestu, tzn. vysavač s mokrou cestou a pak do sucha vysátí.

Fungujeto na 100% a sedadla vypadaj jako nová. :p

Čistil jsem to s kolegou, kdy jsme si půjčili profi vysavač a kolega někde sehnal profi chemii na čištění čalounění.

Práce na celém autě cca 5 hodin, ale ta námaha stála za to. lol

Takže doporučuji mokrou cestu, nebojte ničeho mám vyhřívání v sedadlech a v poho, a nebo profíky s dobrou referencí. :palec2:

Editováno: , autor: Soldier_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Zdravím, nikde jsem tady nenašel nějaký širší téma o čištění interiéru našich vozů. Mám Fabii 2 a sportovní sedačky tak téma zakládám zde. Mě konkrétně jde o čištění sedaček protože na nich je nejvíc vidět opotřebení. Byl jsem už rozhodnutý že nechám auto kompletně vyčistit odbornou firmou ale asi jsem moc naivní když jsem si myslel že v ceně budou mít i tepování sedaček. Ale všude co jsem se díval po Brně si za tepování zvlášť nechají připlatit stejnou částku jako za uklid celého interiéru kdy jen vysajou a utřou plasty popřípadě ještě skla...

Jelikož jsem sedačkám nikdy nevěnoval lepší péči než pouhé vysátí tak nejspíš by pomohlo asi jen tepování, přesto bych nejdříve vyzkoušel nějaký přípravek na čištění látek v interiéru a nechci se napálit hezkým obalem a teleshopingovýma kecama na internetu. Máte nějaký tip na účinné vyčištění sedaček a případně někaký vyzkoušený přípravek? Díky moc

Edit: nevim kdo byl tak hodný a spojil můj dotaz už s vytvořeným tématem z historie ale díky za to;) 

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Niekde som čítal, že dávať origo poťahy dolu a potom ich vyprať (asi len prípad s práčkou) sa nedoporučuje skrz to, že už potom ten poťah na tú sedačku nedostaneš. Čo je na tom pravda neviem, radšej to ale skúšať nebudem. Ja ich po skoro 230tkm mám už pekne zajdené.

Sestre som skúsil vytepovať zadne sedačky s tým, že som ich dal dolu zobral som Vanish prípravok zarobil asi do 5l vody dve odmerky dal do rozprašovača čo lepšie strieka a celé sedačky som s tým nastriekal následne s kefu vykefoval aby bola nejaká pena cca 2min som nechal pôsobiť ten Vanish a potom som to vytepoval, môžem povedať, že tie sedačky boli ako nové. Skúšal som to aj s prednými ale keďže som nemal náradie na odtiahnutie komplet sedadla tak som to nespravil tak dobre ako tie zadne. Boli o niečo lepšie ale najlepšie ich dať von z auta a poriadne ich vykefovať a vytepovať.

PS: Inak ako rýchla snaha o očistenie škvrn som používal aj od AutoGlymu Interier Shampoo, v tomto prípade pokiaľ nespravíš penu a poriadne to nenastriekaš aby to bolo mokré tak to nič nevyčistí.

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja som doteraz vždy nosil auto tepovať. Snažím sa raz ročne a aj keď nemám nejak špinavé sedačky, rozdiel po tepovaní vidieť.
Tepovanie preferujem aj preto, lebo mokrým kefovaním akurát tak zanesiem špinu ešte hlbšie. Oproti tomu tepovací stroj vodu aj so špinou zo sedadla vysaje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ke konci roku nebo v lednu budu auto prodávat tak asi si to nechám teda vytepovat a spojím to s celkovou péčí od profesionálů ať to stojí co to stojí. A po tom tepování se musí nějakou dobu čekat nebo to po tom vysátí je už vcelku suchý?

Má někdo nějaký tip někde v brně nebo okolí na ruční mytí a tepování?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Úplne suché to určite nebude. V lete stačí nechať otvorené auto pár hodín na slniečku a je úplne suché, ale v tomto ročnom období počítaj minimálne s uterákom na sedadlo. Ak by ti toto riešenie nevadilo, tak môžeš jazdiť a sušenie urýchliť používaním klimatizácie, resp.zapnutím vyhrievania sedačiek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...