Přejít na obsah

Nová spojka


Honza HL

Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Možná, že to téma už tu je někde řešené, ale po delší době jsem nic nenašel tak se nezlobte.

Mám problém: Koupil jsem novou spojkovou sadu (lamelu, přítlačák, ložisko) od sachsu a nechal ji namontovat v servisu.

Když jsem s autem odjížděl z servisu, tak jsem si všiml, že při vyřazení začne něco od spojky drnčet a po chvíli to přestane, nebo to přestane hned, když třeba několikrát sešlápnu spojku, nebo jí držím.

Dělá to jen za jízdy. A také při řazení slyším takové kovové cvaknutí. Mechanik byl nejspíš prase a práci odbyl, protože na podběhu mi chybí šroub, skříň od vzduchovýho filtru drží teď taky jen jeden šroub, sání bylo rozpojené a různé úchyty na dráty od baterky atd. nebyli pospojované a ještě mě tvrdil že musel vyměnit olej v převodovce, protože byl špatnej (ten olej sem tam měl měsíc i s přísadou od Atomia). Chci se zeptat jestli někdo nevíte čím to může být, protože reklamace se tam asi nedomůžu. (osobně tipuju ložisko) Jo a je to fabia 1.9 TDI 2005

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem auto odvez na reklamaci, kde stálo 2 dny. Dnes mi bylo řečeno, že to je nejspíš vadná lamela což mě celkem dostalo, protože se s autem jen projeli a kvůli tomu tam bylo 2 dny. No tim pádem se reklamace domáhat nemůžu, protože jsem si donesl vlastní dily. Takže mě čeká nejspíš servis od škodovky, kde spojku demontujou a možná počkaj, než jí vyreklamuju, nebo si budu muset koupit druhou. A docela mě zajímá jestli vůbec demontují z auta tu spojkovou sadu, kterou jsem dal předchozímu servisu. Ani bych se nedivil, kdyby tam byla spojka Starline a staré ložisko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to dělá jen za jízdy, tak to nemusí být spojkou. Spojkový ložisko by dělalo hluk i na místě. To se točí stejně ať jedeš, nebo točíš motor na místě.

Píšeš, že měnili olej v převodovce. Za prvé mě nenapadá důvod ten olej při výměně spojky vůbec vypouštět a za druhý je otázka co tam dali za olej.

Je známá věc, že s neorigo oleji převodovka, tedy hlavně její synchrony nechtívají spolupracovat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak spojkou to není. Koupil sem druhou nechal vyměnit ve škodovce a dělá to pořád. Ale všiml sem si, že nato má vliv řadící páka- při jízdě na neutral když na ní trochu zatlačím bez sešláplé spojky na 3 nebo 4 začne se ozývat totožný zvuk, nebo to přestane. Tak mě napadlo seštelovat lanovody řadící páky, ale ty vypadají dobře. Až budu mít kde se dostat pod auto tak se podívám ještě na uložení, jestli jen někde neklepou o plech. A jestli to nebude ani to, tak teda zkusim eště vyměnit ten olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lanovody od řadící páky už sem taky vyloučil. Poslední věc co to může dělat je už jen převodovka. Nevíte někdo, jestli nezkušený mechanik může při výměně spojky něco udělat s převodovkou? Třeba povolit špatný šroub, který v převodovce něco uvolní, nebo jestli dovnitř nemůže někudy něco spadnout, což by vysvětlovalo proč měnili olej?

Editováno: , autor: Honza HL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...