Přejít na obsah

Přední náprava - řešení?


LuKo78

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

řeším již přes 2 měsíce nezvykle vleklý problém. Na Superbu se mi začalo ozývat tlučení - ťukání na přední nápravě hlavně u pravého kola. Vyměnil jsem postupně, čepy, stabilizátory, ložiska i tlumiče, ale stále hlavně při pomalé jízdě např. po nerovné silnici - výmoly, apod...se ozývá tento tlumený téměř "kovový" tlukot.

Prosím o radu, co s tím. Napadá Vás něco?

Budu velmi vděčný za nasměrování.

 

Lukáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to Superb II 08/2010 kombi 4x4 Elegance. Motor 1.8 TSI. Najeto 245000. Zadne jezdeni po Praze ani v terenu. Myslim ze tak do 235000 km nebylo vubec nic slyset. Nic jsem nevymetl za kanal a nikdo jiny s tim nejezdi. Jsem 2. majitel. Předtím ředitelství DHL. 

 

Jinak zvuk opravdu vychází od předního pravého kola. Tento jev nepozoruji jen já, ale vnímali ho i jiní. 

Editováno: , autor: LuKo78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nahoře na tlumiči je ložisko a to se pohybuje v uložení http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1k0412331c-ulozeni-predniho-tlumice-febi-6361.html. Pokud jsi vyměnil jen ložisko ale uložení ne, tak se tím nemuselo vyřešit vůbec nic a mlátí to dál... Ale nikde není ta jistota, že to musí být tímhle, je to jen jedna z možností. Každopádně po 250 tisících to už bude pěkně vymletý.

Editováno: , autor: janmatejicek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@libero cvakající zámky jsou chronickou bolístkou snad veškeré produkce das auta a kdo to nezná, tak to právě často zaměňuje za nějaké vady na podvozku, to jen tak mimochodem. 

 

Samozřejmě takhle na dálku nikdo nepoví, co je špatně. Jen říkám, že v tom autě slyšíš něco zprava zepředu a na 90% to je něco vlevo vzadu, to je celé. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,  

 

.....tak o víkendu vyměněno horni uložení tlumičů. Zámky, panty, čepy VŠE promazáno,  ale přesto to klepání je stále dost slyšet. Jsem si jisty ze je to přední osa. Na padá Vás Prosím ještě něco,  či by to mohlo dělat? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...