Přejít na obsah

Vlhká izolace dělící stěny motorového prostoru


psurn

Doporučené příspěvky

Dnes jsem zjistil vlhkost v izolaci dělící stěny mot. prostoru, neboť se zde začíná tvořit plíseň. Nevím, jestli je to v tomto období běžné nebo voda prosakuje nějakým otvorem pod izolací. Foceno je to přibližně ve středu auta v místě kde končí horní díl izolace. Dále jsem zjistil, že tato izolace je ještě více vlhká nad jednotkou ABS, i když zatím nechytla plíseň. Chtěl bych se zde zeptat, zdali má někdo s tímto zkušenost a jakou - odkud se tam voda dostává: zdali z prostoru pod stěrači nebo ze strany od motoru.

IMG_20161003_154537.jpg

IMG_20161003_152005.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky za reakce. U spolujezdce se zdá být sucho, kontroloval jsem kabinový filtr a taky vypadá suchý. Zkoušel jsem nastříkat vodu přes plastový kryt a voda v těch místech začala vytékat. Ale u předních blatníků taky, kde jsou předpokládám odtoky. To jsou někde ještě jiné odtoky nebo se tam taky něco mohlo povolit.

Editováno: , autor: psurn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zvědavý co tam najdu. Je fakt že padá hodně listí, ale to by se snad vyplavilo to vodou. Kromě těch špuntů bych neměl tedy nic jiného potřebovat. Až to rozdělám (musím zajet pro stahovák) tak dám vědět co tam bylo. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to rozdělal a zjistil, že se v některých místech rozpadlo těsnění horní příčky a tím protéká voda. Předpokládám, že těsnění je součástí příčky, takže asi buď koupit celou novou horní příčku nebo tam nějaké těsnění vlepit. Má s touto opravou někdo zkušenost a když tak bych ho požádal o napsání, jakým způsobem to  vyřešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani nevím proč, ale ve spodní části bylo dost rozpadlé a voda protékala celkem dost dle plísně, ale přitom nejvíce mokrý tapec byl nad jednotkou abs. Na horních koncích těsnění bylo ok a sundat ho jde celkem špatně. Byl jsem v obchodě a plné těsnění nesehnal, pouze duté na okna. Zítra ho tam vlepím a doufám že to bude ok.

Co se týká kanálků, tak snad jsou ok, není tam toho moc vidět ale voda odtéká. Jinak to uložení části svazku k abs na vodním kanálu zřejmě není moc chytré, neboť se v tom místě ve svazku ulpívá bordel a tím vlhne.

Editováno: , autor: psurn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příčku jsem oblepil a namontoval, teď to jen malinko protéká na dvou místech u svazků, což je asi normální. Ty kanály jsou předpokládám obdélníkový otvor na každé straně co vede do podběhu a v něm listí žádné není. Se silikonem nemám moc zkušenosti, proto jsem volil těsnění na okna viz. foto.

pricka.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...