Přejít na obsah

Klepání/bouchání při volnoběhu


kukulka

Doporučené příspěvky

Už nějaký čas se potýkám se zvukem připomínající klepání nebo bouchání a nejvíce je to slyšet z interiéru a pouze při volnoběhu. Někdy to slyšet není vůbec, někdy málo a někdo hodně. Dříve byla kadence mnohem pomalejší, teď je to jak z kalašnikova.

Někde jsem našel zmínku o uvolněném palivovém potrubí které rozonuje v podovzku (bohužel zdroj nemohu dohledat), prý častý problém a stačí to nějak odizolovat. Auto dnes bylo na servisní prohlídce, kde to prý vyřešili nějakou pěnou. Po nastartování kupodivu vše ok, dojedu domů ok, za hodinu znovu nastartuju a najednou je zvuk několikanásobně výraznější, než kdy předtím. Řešil jste někdo už něco podobného?

 

SII/3,6/2013

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj, je to problem klepání přívodního potrubí z nádrže. Je třeba vycpat mezery molitanem jak v motorovém prostoru, tak i v tunelu pod autem. Je to tak na 15 minut práce. V tom motorovém prostoru jsou to při pohledu z předu, když máš otevřenou haubnu hadice v levem rohu pod oknem. Vedou do jakehosi plastoveho drzaku přidělaného nahoře na podběhu a tam je ten problém. Normálně vezmi nějaký molitan (třeba houbičky na nádobí) a nějakým tupým předmětem to tlač mezi ty hadice do držaku. Neboj se toho, vejde se tam dost. Totéž je i pod autem v tom tunelu. Tam musíš na pravé straně shodit oplastování podlahy a uvidíš tunýlek, kam vedou hadičky z nádrže, takže opět molitan jak z konce tunýlku, tak i v těch dírách, které v něm jsou od výroby.

Editováno: , autor: Pavouk.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak ten zvuk počujem aj ja, ale...

mal som auto na zdvihaku, pripravený molitan. Kryt spod spolujazdca odskrutkovany, ale kde mám napchať tan molitan? Veď ja tam vidím vstup do spomínaného tunela, ale ten je zhruba pod zadným sedadlom za spolujazdcom. A áno sú tam tie diery, ale veľké zhruba na malíček. Jediná možnosť čo ma napadlo je nastriekat tam pur penu. Iba tie diery tam nie sú, aby odtiaľ mohla vyjsť vlhkosť. Nezačne to korodovať (rezaviet) ak to takto vytesním? 

Ako ste to urobili vy?

A môžete mi prosím odfotiť a následne označiť, kde je to miesto v motorovom priestore v ľavom rohu pod oknom kam je potrebné dať ten molitan tiež... 

 

Ďakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem to na moji 3.6 zacal pozorovat taky. Auto mam teprve kratce tak nevim, zda jsem to ze zacatku nevnimal, nebo se to az ted opravdu objevilo ... Asi taky budu laborovat s molitanem - akorat teda v motorovem prostoru nevim nevim, tam bych kdyz uz asi spis cpal neco nehorlaveho (i kdyz v rohu u skla pred spolujezdcem urcite moc tepla neni) :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahojte kolegovia, 

 

mám Combi po FL r. v. 2014 160000km a problém so zvukom, ktorý občas počuť, ale iba z interiéru a vychádza spod podlahy v mieste, kde má nohy spolujazdec. Už je tu o tom téma ibaže v inej sekcii a tak ma napadlo, že napíšem sem lebo mám motor 3.6, ktorý máte aj vy. Na koniec príspevku dám odkaz na pôvodnú tému, kde v prvom príspevku je video so spomínaným zvukom. Je to presne ono. 

Fakty: 

- nerobí to vždy iba občas, neviem čo na to má vplyv. Skúsim vystriehnuť či to nebude množstvo paliva v nádrži. (Mimochodom tankujem iba Slovnaft 100okt. Čo tankoval pôvodný majiteľ netuším a auto mám cca 1500km.)

- počuť to iba zvnútra a lokalizoval by som to na mieste kde si dáva nohy spolujazdec bližšie k sedadlu cca v strede (samozrejme spod auta), vonku nič. V príspevkoch v spomínanej pôvodnej téme sa píše okrem hadičky(iek? ) v tuneli pod spolujazdcom aj o utesneni palivovej hadičky ktorá vibruje a klepe o káblový zväzok. Áno je to presne ten zvuk (úplne dole vložené video od kolegu "SlibTo") , ale toto miesto utesnene mám a naviac, ako píšem počuť to iba zvnútra. Po otvorení kapoty nič. Sadnem do auta zatvorím dvere a je to tam. 

 

Ten zvuk ma deprimuje. Mal som dole kryt - nie celý lebo sa nechcela odskrutkovať skrutka pri zadnom pravom kolese.

Je ústie toho tunela prístupné aj vpredu aj vzadu? Alebo sa k nemu dá dostať len zo zadu? Čo všetko treba dať preč aby som sa dostal k tej diere kde mám napchať molitan? Tie dierky čo sú v tuneli sú fakt veľmi malé - ako tam mám niečo dostať. Veď tam ledva vojde malíček....

Napadlo ma nastriekať do tých dier čo sú po dĺžke tunela PurPenu len neviem či to je dobré riešenie... 

 

Je to vôbec tento problém? Stretol sa s tým niekto z 3.6tkarov? Teda okrem tých z príspevku nižšie. 

 

 

 

 

 

Editováno: , autor: peterge
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na fl si pamätám túto info ale nikdy som to neriešil ... osobne sa ani tomu riešeniu s viazacou páskou až tak nečudujem , celý tento plastový modul čo ide až dole a sú v ňom trubky je zdroj rezonancií , je to veľké , tenké , plastové , raz som to menil na Oct a nikdy viac  . Preto je celkom problém to urobiť pekne a ticho , všetko je o skúšaní , podliepaní rôznymi plstenými materiálmi , ale zase aby to nebralo vodu , takže nejaké automotive ... pu penu určite nie , teda ak chceš o pár rokov nájsť pod podlahou ešte ten nosník kade to vedie prípadne časť podlahy nad tým 

Bez názvu.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

riešenie je na fotke s páskou čo sa ti nepáči , alebo potom to zodvihnúť a ponaprávať tie trubky aj hore aj dole , pozrieť či sú vo všetkých úchytoch hlavne tam kde idú smerom hore kde je to fotené v tom plaste , prípadne podložiť a podlepiť ako som písal , iné sa s tým nedá , a na 3,6 bude zábava urobiť aj toto kedže je tam málo miesta .... normálne tam zhora napchaj nejakú penovku alebo niečo a bude pokoj 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...