Přejít na obsah

Závady na záruku


Kubic

Doporučené příspěvky

Urcite bych to tak nenechal, v brzke dobe bude opraveno, jen se bojim co znici pri oprave.

Spis me zarazi co za lopaty tam pracuji, ze to dojebou a nechaji tak.

Chapu ze se muze stat (i kdyz pri takove banalite by nemelo), ale pokud bych jako mechanik neco znicil, tak automaticky objednavam novy dil.

Pak se divi, ze vsichni na autorizaky nadavaji.

Nove auto jsem si koupil primarne proto, abych se vymanil ze sparu pomatenych mechaniku, kteri jen meni bezhlave dily, pri slozitejsich opravach tapou a slibuji terminy ktere nikdy nedodrzi, ale bohuzel se to nepodarilo.

Editováno: , autor: Kamil07
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro info, minuly tyden jsem volal a domlouval se na naprave, technik rekl, ze zjisti termin a da vedet.

Do dnesniho dne se bohuzel nikdo neozval.

Auto jsem v mezicase prodal, ale i tak pockam jestli se vubec nekdo ozve, coz silne pochybuju.

Prodaval jsem kvuli faceliftu MC, ale tahle zkusenost s autorizakem me trosku odrazuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

péče o zákazníka končí prodejem, při přebírání se sešli z povinnosti prodejce a servisák, předali vizitku a tím asi jejich povinnost končí. Jo ještě jsem byl požádán o příznivé hodnocení do dotazníků ŠA. Už jsem chtěl několikrát kontaktovat servis dle vizitky a nikdy (cca 4x) mi to nikdo nevzal, volal jsem prodejci a ten se na to pochopitelně vybodl, 2x urgence, je mi z nich na :ble

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, ze clovek u vyrobku za 300-400 tis. ocekava trosku jine sluzby, nez treba u televiza za par tisic.

 

Kdyz tu ben06 zminil prebirani noveho auta, tak cca rok zpet jsem prebiral s kamaradem fungl novou Fabii a mela od novoty odrene obe predni svetla (sice malo, ale u noveho auta to nastve), kdyz na to upozornil prodejce, ktery auto predaval s totalni nechuti (uz mel dalsi ryby u stolku), tak mu bylo receno, ze o co mu jde, kdyz stejne po par kilometrech budou lampy ostrilene od kaminku a maximalne mu je muzou rozlestit (s tim nesouhlasil), ale vymena za nove je nemozna.

Nakonec se domluvili tak, ze si zavolaji a najdou nejake reseni, pak se to stale oddalovalo, az to uplne vysumelo.

Jen pro upresneni, jednalo se o Auto Lukas - Novy Jicin.

Prodejce taky skemral o priznive hodnoceni v dotazniku SA, aniz by se zpetal, jestli je kamarad vubec spokojeny.

Kdyz jsme auto shaneli, tak pristup prodejcu v okoli byl velmi vlazny, zdalo se mi, ze ani ty auta vlastne prodat nechteji.

 

Se skodaplus.cz mam jeste horsi zkusenost, takze mi uz vlastne nezbyva nic jineho, nez se kouknout po jine znacce, jen nevim po jake.

Editováno: , autor: Kamil07
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupovali jste nekdy byt nebo barak? To stoji zpravidla vic jak nejaka Fabie a pristup prodejcu a pozdejsi ochota k reklamacim je uplne stejna. Jestli ono to neni nahodou o lidech a obecne postoji k podnikani u nas... 

Jinak ja za tech uz skoro 150tis. menil na zaruku jen silentbloky predni napravy, jinak nic (asi stesti na kus)... 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kamil07: Mám osobně taky celkem rozporuplné zkušenosti se stejným prodejcem jako Ty. Kupoval jsem sice jiné auto než zmíněná F. (roční vůz v rámci škodaplus), ale stojím před reklamačním řízením, které nevím jak dopadne (vzhledová vada uvnitř světlometu, pazvuky při studeném motoru z převodovky MQ100). Posílal jsem jim e-mail s žádosti a fotodokumentací o prověření, zda lze reklamovat a prvně bez odezvy. Až po upomenutí se rozhoupali a objednali mne za 3týdny - prý dříve není prostor. Po pročtení zdejší diskuze se hrozím výsledku. Chtějí si tam auto nechat min. přes noc. Nevím, zda mám nárok na náhradní, když je tam platná záruka mobility. Z toho popisu mi to nepřijde zřejmé. Jinak přístup vlažný, až mi připadá, že je obtěžuji a vymýšlím si. Člověk by řekl, že jen chtějí prodat a po mne potopa. Uvidíme jak to dopadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, graun napsal:

Posílal jsem jim e-mail s žádosti a fotodokumentací o prověření, zda lze reklamovat a prvně bez odezvy.

Nejhorší co můžeš udělat, je ptát se prodejce, zda něco můžeš reklamovat. Prostě to reklamuj, to znamená vyžádej si sepsání reklamačního protokolu a teprve k tomu ať se vyjádří.

 

Co to tady tak pročítám, tak zcela rozumím tomu, proč obchodníci vyjebávají se zákazníky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za doporučení a vysvětlení pojmů. Nikdy jsem neměl nové/zánovní auto, tudíž nebylo co reklamovat. Nechám se však poučit.

 

Btw už jste se s něčím podobným setkali?

LP světlomet, na PP nic takového není. Je tam zevnitř takový stromeček/sněhová vločka. Dle vyjádření výrobce (Hella - pracuje tam bývalý kolega) se jedná o mikronečistoty (což se mi nezdá). Bude to však posuzovat Škoda.b66ff941a10c86e2d37307fcd4331297.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám auto zpátky a je to tak na půl. Světlo mi vyměnili za nové - bylo to uznáno.
Na převodovku mi napsali, že se jedná o standartní projev, který nemá vliv na f-ci. Mám ještě 3.5roku záruku, tak můžu jezdit a pokud se to zhorší, tak nechat opravit (lamela). Uvidíme, zatím to kromě hluku nic nedělá (např. špatné řazení).

Jinak stejná zkušenost co se týče dotazu na zpětnou vazbu v hodnocení pro ŠA. Co se týče servisu to bylo ok, ale přístup ŠA (tutlání svých nedodělků) vidím na velký mínus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

ja som zatial reklamoval na 6/16
drncanie kovoveho zvuku z pod kapoty  - opravene - akesi vyfukove potrubie ale asi vsak neni zaznam ... 
hlavicu radiacej paky viac krat ... posledna je ale super takze bez problemov
vrzganie z prednej casti vozidla po prejazde nerovnostiach  - opravene - vymena 

pokovenu striebornu klucnu na spolujazdcovej strane - vydute pokovenie - vymenene , dufam ze bez znamok od skrutkovaca musim pozriet ale vypadalo to OK na prvy pohlad :) 
piskanie prevodoveho stupna jak na trojelbusy - 2 , 3 - zamietnute - zatial ako vlastnost vozidla alebo ze tak su kolesa prevodovky sadnute...
chysta sa
prejazd nerovnosti - nieco tam tak ločká , jak nejake ulozenie a netrafil som ziadnu extra jamu ze by sa malo kde nieco vylomit tak som zvedavy ... 
a vrzgajuci pedal spojky  - ale nevedel som ze sa to da reklamovat povedal som ci sa to neda premazat alebo cosi :D 

80tkm +  , extra zas neriesim, jazdim ...  iba ked sa mi to uz moc nepozdava pripadne ak sa toho nazbiera, neh ich casovo nevytazujem, kedze viem ako sa diely velakrat vyrabaju a co sa pusta von z fabrik ...   inak je to oheň som s tym spokojny a som rad ze som zastihol este eru 1,2TSI 81 kw motorom a 6st prevodovkou 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U něčeho chybí podrobnosti. Třeba co vyměnili při reklamaci “vrzganie z prednej casti vozidla po prejazde nerovnostiach”

Většinou jen promažou něco na tlumičích tak mě zajímá co ti měnili.

 

Dál si nedovedu představit “piskanie prevodoveho stupna jak na trojelbusy - 2 , 3 -“

Jak může převodovka pískat jak trolejbus. Píská možná palivové čerpadlo, něco od motoru popřípadě klimakompresor. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MilanHos Třeba myslel toto: https://www.youtube.com/watch?v=WRpEeFK3T_k

(např. čas 1:55) - tyhle repasované 14Tr jsou to nejhlučnější, co jsem u trolejbusů slyšel, hlavně zvenku. Jednak výrazně hlučnější při stání, na "volnoběh", ale ten pravej rámus začne při šlápnutí na plyn - tyristorový řízení. Tohle je z M.L., u nás je ten hluk jinej (míň jak repasovaný T3), ale randál slušnej. Buť ten bzukot, nebo hluk od nápravy, motoru, to asi myslel. Ne, to není vlastnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už asi vím co myslel s tím pískáním od převodovky. S pískáním to podle mě nemá moc společného a co mě připomíná zvuk trolejáku tak je to takovej ten zvuk šicího stroje od motoru. To na reklamaci skutečně není ikdyž zrovna příjemné to poslouchat není, ale většinou to s rádiem přeslechnu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...