Přejít na obsah

Klíč na kola, momenťák, el. utahovák


mhhory

Doporučené příspěvky

Já používám ten z Lídlu. Mohu doporučit. Tedˇ je zarovnaný ve skříni za stavebním materiálem, takže se tam nepodívám. Ale myslím, že má max. utahovací moment 100 Nm, takže ideální v kombinaci s momentovým klíčem, kdy to mírně potáhneš a ocvakáš na správný moment. Prostě práce je snažší i rychlejší ! Dodávám když elektrický tak na 230V, né něco do autozapalovače, to také existuje, ale to ani omylem.

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem si tenhle http://www.cesky-obchodak.eu/elektro-telefony/eshop/24-1-Naradi-a-zahrada/1515-3-UTAHOVAKY/5/22295-Gude-GES-900-elektricky-razovy-utahovak-v-kufru-58093 , nebo je podobný. Nemám ho u sebe a nechce se mi hledat papíry. Německá výroba - údajně.

Ale nejsem s ním úplně spokojený. Občas sám po sobě nepovolí. Těch inzerovaných 300 Nm pro povolování asi nebude pravda. Dotahuje ale dost. Zkouším ještě klíčem.

A taky dodané ořechy jsou krátké a oťukal jsem si při prvním zkoušení litý disk. Musel jsem přikoupit prodloužený ořech 17mm. Na plecháče ty dodané by stačily.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Utahuju i povoluju kola (oceláky i liťáky) standartním klíčem z povinný výbavy. Sem docela bejk a tak sem si ho ještě asi o 25mm zkrátil abych náhodou nestrhnul závit.

 

Nikdy se mi nepovedlo to utáhnout tak aby to nešlo povolit a ani utáhnout na předepsaných myslim 110Nm. Jednou sem to zkoušel ještě dotáhnout momenťákem a šroub se pootočil asi tak o další jednu dvacetinu otáčky. A naopak na konci sezony když měnim kola a namátkově skouším jestli sem je měl přes sezonu měl dost utažený, tak nevypadaj že by chtěly dotáhnout (že by se mi přes sezonu povolily).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám na odťahovanie a zaťahovanie šrobov na kolesách tento kľúč 9531.png

A nikdy sa mi nestalo, že by som mal slabo alebo veľa zatiahnuté šroby. Keď vidím niekoho, že to zaťahuje s metrovou trubkou ešte tak ho mám chuť nakopať. Potom to neodtiahnú v servise ani so vzduchovou pištou na kamiony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ted budou mit toto: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=60388
 
jde mi o to, že potřebuji povolit 2 krát do roka šrouby u kola a zase dotáhnout. A to by mělo toto bohatě stačit.

Stačit to jednoduše nebude:
"Max. utahovací kroutící moment: 100 Nm".
Takže na nic.
Na "2 krát do roka" bohatě stačí klíč co je v základní výbavě.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč by mu to nestačilo. On si chce předpokládám usnadnit a urychlit práci. Takže 100Nm je akorát.  Nahulí tam šrouby na 100 Nm a pak to momenťákem ocvaká na těch 110 Nm. Pokud bude spořivej, a nebude chtít investovat do momenťáku, tak šrouby obyč klíčem prostě kousek potáhne, a je tam !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, Wojnar napsal:

Pokud bude spořivej, nebude si na 2 krát do roka kupovat vergl na který se bude zbytek roku jen prášit.

PS: Kam asi tak spěchá, že ho ruční zašroubování šroubů tolik zdrží, .... 2 krát do roka.

Wojnare, ale on se neptá na tvoje pocity s ekonomikou tohoto problému a používání prachovky, to je případně jen taková omáčka kolem debaty, pokud mu něco užitečného sdělíš. On chtěl radu, je-li to použitelné a zkušenosti !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S ekonomikou jsi přišel Ty:

V 4. 10. 2016 at 10:12, dick napsal:

...Pokud bude spořivej, ...

 

No a co, je to použitelné? Stačí to bohatě? Jak se výše dotazuje. Pořád mám na mysli pro zamýšlený účel a to dotahování šroubů kol.

Já myslím že ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Nic ve zlém, co sis od tohoto mrzáka s pouhým momentem 40Nm sliboval? Běžně prodávané mají 100Nm, letos s takovým 100Nm z Lídlu, jsem dokonce ty matky i odtrhl, to už pak práci skutečně usnadní. To co máš to nebude nic na kola, ale něco univezálního pro kutily, soudím i dle toho, že nebylo součástí výbavy příslušenství, protože jinak je v příslušenství běžně nástavec a tři velikosti ořechů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...