Přejít na obsah

Závady na záruku


Kubic

Doporučené příspěvky

Ahoj klubáci,

 

rád bych zde založil téma, kde by členové psali dosavadní závady na FIII uznané na záruku. Máme poměrně vysoký nájezd km a tak jsme často na servisních prohlídkách a rádi bychom vychytali všechny "mouchy" v rámci záruky. 

 

Díky za zkušenosti a náměty.

 

Jakub

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

F3 rok 2015 1.0 55kw, zatim v záruce se opravovano:

- tycky stabilizatoru

- komplet klimatizace 

- spínací skříňka 

- seřízení řazení - šla špatně zpatecka

- odstraňování chyby v jednotce klimatizace - chyba datové sbernice 

 

Nyni najeto 41 tkm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

No něco taky tady přidám.Tak u jedné Fabie co má manželka řeším se škodou reklamaci zádních kotoučových brzd. prostě odcházejí kotouče a destičky po cca 6tis. najetých km. Dle servisních mechaniků je to destičkama, nevím řeší se to pořád. U mé Fabie mi odešel front asistant, čekal jsem měsíc na výměnu, jelikož ho v servisu neměli. Poté co provedli výměnu , byla provedena zkušební jízda a opět nefunkční. Seřízeno v servisu Audi, jelikož v té době neměl servis škoda na to stolici aby to seřídil. Od začátku závady na Boleru a řeší se to dodnes. Další závady, odešla mi vodní pumpa v 70 tis.km. Opět měsíc v servisu jelikož neměli jedno blbé těsnění pod pumpu. Jinak žádný jiný problém nepozoruji až na občasné vrzání auta. Ju a u manželky ještě bylo měněno zadní třetí brzdové světlo, přestalo svítit a kontakt na bezpečnostním  pase.Ostatní auta zatím musím zaklepat bez závad.Vlastně u dcery ihned při tomco jsme jeli pro nové auto špatně signalizovali parkovací senzory a to mi vlastně připomnělo že se u mě stává že zařadím zpátečku a Bolero mi nic nezobrazuje jen slyším zvuk při couvání. To je za ty roky asi zatím vše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co myslíš tím "špatně signalizovali senzory"?

Jinak senzory mi pravidelně neukazují hned po nastartování, Boleru trvá než se načte, tak svítí jen uvítací obrazovka a senzory pípají. Nedávno dokonce nic nepípalo, auto se chovalo jako by nemělo senzory vůbec, po opětovném nastartování už to bylo OK, ale to se naštěstí stalo zatím jen jednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastně jsem zapomněl ještě na jednu závadu a to dálkový ovladač. Po první výměně baterie letos v únoru mi to začalo psát po cca měsíci- vyměňte baterii v klíčku. Takže jsem si řekl, že mi škoda prodala starou baterii, kterou měli snad ležet ve skladu. Cena cca 130 Kč. Takže jsem si koupil novou jinde za 22Kč i stejnou značku dal do klíčku a opět po nějaké době hláška vyměňte baterii .Opět výměna a za pár týdnů jsem nemohl nastartovat auto. Výměna baterie nepomohla a když jsem vrátil tu starou šlo to. Takže auto do servisu kde to zkoušeli a měli fůru keců. Po té diagnostika a ze škodovky přišlo vyměnit klíček. Dali nový a opět to napsalo známou hlášku. Říkal jsem jim, že to klíčkem nebude ale holt škodovka tomu rozumí. Nakonec to dopadlo tak, že museli udělat výměnu řídící jednotky a ten den kdy jsem to dal do servisu volali, že to nejde překódovat a jestli nemám něco dokódováno apod. No nic, trvalo to dva dny než to elektrikář zprovoznil a teď mám dva nové klíče ,novou řídící jednotku a snad bude pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Taky přidám něco málo závad na mém autě. Vyrobená 5/2016. Aktuálně mám najeto 45000 km.

 

  • Ve 20000 km se začalo ozývat klepání od přední nápravy. Po dvou reklamacích, kdy se to mechanikovi údajně neprojevilo (Porsche Prosek), jsem tamtéž svezl jejich přijímacího technika na plácku, který mají přímo za salonem a projevilo se to hned. Tyčky stabilizátoru. Opraveno do dvou dnů, ale celkově to i s prokazováním závady zabralo asi měsíc.
  • Šplouchání vody v zadní části auta. To jsem registroval už tak v 15000 km, ale pořád jsem nemohl přijít na to, odkud to jde. Nakonec to byla voda v 5. dveřích (viz to moje video na Youtube (https://youtu.be/39b_WGHu6bI). S opravou (Porsche Prosek) to bylo opět trochu složitější a asi čtvrt roku jsem se tahal s nimi i ŠA, aby to dali dokupy. Nakonec z toho byla výměna 5. dveří.
  • Nefunkční stahování okna v LP dveřích. Vyměnil jsem pojistku, ale stejně to nešlo. Jel jsem do Havex Auto (Praha 7), technik to otestoval a říkal, že pojistka to nebude, protože to "ani necvakne". Nechal jsem to tam a odpoledne mi volal, že to prý pojistka je (?). Ale nakonec dobře, že jsem tam jel, protože z pokynu ŠA se všechny čtyři pojistky nakonec měnily za silnější, protože zjistili, že ty 20A (nebo které tam byly původně) to neutáhnou.
  • A zatím poslední...ošoupaná kožená hlavice řadící páky. To mě štvalo už někdy od 25000 km. Ruku na páce nevozí, prstýnky nenosím a na kecy o agresivním potu nevěřím. Ve 40000 km mi došla trpělivost a reklamoval jsem to v Autozítka. Obratem uznáno, objednán nový kus a za 14 dnů mi to vyměnili. Tahle nová páka vypadá, že by mohla už vydržet. Foto staré těsně před výměnou přidávám.

 

Začínají se objevovat ještě další drobnosti, takže mě ještě nějaké reklamace čekají: vrzající sedadlo řidiče, opět klepání od přední nápravy při přejezdu nerovností, ne úplně spolehlivé parkovací senzory - někdy zařadím zpátečku, couvám a senzory ani nepípnou, i když vím, že už jsem 10 cm od překážky, pak zařadím jedničku, rozjedu se a třeba za dvě, tři sekundy jízdy dopředu se ozve pípání senzorů (přední nemám); no a nakonec samotná zpátečka jde ne vždy úplně dobře zařadit. Tak uvidíme.

WZIyNbRhT8e3iQGUTCSz0Q.jpg

GGQdVH8CRAe%lHvbF9Dugg.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ja jsem ve 25 tis. reklamoval tohle:

 

- vrzajici spojkovy pedal (po oprave vrze stale)

- pri jizde vrzajici sedadlo obsazene spolujezdce (vrze stale, zavada se neprojevila i kdyz mi bylo tvrzeno, ze auto poradne projizdeli, kilometry ale nepribyly zadne)

- nadmerne osoupanou radicku (po oprave se cela hlavice otacela o 360°, stacilo poradne natlouct a je to OK)

- loupajici chrom na vnitrni klice (po oprave zustaly v interieru zaseky od sroubovaku)

 

Auto jsem tam daval v pondeli s tim, ze bude hotove ve stredu, ve stredu telefonat ze bude v patek a z patku nakonec bylo utery :-(

Jelikoz jezdim kolem, tak jsem si vsiml, ze se auto do ctvrtku nehlo z mista.

Tyden stalo venku, takze vraceno spinave jako prase.

Prijimaci technik ochotny, ale to je vsechno a jinak naprosti amateri (Autocentrala Ostrava-Trebovice).

 

20190505_143512.jpg

Editováno: , autor: Kamil07
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...