Přejít na obsah

Pomohou nove tlumice zlepsit komfort?


Pawlisko

Doporučené příspěvky

Cau chlapi,

 mel jsem ted dva tydny pujcenou jednickovou octavii s najezdem 250 tisic km a ted kdyz jsem presedl zpet do sve dvojkove, tak musim nadavat na podvozek auta. Octavia I byla mnohem pohodlnejsi predevsim pri jizde po nerovnostech. Uz jsem to resil loni kdyz jsem mel nahradni trojkovou octavii. 

 

Kdyz jedu po kostkach nebo najedu do mensi diry tak je to strasny, nepojodlny a misto toho aby jakoby kola kopirovala povrch a ja to v aute skoro nepoznal mam pocit jak kdyby to kolo zapadlo do te diry i s karoserii. Na kostkach taky hrozny. 

 

Najezd mam 205 tisic. Na testech tlumicu jsem byl a pry o.k.  Ale zase jsem slysel ze je normalni ze test je ok a pritom tlumice v haji. Ze by mi plavalo auto na ceste se rict neda. Kamos mel zadni tlumice v haji a pri vjeti do diry se to auto snad minutu rovnalo. 

 

Nechci menit neco, co nemusim, ale logicky v servisu mi reknou at to vymenim.

 

Sada tlumicu stoji do 5 tisic coz je cajk, ale musi se koupit i dalsi veci okolo.

 

Neresil jste nekdo neco podobneho? Pripadne cim by to jeste mohlo byt? Auto uz ma neco za sebou, ale 20 tisic za novej podvozek je dost kdyz to muze byt fakt jenom necim jinym. Treba pruzinama? 

 

I kamos co ma O2 a najeto 230 ma pohodlnejsi svezeni, respektive komfortnejsi.

 

Kdyby tu byl nekdo z Prahy a chtel porovnat, budu jedine rad.

 

diky za tipy rady a napady 

 

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V létě 17". Na 15" přezuji zítra, ale ten výsledek je furt nesrovnatelný. Na jedničkové jsou 16", to už takový rozdíl není.

Prostě jednoduše řečeno, mám stejný pocit, jako když mám neodpruženou přední vidlici na kole. To je prostě podobný. S odpruženou můžu jet po kostkách a je to v klidu a s neodpruženou je to drncání... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Hele a ozývaj se ti opravdu rány při nájezdu do díry? Pokud bys měl tlumiče KO tak by to šlo na férovku do dorazů a byly by to fakt perdy. Na testy se vykašli to je jen byznys,který ti řekne možnou jsou oka  nebo nejsou oka. Měli jsme na testech opla astru F kombíka. Po výměně tlumičů a na testech 30%. Stačí na ty plošiny najet špatně a nebo aby ten přístroj měl nějakou horší chvíli a je to úplně zcestný. Nicméné KO tlumiče se chovaj tak že houpou a pak narážej.
 Nějak snížený se ti to nezdá? Seřezaný pružiny? Pak by to ty tlumiče nedali a rovnou to vzali o doraz. Projevilo by se to ránou.

 

Druhý co tam můžeš mít je sportovní podvozek. Pak to samozřejmě tvrdý je. Pošli vin zda ho nemáš ze série. Koukni na tlumiče zda nejsou žlutý - sport dodělanej.

 

Třetí věc je že nějaký dobrák udělal všechny silentbloky za polyuretanový: https://tatechnix.cz/59279-silentblok-predniho-ramene-skoda-octavia-2-1z3-4251016774782.html

Když si to všechno osadíš polyuretanem, tak to je opravdu kostitřas. Hodně lidí do O1 strká z TT a to je to samé.

 

Čtvrtá možnost - pneumatiky a přetížená kola. Máš nafoukáno dle TP. Někdo si dává 3 atmosfery a pak trpí. Někdo koupí 20kg / kolo čísnký disky a trpí. To je pak jak když máš na nohách železný boty. Cetíš jako by to každý kolo někam tahalo.

 

A poslední možnost = je to normální stav. Bohužel některý auta jsou šíleně tvrdý. Zbude ti jen dát tam co nejvyšší profil gumy a co nejmenší a nejlehčí disk ( plech ).

Editováno: , autor: Martinro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Martine,

díky za tvůj příspěvek.

Rány se neozývají, auto se nijak extrémně nehoupe. Kámoš měl v háji zadní tlumiče na Superbu a plavalo to při jízdě po nerovnostech jako hovado. VIN mám tady: TMBGE21Z092056062. Nemyslím si, že mám sportovní podvozek, na ty barvy tlumičů se podívám. Seřezaný nejsou, auto bylo škodovky než jsem ho koupil, pochybuju, že na tom dělal někdo v době operáku zásah. 

Pneumatiky - foukám na doporučení místních cca. 2,3. Liťáky mám origo Škoda a zimní jsou plechy. 

Kámoš má stejné auto (jen motor je CR, já mám PD), stejný kola, ještě více najeto a když v tom člověk jede, tak je to mnohem pohodlnější. Zrovna dnes přijede do Prahy, tak to schválně porovnám. Sice zase zjistím, že to moje je hrozný a jeho jak nový, ale co už. Nejhorší je, že když pojedu do servisu (hlavně nevím kam v Praze...), tak mi každý řekne nové tlumiče, nové péra, nové všechno..... Aneb nech nám tady 20 tisíc a bude to super :D tomu se chci vyhnout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...