Přejít na obsah

Jak vyhledávat


Pawouk

Doporučené příspěvky

Jak vyhledávat pomocí funkce "Hledat..." - příklad je pro vyhledání výrazu "Xenony" v sekci Octavia II a jejich subforech "Exteriér" a "Elektrika".

1. Kliknout do pole "Hledat..."

0.JPG

 

2. Dále pak na "Vše" a posléze na "Rozšířené vyhledávání"

1.JPG

 

3. Kliknout na "Témata", v menu "Forum" si najít potřebnou sekci "Octavia II" a subfora "Exteriér" a "Elektrika" a označit je. Napsat hledaný výraz "Xenony" do patřičného pole. Pak už jen stačí "Enter" či kliknutí na "Hledat v obsahu".

3.JPG

 

4. Vyhledávání nám najde všechny témata a příspěvky v těch dvou subforech. Jak je na obrázku vidět, je to 31 stránek. Lze to omezit na vyhledání výrazu "Xenony" pouze v názvech témat volbou "xenony pouze v názvu". Pak nám již zbývají pouze dvě stránky. Na tomto příkladu je jasně vidět, jak je důležitý správný název tématu. Což mimochodem vyžadují i pravidla fora.

4.JPG5.JPG

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Zjednodušená varianta hledání jen v jednom konkrétním subforu. Budeme hledat výraz "Xenony" v sekci "Octavia II" a subforu "Elektrika".

1. Najdeme si a otevřeme subofrum OII "Elektrika". Klikneme do pole "Hledat", označíme v něm volbu "Vše", pak "Toto forum", napíšeme hledaný výraz do pole pro vyhledávání a pak už jen stačí enter.

101.JPG

 

2. Pro snížení množství vyhledaných příspěvků lze opět použít funkci "xenony pouze v názvu". Takto obvykle vyhledávám i já.

102.JPG103.JPG

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za návod, ale ocenil bych, kdyby šlo vyhledávat po sekcích, aby prostě šla zatrhnout sekce Octavia II a hledalo to v ní. Ty podsekce to strašně zdržují, komplikují a v případě třeba motoru, kde má každý motor svou sekci, ale řeší se tam stejné věci, je to na hlavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 9. 2016 na 9:54, PTiCA napsal:

Zajimava pripominka. Aktualne to takto nefunguje. Napisu na podporu aby pridali i tuto funkci. Uvidime jestli ji pridaji...

Zkus také zjistit, zda jde nastavit, aby vyhledávání fungovalo i pro výrazy skládající se ze tří písmen - typicky ABS, LED....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Sorry už vidím, v předcházejícím příspěvku, že vyhledávání tří písmen nefunguje - otázka potom je, na co je takový komplikovaný vyhledávač implementovám - dotaz stačí zadat do Google a nejde ve zdejším fóru vše v řádech desetin vteřiny ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...