Přejít na obsah

Zimní clona


Pepav

Doporučené příspěvky

Zimni clona nema smysl davat k nove Fabci :) . Sestava chlazeni je v velmi dobrém stavu a všechno funguje dobře. :)

V připadě když máš poškozeni termostat to zimni clona ma smysl . V jiném připadě nema vůbec :) . Když daš tuto zimni clonu k spravého sestavu chlazeni to ho poskoziš.

Ja mam fabcie s TSI . Ona už 5,5 roku a nikdy nedal jsem zimni clonky. Vždy se dobře se hřala dokonce aj ve mrazy kolem -10*C a vice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Reeshanek napsal:

K čemu to má být dobré? U nafty to chápu, ale u TSI, které topí "za rohem" moc ne. Nebo to má jiný účel? 

Chtěl bych HLAVNĚ ochránit spodní část chladiče před vnikáním soli a nečistot a pak MIMOCHODEM taky v zimě trochu oddálit chladnutí motoru při jízdě z kopce (jezdím cca 6 km z kopce, bez plynu - v zimě se mi tak teplota sníží z 90 na 75.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, Reeshanek napsal:

Díky za vysvětlení. Pokud se jedná o tuto clonu...

 

https://tuning.autodoplnky.cz/heko-ofuky-zimni-clony/zimni-clona-do-narazniku-skoda-fabia-iii-od-rok-s555204473

 

...tak tuto u vozidla s ACC/FrontAssist nepoužiješ.

Díky, myslel jsem si to. Ano, je to přesně ta clona. Snad jen do ní vyříznout otvor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, mpiotrovsky napsal:

U combi bez spodnich krytu nanic. S frontem taky nejde dohromady. Při jizde bez plynu z kopce bude motor chladnout stejně. Motor nejsou akumulačky a když při brzdění motorem neni palivo neni ani zbytkove teplo co topi.

Prave... jestli by nebylo lepsi zacit tim spodnim krytem ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, Pepav napsal:

Chtěl bych zakoupit zimní clonu do nárazníku - tu spodní před chladičem (v Autodoplnky.cz ji mají za 600 Kč). Problém je ten, že nemám vyzkoušeno, zda bude správně fungovat radar, když jej clonou překryji. Má s tím někdo zkušenost?

Taky jsem si tuto clonu koupil.

Pokud nesněží, mokrý lepivý snih, tak radar normálně funguje i s clonou. Když loni sněžil mokrý lapivý sníh na dálnici, tak se občas objevila hláška, že radar je nefunkční. Když sníh spadl, tak zase radar fungoval. Myslím si, že u lepivého sněhu a jízdě po dálnici, by se sníh nalepil i na radar a situace by byla stejná.

A clona opravdu sníží vnikání soli  do prostoru chladiče.

Do teploty cca +10 st. C stačí pro chlazení horní maska. A solanka od kol aut před Tebou tak vysoko nestříká. Demontáž clony v případě vyšších teplot je rychlá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Oplocký napsal:

Má smysl zároveň koupit horní i dolní clonu? Nebo stačí jen dolní? Jaké máte zkušenosti? Taky bych chtěl koupit....

 

Já si myslím, že montáží obou clon se silně omezí proudění vzduchu. A tím pádem by se mohl nedostatečně chladil motor. Prostor za horní a spodní mřížkou jsou propojeny a pokud nebude stačit proudění vzduch od rychlosti auta, může pomoci ventilátor za chladičem. Při nějaké intenzivní jízdě po dálnici do kopce jsem se občas podíval na teplotu oleje. Nikdy nebyla vyšší nez 105 st C. A to je v normě pro teplotu motorového oleje. Při této teplotě motorového oleje motor není přehřátý a řádně funguje. Podobnou clonu jsem měl udělanou i na jedničkovou Fabii kombi. Tam to bylo jednodušší cloni vsem ucytil za šrouby masky a vedla cca do poloviny předního nárazníku. Spodní otvory uzavřel polyuretanovou desko a všichi se divili, jak čistý je motorový prostor. Solanka se do motorvého prostoru nedostala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clona http://www.obautodily.cz/skoda-fabia-iii-zimni-clona-heko-predniho-narazniku-spodni-8455cz1081/ zakoupena a namontována. Ráno už mi teplota oleje nepadá na 75 ale drží se nad 85 stupních C. Pravděpodobně se tolik neochlazuje olejová vana. Malinko rychleji se po studeném startu olej zahřívá. Clona vypadá hezky, je poloprůhledná ale po montáži se tváří jako černá a ladí k černým plastům v nárazníku. Odpoledne při cestě z práce teplota oleje ani v pořádných kopcích nepřekročila 102 stupňů, takže cajk. A radar funguje i s clonou!!!! Naprostá spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 1 rok později...

Spodní clonu mám na front asist (dále jen FA) nemá vliv. Než jsem ji koupil (spodní clonu), tak za hustého sněžení mokrým sněhem se mi objevila hláška FA nemá výhled. Tato hláška se mi objevila při použití spodní clony taky jen jednou, když hustě sněžilo mokrým sněhem. Plexisklo pokud se nenalepí sníh nemá na činnost FA žádný vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...