Přejít na obsah

Plechove disky z O II


kenod

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chci se zeptat zda mohu dát na zimu ocelove disky z O II - 6Jx15 ET 47. V technickem prukazu je tento rozmer povolen. Jedna se konkretne o disk KFZ 9165 /KBA 43737, orig. skoda, na kterem to vyjelo z tovarny/ - dle vyjadreni servisu neni tento konkretni disk homologovan pro O III 1.6 TDI 66 kW a nemusi sedet napr. pres brzdy. Kola jsem zkusil obout a krome toho, ze sly spatne nasadit poklice vypada vse ok. Muze byt problem jizda na takovem disku? Nebo v pripade nehody napr. s pojistovnou?

 

Diky.

Editováno: , autor: kenod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud ten disk ma všechny rozmery stejne, jako hodnoty v technickem prukaze (cili vcetne zalisu - hodnoty za ET !!!), tak to, ze by nesedel přes brzdy, nehrozi. proste tam pujde.

 

nemam ted technicak po ruce, nicmene ... pro 6jx15 tam je (snad nekecam) ET 43 .. cili v tom pripade ne, tento disk bych tam nedával.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám v techničáku uvedeny oba rozměry pro 6Jx15, tzn. ET47 a dole pak ET43 - podle technicaku je to uplne ok. Jde mi o tu homologaci, jak tady psal Martin Bednar, ze s tim muze byt velky problem. Resp. ony homologovane jsou, ale pro OII. Nemaji pro OIII.

Editováno: , autor: kenod
Doplnění.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Homologace tam je KBA 43737 (vyrazeno na disku) - me to prave rekli v servisu, kdyz jsem se ptal jestli je muzu pouzit, tak ze tyto nejsou homologovany pro OIII. Tak ted nevim jak to tedy je - staci kdyz sedi rozmery v TP? Napr. i zde na heurece odpovidal nejaky prodejce, ze i pres stejny rozmer nelze kola pouzit: http://plechova-kola.heureka.cz/kfz-6jx15-5x112-et43/poradna-otazka/351242/#question

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je tedy odpověď. Co čekat od prodejce pneumatik a disků. Ale je pravda, že tam může být nějaké omezení v hmotnosti auta. Přeci jen dnes se vše dělá úsporně. Třeba kolo z Octavie I je 0,9kg těžší než pro Rapida. Takže možná má vyšší nosnost díky bytelnější konstrukci. Ale o homologaci pro dané auto taky slyším poprvé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Donedávna jsem žil v tom, že homologace není potřeba - že stačí jen identické rozměry.

 

Nedávno jsem tu od někoho zaregistroval komentář, že tomu tak úplně není, a že do toho hraje i homologace, tak na tom asi něco bude - nicméně - tak úplně se mi to nezdá - jak má člověk, co je podle čeho homologované?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak ted vubec nevim :) Jeste prikladam TP, tam je videt, ze tam jsou jak ET47, tak ET43.

 

Edit: Nasel jsem nejakou starsi oficialni nabidku skody na komplet kola a u OIII tam ma i ET47 jako u OII, takze by to melo byt ok: http://www.skoda-auto.cz/SiteCollectionDocuments/skoda-auto/ke-stazeni/zimni-kompletni-kola-2013.pdf

tp1.JPG

tp2.JPG

Editováno: , autor: kenod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...