Přejít na obsah

Zesilovač k originálnímu infotainmentu


Doporučené příspěvky

Ahoj, po výměně  všech repro za Gladen začínám pokukovat o nějakém zesilovači,

hledám něco menšího aby to nikde nepřekáželo a v podstatě by asi stačil i jen dvoukanál na předky, zadek by byl jako dokreslení .

Mám Swing a tak ideálně kdyby šel přidělat do místa vedle kastlíku, kde má Bolero  jednotku. Máte někdo nějakou zkušenost, případně jakou.

Momentálně mám favorita MOSCONI GLADEN PICO 2.0 má už integrovanej HIGH/LOW adaptér a je fakt malej .......jen ta cena :-) na ní si ještě chvíli budu muset asi zvykat, než ho koupím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no 4 kanál by byl samozřejmě lepší, ale tenhle je jen dvoukanál a líbí se mi jak rozměry, tak značka a všude píšou, že se nijak nehřeje.......a myslím že se to spíná a vypíná rozpoznáním signálu z rádia když to je připojený v high levelu ....říkají tomu  Autosense  nebo tak nějak..... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky tohle úplně nechápu....ale po pravdě fyzika mi nikdy moc nešla :-) Na A-..fi měli na vše od Gladen 30% slevu, ale na tenhle zesik zrovna :-) taky zajímavý..tak ještě počkám s koupí jestli se to třeba nebude opakovat  a hlavně taky  čekám že někdo další, komu 4x 20W tak ynestačí, napíše  nějaký postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

tak včera jsem zesilovač nakonec nechal domontovat a hned se objevil problém....zvuk je sice super, čistý vejšky, sytý a plný basy od spodu až do konce..jenže současně jak se dá hlasitost na 75% a výš tak jakoby chvílemi křupe  ve výškových repro......doufám že to je jenom nějakým nastavením na zesiku (auto jsem si vyzvedl teď ráno cestou do práce mám ho zadělanej místo jednotky Bolera, tak na to můžu kouknout až večer).... 

 Fotky rádia pro Milana samozřejmě taky nemám, to ale napravím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak jsem ještě zjistil, že po nastoupení do vozu,  když ještě není nastartováno tak to běží, odečítá čas skladby, jen jaksi nejde zvuk , jak nastartuju, tak zdvuk jde.

A aby to bylo složitější, tak zase při vypnutí motoru o někdy hraje dál, někdy se po chvíli vypne zvuk úplně, někdy hrajou jenom předky.....netuší někdo co by to mohlo bejt ?

Zřejmě nějakej problém s CANem, jako že měří nějak odpor až na reprákách nebo tak něco, zas tak dalece tomu nehovím.

Zapojoval mi to známej elektrikář co tady v Jablonci patří mezi ty lepší a v zapojení to myslím nebude :-(

Neví někdo co by to mohlo být respektive jak to vyřešit ?

 

Editováno: , autor: cz pida
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když nastoupíš a nezapneš zapalování probereš radio, tak nejde zvuk? Ani pří přidání hlasitosti? Jestli takhle, tak zesák není zaplý, zapíná se až se zapalováním - ochrana baterie(vlastnost) nebo špatně nastavený . Normálně zesilovač čeká v sporomodu na signál, aspoň takhle funguje u synka zesák na sub.. Když tak mi dej do sz manual. Juknu na něj.

Editováno: , autor: milanxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Návod jsem našel na netu. Podívej se, zda je zapojen vodič do svorky REM. Jestli není musí být přepinače na poloze High. Jestli je připojen tak na low. A asi pokud chceš stejnou úroveň vpředu a vzadu tak trimry nastav na stejnou úroveň. Nic jiného nastavit nejde. Zapojení svorky REM je dělané pro normální radia která mají vývod pro zesilovač nebo motor antény. Možná je i u Swingu. S CAN to nemá určitě nic společného.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Je  to tak, že když zapnu zapalování, to je to prostě úplně bez zvuku, ten se rozjede až po nastartování...jenže ne pokaždé, což mě zaráží

 každopádně díky za tip,  jen co si profrézuju cestu do garáže, tak na to kouknu a budu i zkoumat co a jak to přesně dělá a dám vědět....bude doufám nějaká blbost.

Editováno: , autor: cz pida
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No něčeho podpbného jsem si všiml když jsem napevno zapojoval kameru. Našel jsem pomoci zkoušečky v pojistkovce pozici, která spíná po zapnutí zapalováni tak si říkám je vyhráno, ale asi úplně ne. Všiml jsem si toho, když mi S/S vypl motor, pokud auto svítí jen na denní led svícení tak kamera dobijí, ale pokud se zapnou potkávačky tak už ne. To samé jsem nasimuloval jen při zaplém zapalování. Asi tam bude pokročilejší management řízení spotřeby...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak bohužel, všechno se zdá být správně , předek a zadek je úroveň nastejno (ca 50%), oba přepínače jsou na high a remote není připojený.

Koukal jsem přes VAG na chyby v 5F a prostě po vypnutí motoru nebo před jeho zapnutím rádio jakoby nenajde repráky.

Nedává mi to ale vůbec smysl, protože někdy, když vypnu motor a za chvíli zase zapnu zapalování, tak to hraje jako by bylo nastartováno, to je ale tak jednou z deseti pokusů, normálně to je prostě zticha.....fakt si myslim že to bude nějak v CANu...je tam nějaký asi jiný napětí a on nerozezná repráky dokud není nastartováno, jsem ale v tomhle, respektive elektrice laik.

Myslím že tady pomůže jedině nějaký přizpůsobení přes VAG (jestli vůbec) nebo holt zesilovač vyndám a vrátím do prodejci, ten s tím naštěstí souhlasí.

 

Blbý je že jsme nikde nenašel nikoho kdo by měl podobný problém, chtělo by to asi někoho kdo má taky F3  a má zesik zapojenej.

Zkusim ještě Ferdu, ten mi zatim pomohl úplně se vším, kdyby někdo měl nějako radu, sem s ní :-)  díky

Log-TMBJN6NJ6GZ115587.txt

20170114_161905.jpg

20170114_161953.jpg

20170114_162034.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je jasný. Moc chytré radio a zesilovač klasický. Radio pozná, že nemá reproduktory. Takže jediná pomoc bude najít na radiu výstup 12 V co se objeví po zapnutí radia i při vypnutém zapalování. Toto pak zapojit do REM a přepnout na zesíku přepínače na low.  Nebo najít pojistku co spíná po zapnutí zapalování a to poslat na rem, tím ale oželet zvuk jen tak po vlezení do auta.

post-3099-0-22041400-1425568845.png

Editováno: , autor: milanxx
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...