Přejít na obsah

Jaká kola na zimu - ALU nebo plech?


Jan R.

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Mám Fabia III, která vyjela z výroby na plechových kolech, pokud budu chtít dát na auto kola hliníková např. zn. Detzent TX, je třeba pořizovat ke kolům nové šrouby nebo je možné použít ty z plecháčů? Vím že když má auto z výroby hliníková kola, tak že se šrouby běžné používají i na plechová kola, většinou zimní, ale funguje to tak i naopak? Jestli třeba Škodovka nepoužívá na Fabie v základu na plecháčích levnější řešení, kratší šroub.... Vím že třeba Opel nebo Ford mají u některých modelů pro plechová a hliníková kola různé šrouby nebo matice.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Enzo i dezent někdy obě verze. Nutno zkontrolovat datový list. Je to tam psané. A taky je lepší tzv. Přesně vrtané na škodu aby nemusel být plastový středící kroužek. A střední deklík bude 60mm a origo škoda má myslím 57,4. A ještě budou ty šrouby hodně utopené a budeš muset shánět dlouhé krytky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
před 13 hodinami, Kouba88 napsal:

Zdravím, mohl by mi někdo poradit jestli tyto disky R14 6,0J ET38 a R14 6,0J ET43 můžu použít a jsou zapsány v TP pro Fabii III 2020 Hatchback 1,0 mpi 55 kw?? Díky

Nevím abych se sám nemýlil, ale mám takový dojem, že krátká Fabie III, ať už modelový rok 2020, nebo rok výroby 2020, nebo jak jsi to myslel s tím uvedením roku 2020 s motorem 1.0 Mpi 55kw se snad ani nevyráběla a zatím ještě nevyrábí a tak ani nemůže existovat pro takovou Fabii TP. Nemyslels snad 44 kw ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, ale tedy jestli si jdeš vyzvednout novou Fabii III 55 kw, tak je to skladovka, nebo nový vůz z výroby? Ten nový s 55 kw se minimálně od srpna 2019 nedá objednat, ledaže by jsi na ni tak dlouho čekal a zadával ji do výroby a objednával snad někdy již v 1. polovině roku 2019. I když i to je možné, napiš jak to je, pokud jsi ochotný to nějak rozvést. Je fakt že dodací lhůty na Fabie z výroby jsou asi opravdu dlouhé.  

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

@thomas1516
Nebol to presne tento rozmer, ale ja som s celorocnymi continental nebol spokojny.
Viem pytas sa na 215 / 45 r 16  ja som mal 15 tky 185 ky a neviem boli take , nemastne neslane ... vyskusal som ich koli nic moc zimam ze vacsinou iba voda. 
Dezen - vzorka - rovnaky ako na zimnych plechoch ( ktore mi bohuzial este smrdia doma kedze Fabca to ma za sebou , resp. mozno teda este niekde ako zombik jazdi ... ) ale k veci , celorocne sa mi nepozdavaju radsej by som isiel na ALU leto / plech zimaky ( tak som to vlastne aj mal .. predtym )  asi to nieje moc ok z dovodu teplot a zmesy, neviem , kludne ma opravte ak ma niekto ine dojmy

edit: inak mne sa to pozdavalo to auto aj na zimakoch plechoch , ciernych , auto bolo biele , a po kazdej sezone som ich ocistil kefou jemne zabrusil kde trebalo a strekol spat ciernou vypadali vzdy ako nove :D :) a pekny kontrast - bez krytov kolies

Editováno: , autor: naschd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...