Přejít na obsah

Motor 1.6 TDI


Pawouk

Doporučené příspěvky

Nemáte info kolik se jich prodalo? Při zkušenosti s 2 TDI 103 kw pd vs. 110 kw cr, můžu konstatovat, že 110 je pocitově slabší než 103, jakoby udušený v jakékoli rychlosti, nejvýrazněji od 150 km/h výš. 1,6 tdi byla kvůli spotřebě v mých úvahách, ale nakonec jsem rád, že jsem se nenechal zlákat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nevím sice kolik se jich prodalo, ale já jsem si ho s radostí koupil. Není mi 20 a nepotřebuji trhat asfalt na každé křižovatce. 99 procent jízd jezdím sám ve vozidle a po zkušeností s nedávné jízdy do zahraničí ve 4 dospělých a plným báglem jsem se přesvědčil, že jsem udělal dobře. A teď do mně dvoulitráci... 

Editováno: , autor: dressi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl si štěstí, já ho chtěl za měsíc objednat a mám smolíčka. Tak nevím co mám dělat, asi se na Supa vybodnu. Dvoulitr je cenově někde jinde. Chtěl jsem ho jako soukromé vozidlo, ne na podnikání. Co se týká motoru, mám  (starší provedení typ188) pět let v Touranu 77kW a jsem velice spokojený, a že bych byl brzdou provozu, to určitě nejsem. Věřím, že to dělá šestikvalt, na rozdíl od Octy, kde je pětikvalt. Tak ať Ti slouží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Je ten motor nějak výrazně jiný než starší verze 77 Kw ? Mám taky 77 Kw jestli ten motor není zásadně rozdílný tak si hraju s myšlenkou nechám se tam z 88 KW přehrát graf, přece jen když to škodovka provozuje má to určitě otestované lépe než nějaký chiptuning fans boys.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

diesel gate aféra. U žádný verze 1.6 TDi nešlo bezpečně emisních limitů dosáhnout, proto jsou kompletně vyřazeny a budou nahrazeny novým modelem 1.5 TDI... kdy ? To je ve hvězdách.

 

Všechny tyhle nízko litrážní motory budou nahrazeny 1.2, 1.4, 1.8 TSI už byl i představený 1.5 TSI motor bude pouze tento a bude se upravovat pro danou třídu pouze SW výkon. 1.6 a 1.4 TDI nahradí 1.5 TDI  ten zatím představen nebyl. Výkonnostní ekvivalenty budou opět řešené v SW.

 

Podle všeho už se má nabízet 1.5 TDI v golfu a nejspíš bude i v nové FL octavii výkon 81 KW 250nm, ale věřím že se oběví slabší i silnější verze např. ve fabii slabší a silnější v superbu. Takže v nabídce by to mělo vypadat následovně: Benzín : 2.0 TSI a 1.5 TSI a disel 2.0 TDI a 1.5 TDi.

 

Asi už konečně padlo dogma o downsize....

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

S tymto motorom v Supe som niekolkokrat cestoval ako pasazier a musim povedat, ze v kludnom rezime jazdy tomu motoru nebolo az tak co vytknut. Akonahle bolo treba slapnut, uz to vodic musel hodne tocit...

 

Ak by niekto mal predsalen zaujem, v slovenskom cenniku tato motorizacia je stale dostupna :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 5 měsíců později...
V 12. 10. 2019 na 21:55, Clerfayt napsal:

Ahoj klucí,  poraďte mi, 1.6 88kw nedostal ani ba závěr SCR s močovinou? Tedy krom greenlinu, tam SCR byl...

 

 

On jeste zaveru par mesicu nedosahne, porad se vyrabi, udajne s manualem i DSG. A ma SCR. Ja mam z leta 2016 a tehdy byl jeste bez nutnosti mocit do nadrze. Podle ceniku to tak bylo jeste v breznu 2018.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím vás, mám malý problém se ztrátou chladící kapaliny. Asi po ujetí 600 - 800km musím doplňovat. V servise provedli tlakovou zkoušku a nic se nezjistilo. V garáži na podlaze taky není nic vidět. Mám S III 1.6 88kw 2015 bez močoviny. Někdy to kontroluji i při jízdě. Začne signalizovat úbytek chladící kapaliny. Zastavím a nádržka je prázdná. Tak povolím víko, ujde tlak a voda se vrátí do nádržky.  Nemáte s tímto problémem nějakou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...