Přejít na obsah

Klimatizace topí na maximum


Breyzak

Doporučené příspěvky

"Klimatizace vaří za živa"

 

Skutečně skvělý název tématu. Toto je technická sekce, žádám tedy o přiměřené pojmenovávání tématu - ostatně to vyžadují pravidla fora. Téma jsem přejmenoval a přesunul do sekce "Eletrika", kam patří.

 

Proč tu závadu nereklamuješ?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stalo se to v létě při 32 stupních, i nyní při cca. 2 stupních. Chápu, že si z toho děláte legraci, ale s 3 měsíčním dítětem, kdy potřebujete někam na čas dojet, to až taková legrace není. Ptám se na zkušenosti, zda tento problém nemá někdo další. Problém nejde zvrátit ničím, vypnutím, zapnutím na topení na cca. 24 atupňů, přepnutím na cca. 18 stupňů, přepnutím na automatiku, prostě s tím nešlo ani jednou udělat nic. Při jízdě po dálnici ani moc nejde to řešit otevřeným oknem.

 

Název tématu plně odpovídal tomu, co se skutečně děje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aj mne sa to uz par krat stalo, pomohlo iba zastavit a vypnut motor so zapnutou automatickou prevadzkou climatronicu a po naslednom nastartovani islo vsetko OK.

Vyskusal som vsetky moznosti ako pise Breyzak. Nepomohlo ani motor vypnut pri nastaveni climatroniku OFF, dokonca som skusil aj vystupit z auta, zamknut a chvilu pockat.

Ja som dalej zistil, ze sa to stane ked vypnem climatronik do OFF cez menu infotainmentu kratko po nastartovani, alebo pri otoceni kluca do prvej polohy (zapalovanie zapnutie). Vadil mi velky hluk ventilatorov a v aute bolo podla mna prijemne (bolo odparkovane v garazi).

Mam S3 Combi 1.4 TSI Ambition vyroba 05/2016

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 11. 2016 at 6:50, Breyzak napsal:

 

 

Název tématu plně odpovídal tomu, co se skutečně děje.

 

Tak ještě jednou - název tématu odporoval pravidlům fora i zvyklostem technických sekcí, nehledě k tomu, že až někdo v budoucnu bude mít podobný problém a bude hledat pomocí vyhledávání, tak najde....víš co. Tož tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím jsem se setkal taky, jednou v létě na dálnici topila naplno, srovnalo se to, když jsem na climatronicu nastavil maximální teplotu a asi po 5 minutách ji stáhnul, podruhé asi po dvou měsících vlevo a vzadu fungovala normálně, na pravé straně topila naplno, nepomohlo nic, ovšem druhý den už zase bez problémů. Zajel jsem pak do servisu, přehráli SW v řídící jednotce klimatizace a od té doby (tedy zatím...) pokoj. Mělo to ještě jeden pozitivní efekt - do přehrání SW si ovládání vyhřívání a ventilace sedaček nepamatovalo poslední nastavení, po zapnutí bylo vždy nastavené vyhřívání; od přehrání SW si pamatuje poslední funkci, tzn., že už jsem nemusel nejdřív vypnout vyhřívání a pak zapnout ventilaci, šlo to rovnou do ventilace, resp. teď, co se ochladilo, do vyhřívání, protože teď už ventilaci nepoužívám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Stalo sa mi takmer na vlas to isté. Servis skontroloval climatronic a nič nezistil. Pri opakovanej návšteve sa to zopakovalo servisnému technikovi a uveril mojím slovám.

MB odpovedala, že o probléme vie a riešiho úpravou softwaru. Po nahradí nového sa problém zatiaľ nezopakoval. Zistil som však, že za mrazivého slnečného počasia Superb slabo kúri. Akoby bol snímač teploty citlivý na svetlo. Pri zamračení všetko funguje normálne. Servis krčí ramenami.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Vyřešil jste někdo tento problém ?? včera se mi na S3 2,0tsi stalo, že z průduchu ventilace u řidiče šel studený vzduch a druhá polovina u spolujezdce teplý vzduch teplota nastavená pro obě strany stejná, celí den na auto svítilo slunce venkovní teplota dle maxidotu 27,5°C 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...