Přejít na obsah

2DIN autoradio, navigace


Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Já jsem si před pár dny koupil Infidini, má to Android 6 a rozměry přesně místo VW autorádií. Jsem s ním spokojený.

Akorát mě naštvalo DHL, které si řeklo o 550 Kč za vyřízení dph.

Pár postřehů:

Měnil jsem ho místo Swingu, takže jsem musel koupit nový rámeček (5JA 858 415 9B9). 

Ještě budu dokupovat fakra slučovač s fantomovým napájením, příjem rádia teď bez něj taky jde, ale třeba to pak bude lepší.

Kvalita zpracování dobrá, návod žádný, ale není potřeba. Instalace byla během chvíle, nemusel jsem nic rozmontovávat, GPS anténa se mi vešla mezi výdechy ventilace (jak je tlačítko na výstražný).

Rychlost systému v pohodě, hry bych na tom asi nehrál a základní aplikace (rádio, waze, spotify) to zvládá dobře. 

Zvuk je průměrný.

Je to Android, takže jsem si tam nainstaloval Android Auto a teď na to můžu i mluvit (takové to "ok google, přehrát hudbu").

Start je docela rychlý, asi půl minuty, s tím se dá žít. Ale i než nastartuje ten Android, tak to umí přepnout na couvací kameru, takže není potřeba na nic čekat.

Displej je na přímém slunci čitelný jen obtížně, ale jinak dobrý. Při rozsvícení světel se volitelně může ztlumit jeho podsvícení.

Ovládání na volantu funguje. Mezi budíky se zobrazuje aktuální frekvence rádia.

 

 

 

 

Screenshot_2016-12-11-11-18-51.jpg

Editováno: , autor: jenProchazimKolem
fotka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, SD karta tam není, ale jsou tam dva USB vstupy (vyvedený na kabelu) a jeden usb adaptér nejspíš pro původní MDI (nemám ho, takže nevím).

Mám v usb zapojený 64 GB flash disk a navigace by měly být schopné si tam vše nahrát. Určitě by šlo na usb kabel i připojit čtečku karet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádio se zapíná samo při otočení. Vypíná se po vytažení klíčku buď hned nebo s nastavitelnou prodlevou  10, 30, 60 minut. (to se mi nepodařilo zprovoznit)

Wi-Fi mám přes hotspot; sítě z baráku mi to zobrazilo, ale připojení jsem nezkoušel, takže nevím jak silný příjem to má takhle na tu anténku. Někdy to zkusim.

 

Editováno: , autor: jenProchazimKolem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim.

 

Mam Rapid, r.v. 01/2015. V aute mam MaxiDot, a radio Swing. Chcel by som nahradit toto originalne radio, ale neviem za ake.

Chcel by som, aby nove radio "umoznilo" bluetooth handsfree telefonovanie s vyuzitim repro v aute, a takisto aby sa mobil dal ovladat cez MaxiDOT a tlacitka na volante /napr najst cislo v zozname, dvihnut hovor, zavolat../..taktiez chcem, aby radio vedelo vyuzit zadne parkovacie senzory, a podobne ako teraz mi ukazovalo vzdialenosti od prekazky..

 

proste chcem mat :

-mobil sparovany s radiom,

- vediet telefonovat cez mic /ktory v aute teraz nemam/ a repro v aute,

- ovladat mobil cez MaxiDOT a tlacidla na volante,

- a parkovacie senzory aby fungovali v radiu

 

Je to vobec mozne iba s vymenou radia?

 

 

AD1: Nemam vsak volant s tlacitkami na dvihnutie hovoru, iba klasicky volant na ovladanie radia, a pal. PC - otazka 1: je to problem?

AD2: v aute nemam BT HF od vyroby, takze sa chcem opytat: ake radio musim kupit? - predpokladam, ze problem moze byt mikrofon?

 

Uvazujem nad:

1.

https://eshop.skoda-auto.sk/eshop/sk/b2c/hudba-a-komunikaciax/autoradio-bolero-pro-vozy-octavia-ii-a-yeti-1z0035156nx/0/1/24/43/1001

/vela oproti boleru neziskam, ma toto radio BT HF, a je mozne mobil ovladat cez MaxiDOT?/

 

2.

https://eshop.skoda-auto.sk/eshop/sk/b2c/hudba-a-komunikaciax/navigacni-system-amundsen-5j0051230bx/0/1/24/43/1001

opat otazka: ma zabudovane BT HF /prip. pri montazi sa domontuje niekde ext. mikrofon?, a funguje ovladanie cez MaxiDOT?/

 

Ak upustim od origo SKODA RADII, ma niekto skusenost s tymto?

3. 

http://www.ozvucauto.cz/clanky/Navigace-do-Skody-Rapid-aneb-mala-nebo-velka-33/

DYNAVIN DVN VW?

- je to cenovo naj volba?

- otazka: kedze mam v aute parkovacie senzory, ako funguje "ine" radio, ked nemam kameru, ale len akesi zobrazovanie vzdialenosti od prekazky od zadnej casti?

 

4. Prip. co hovorite na taketo radia? napr.:

https://www.alza.sk/hobby/blaupunkt-sandiego-530-world-d1217496.htm?o=11

 

 

2017-01-09 06.52.34.jpg

 

Dakujem za odpoved, prip. rady :)

Editováno: , autor: Peto29
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, ČudlR napsal:

Zadne origo radio nema bt hf. Je to zvlast modul. Ten by sis mohl nechat namontovat a nemusis menit radio pouze tkacitka na volantu a modul s bt hf s mikrofonem. Pokud se milim opravte me ;-) 

viem co myslis. 

 

asi toto:

5J0051473_obr.jpg

 

nic take nechcem. chcem, aby som to mal integrovane v radiu - aj ked nebude origo Skoda.

 

aku verziu amundsenu by som mal hladat?

 

alebo, ist do alternativy? Nasiel som celkom zaujimave Parrot Radio.

 

https://www.parrot.com/de/freisprechanlagen/parrot-asteroid-smart#parrot-asteroid-smart

 

ono, teoreticky som schopny ozeliet to, aby sa to dalo ovladat cez volant. ten jeden klik naprijatie hovori este zvladnem mimo volantu. 

ide skor o to, akym sposobom nainstalujem externy mic (kadial ho tahat?) - treba rozoberat palubnu dosku, a interier auta smerom k hornemu stredovemu svetlu pre ext.mic?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám taky čínu (tadyhle téma). S tlačítkama by to mělo jít přes volant ovládat, ale já je nemám. Nic jsem nerozebíral, interní mikrofon fungoval dobře. Externí je k tomu taky, kabel dost dlouhý, dá se protáhnout bez velkého rozebírání od autorádia přes sloupek možná až k zrcátku, ale spíš ke stínítku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravim.. tak, chvilu som to neriesil, ale kedze ma to auto uz nudi, chcem mu nieco dopriat :))

 

nasiel som teda moznosti tych dodatocnych jednotiek ku skoda radiam:

https://auto.bazos.sk/inzerat/69124609/Hands-Free-BT-sada-VW-Skoda-Seat.php

 

lenze, ked som zacal hladat radio, nasiel som "super" ??? nahradu, toho celeho...

a tou je, originalne radio VW RCD+ z golfu 7...

 

toto radio ma zevraj integrovanu funkciu BT v sebe, teda, netreba ziadne BT module..

 

nasiel som ho na nete za cenu +-200€, s montazou zdarma.

 

Je podla Vas mozne, aby naozaj origo toto radio, aj vratane BT niekto predaval za taku super cenu?

malo by ist o toto:

 

 

Nebude problem s kodovanim tohto radia do Skody? Nevyznam sa, takze aj tak by som to zveril tomu, co dane radio predava, ale.. pre istotu sa pytam aj tu.. Ak by sa daco pokazilo /zacne vybijat baterku/, da sa to opravit?

 

Naco si dat pri kupe pozor? aby malo radio PIN kod, prip. origo VW stitky? 

 

Za tuto cenu nemam co premyslat, ak to pojde, ako ukazuje video... Mic to ma zabudovany priamo v radiu, cize by sa len vymenilo radio? Sa mi nechce verit, ze je to az take simply :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To z videa ale není originál, jen čínská kopie. Nějaké ohlasy na podobné byly pozitivní, já bych to však nechtěl. Jukni na ebay/ali.

 

https://www.aliexpress.com/store/product/VW-OEM-Original-Car-Radio-Player-MIB-RCD510-CD-MP3-USB-SD-Bluetooth-For-Volkswagen-Passat/909381_32651650889.html

 

Pokud to bude originál Škoda/WV trval bych na kupní smlouvě na které bude uvedené výrobní číslo a možnost je si toto nechat ověřit i na Policii. Ostatně můžeš to zkusit navrhnout prodávajícímu a uvidíš jak se zachová. Já si myslím, že do toho nepůjde. Samozřejmě vždy je šance že narazíš na někoho kdo to neřeší a chce se toho rychle zbavit, ale ta šance je doopravdy minimální.

 

Samozřejmě pokud si chceš zachovat funkci jako ovládání na volantu nebo handsfree či bluetooth bylo by řešení od WV/Škoda nejlepší, ale pokud to má mít historii a být funkční, tak ta cena bude xrát jinde.

 

Jinak mic zabudovaný přímo v rádiu si snad raději ani nechci představit :)

 

A ne, není to tak simply :)

 

Editováno: , autor: KarelZikmund
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím všechny, kteří řeší výměnu Swingu. Hodně jsem přemýšlel, jestli risknout Čínu, ale jsem spokojený. 

Já jsem si objednal toto:

http://www.ebay.com/itm/2Din-Android-Autoradio-4-4-GPS-NAVI-DVD-Player-WIFI-for-VW-Jetta-Passat-Polo-/162261794453?hash=item25c78e7e95:g:TIQAAOSwcUBYGawY

 

Rádio mi přišlo ze skladu z Hamburku, cena 5700,-Kč, žádné clo, jen poplatek 10USD. Doprava bez problému, pouze dvoutýdenní zpoždění kvůli reorganizaci skladu ( dle vyjádření dodavatele ) - neřeším, navíc jsem dostal parkovací kameru jako kompenzaci za zdržení.

Výměna rádia bez jakéhokoli problému, prostě kus za kus, hned vše fungovalo, včetně ovládání na volantu. Protažení GPS antény před spolujezdcem, mikrofon telefonu na stínítko před řidičem, parkovací kamery na couvací světlo a kabel pod střechovkou kolem dveří k rádiu ( bez zapojení červených "fousů" u video kabelu kamery ), WIFI funkční, Bluethooth funkční, GPS navigace, hudba, video, rádio-zapojeno zatím pouze na jeden FAKRA konektor-plánuji dokoupit zdvojený kvůli dvěma anténám u originál rádia, všechno co uvádí prodejce bez problému. Jen jsem ještě nepřišel na to, jako spáruji svůj telefon s Mirrorlinkem a jak zkopíruji telefonní seznam z telefonu do rádia. Ale to snad časem doladím. Přes http://www.eskoda-shop.cz jsem koupil originální rámeček kolem rádia místo Swingu.

Rádio jsem namontoval před dvěma dny, takže se zatím stále seznamuji a instaluji a odinstalovávám různé aplikace z ObchodPlay, některé fungují dobře, některé nejdou. Prostě zkouším, co se dá a co ne.

OBD ELM327 také spárováno, zatím pouze s aplikací Torque.

Po nastartování nebo zapnutí klíčku se moje rádio samo nezapne, zapínám já, stejně tak po vypnutí zapalování se nevypne, vypínám já. Pouze se zapíná samo při zařazení zpátečky pro kameru, po vyřazení zpátečky se vypne. Pokud je před zařazením zpátečky rádio zapnuté, po zařazení zpátečky vypne přehrávání, znázorní obraz couvací kamery, po vyřazení zpátečky opět přejde ke svojí předchozí funkci.

WIFI funguje před domácí router i přes Hotspot z telefonu bez problému.

USB přehrává FlashDisc, streamuje soubory v telefonu a telefon nabíjí.

Uf, jsem se rozepsal, snad to někomu pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,také jsem před pár dny zakoupil rádio Infidiny s androidem 6.0. Všechno funguje, pouze nemohu přijít na jednu věc.Pokud zapnu navigaci a nechám pouze zobrazenou mapu, vše za jízdy funguje.Pokud zadám nějakou adresu a spustím navigaci,po první změně jízdy (křižovatka,kruhový objezd ) se vypne displej navigace na černou, zobrazuje aktuální rychlost, nejbližší křižovatku nebo jinou změnu směru. Nemohu v menu najít kde toto vypnout.Děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
V 5. 10. 2016 na 16:32, miklisek napsal:

Dobrý den,prosím o radu.Chtěl bych naistalovat do Škody Rapid r.v.2016 nové OEM2 radio.U prodejce mě bylo sděleno,že musí být upravena jednotka canabusu a přídat jiné kabely propojení.Děkují za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Dobry den, mam Rapid MR2014 s radiem swing,BT ani USB nemam. Nikde nemuzu dohledat jake radio bych tam mohl koupit. Aby melo aspon BT a USB vim ze 2 din radii je hodne ale original je original.Nehlede na to ze ten swing a prijem signalu je bezkonkurencni. Srovnavam to s moji starou jednickovou oktavii kde prijem signalu byl tragicky. Mohl by mi nekdo poslat link kde dobre radio koupit? Samozrejme nemam 20k na nove radio. Moc vam dekuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj všem,

 

Mam rapid z 11/2013. 

Ma rádio swing, mám prý údajně nějaký polodot (ne maxidot). Auto nemá Bluetooth, ale mám multifunkční volat, kde je tlačítko hovoru, které po zmacknuti a držení nic nedělá.

Chtěl bych si koupit 2din rádio, nejlépe originál, na bazosi jich je mnoho.

Co potrebuji k tomu, abych mohl z auta normálně volat a přijmutí hovoru na volantu fungovalo.

 

Abycht měl na 2din rádiu kontakty, spotřebu, informace o vozidle atd.

 

jsem v tom úplný lajk, výměnu bych samozřejmě nedělal já.

 

diky všem :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 roky později...
V 17. 7. 2019 na 13:46, Tom_F napsal:

stejně jako David Bohuš bych měl zájem o totéž. pokud zde na foru je někdo kdo to umí domluvíme se. preferuji pouze origo 2din rádio. díky za SZ

Tak to se spíše zkus podívat sem: https://www.2din.cz/2din-autoradia/ - myslím, že origo autorádio tam najdeš.

Editováno: , autor: thomy2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...