Přejít na obsah

Podozrivy nakup ? Superb 2


Lubos777

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chcem sa poradiť v jednej veci ohľadne nákupu jazdeného SupII.

Auto je dovoz zo Švajčiarska, je to 2.0 TDI CR 125kW 11/2009 DSG-F1

Auto ma super výbavu je pekné takmer nepoškodené len jeden malý škrabanec na dverách a trochu ošúchané disky.

Cena bola 10 000€ + registračná daň atď takže + 1 000€

Predajca mi dal VIN číslo a u známeho som si ho dal v škodovke skontrolovať a prišiel na to že v roku 2012 malo auto cca 160 000km a v roku 2013 už len 150 000 cca nie su to presné km čísla - ide o to že nesedeli KM a boli "stočené" - okamžite som volal predajcovi a ten ma informoval že sa prííjmaci technik pomýlil pri zadavaní KM a v škodovke mi potvrdili že ak sa raz pomýli už sa to nedá upraviť - auto bolo pred 2 mesiacmi vo Švajci opäť v škodovke a malo 189 000 cca a teraz má 193 000.

Moja otázka je či by švajčiar pretočil auto, ak áno prišli by na to v škode keď ho dal do servisu a riešili by to? Mám sa báť to auto zobrať či nemám?

Ďakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta chyba sa mohla stať, no teda tvrdí, že za prvé 3 roky najazdilo 150t a ďalšie 4 roky stálo v garáži a najazdilo za tu dobu 40t?

Podľa mňa veľmi podozrivé. Diesel predsa kupuje človek, čo jazdí viac, inak sa mu to nerentuje.

Pokiaľ to auto nepreklepne šikovný mechaník, tak nebudeš mať istotu. Prípadne skús využiť služby profesionálov. Radšej zaplatiť niečo navyše, ako si potom buchat hlavu.

sent using tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto mohlo pak zůstat v rodině, proto už menší nájezd. A nebo už kilometry někdo stáčel chytře před prohlídkou. Pošli odkaz na konkrétní inzerát - podíváme se. Ale osobně bych do toho už nešel, proč? 

Je to téměř 2010. Za první 2 roky auto ujelo 160tis km. To je 80tis za rok. Za tři roky tedy mohlo mít cca 240tis. A že by se ve škodovce přepsalii o 90 tis km je podle mého úplná blbost.

Ve škodovce si zapíšou km při přijetí auta a vloží je do systému. Je jim úplně jedno, jestli km sedí :) To by se řešilo, až by byl nějaký problém s autem, které je v záruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podľa toho čo vravel tak auto jazdilo veľmi málo ako vravíš ostalo v rodine a jazdilo len zriedka pretože majiteľ mal nové auto.

Auto má servisnú knižku v nemčine ta je však u majiteľa a auto by som si mal isť zobrať v piatok.

Otec je automechanik a skúšal také bežné veci ako chod motora - ten šiel veľmi pekne plynulo a relatívne ticho, voľnosť nápravy apod...

V piatok máme aj skušobnú jazdu - museli sme ale uhradiť 500€ zalohu na preklad dokladov STK/EK takže ak by som ho nevzal asi o ne prídem...

https://www.autobazar.eu/skoda-superb-20-tdi-cr-170k-elegance-dsg--f1-id9150738.html

ALe zatiaľ mi ľudia skôr radia že by to malo byť v pohode...takže vôbec neviem, hlava domotaná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Inzerát bol zmazaný :D:D

Buď pán sleduje toto fórum alebo ho zmazal stým že som kupujúci pretože včera tam ešte bol no už som ho ani ručne nedohľadal.

Máme doma AutoDiagnostiku takú lacnú ako sa predavajú s crackmi - Delphi - myslíte že by to stým šlo skontrolovať?

V mobile som mal načítaný ten inzerát tak som ho nafotil - dúfam že to bude dobre vidieť a pomôže to.

IMG_0043.PNG

IMG_0042.PNG

IMG_0041.PNG

IMG_0040.PNG

IMG_0039.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak teraz fakt neviem, tento týždeň mal vybaviť STK/EK, Čistopis technického a zaplatiť recyklačný fond a vybaviť prevozné značky...

Ešte mám známeho čo robí originality a vedel by zohnať technika a ten by mal vedieť zmerať km v riadiacej jednotke...to by mohlo pomôcť zistiť KM reálne či?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, pokud s tím umí tak by to zjistit měl. Když jsem minule kontroloval DSG 6st. u S2 2.0TDI 125kW tak místo 260tis mělo reálně na hrbu 360tis km. Dovoz Itálie, díky tomu dostal kamarád 20tis slevu :) Takže se to vyplatí, alespoň měl zaplacenou opravu setrvačníku, auto se třepalo jako vibrátor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto je v Poltári na SLovensku a našiel som si autorizovaný servis v Lučenci čo je 18 kilakov od Poltára...mohla by to byť dobrá skúšobná jazda priamo do škodovky a dal by som tam spraviť kompletnú obhliadku auta - toto je môj plán....tam by to dúfam mali vedieť "odhaliť"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, 

tak moderátor môže téma uzavrieť, neviem čo sa stalo či pán sledoval toto fórum a keď videl môj ultra prefíkaný plán a rady od vás ako na to prísť tak stiahol inzerát alebo mu do toho prišlo niečo iné ale cinklo mi na účet 500€ naspäť so slovami že sa stala jedna chyba a že ho to mrzí.

Tak vyriešené, ak máte niekto dobrý a spoľahlivý bazár na auto, páčia sa mi hlavne superb 2 - na Sub3 nie sú financie...

 

Ďakujem ešte raz veľmi pekne všetkým za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

traduje sa, ze polovica jazdenych aut ma stocene kilometre.

takze najst auto, ktore je z tohto pohladu ciste, vyhovuje zadaniu/poziadavkam a ma este rozumnu cenu... to stoji nejaku namahu.

ciste byvaju auta po operativnom lizingu. no zase (obvykle) clovek zaplace pri pohlade na cenovku... (hlavne pri skodovkach)

ak hladas S II 2.0 TDI, v dobrom stave, nie extra ojazdeny, so slusnou vybavou, nebol v tom podvod a zaroven cena okolo 11-12k, tak to sa nahladas asi poriadne. skus prehodnotit nieco z tych poziadaviek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...