Přejít na obsah

Přídavný teploměr na měření chladící kapaliny


oleko

Doporučené příspěvky

Nedávno se mi přehřál cestou do Chorvatska motor a praskla mě nádobka. Mám Fabii 2 a ta už nemá klasický budík teploty, ale má jen kontrolku. Modře svítí, když je studený motor a červeně už je přehřátý. Chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s přídavným budíkem se sondou abych viděl jestli stoupá teplota. Nevím jaký koupit a kam ho u motoru připojit. Díky za rady a nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prepokladám, že čidlo už máš opravené. Ak chceš sledovať teplotu presnejšie, môžeš to riešiť aj cez diagnostickú zásuvku nejakou ODBII čítačkou ktorá ti bude reálne nameranú teplotu ukazovať napr. na mobilnom telefóne (dá sa to riešiť už aj bezdrôtovo). RJ auta mimochodom presne vie aká je teplota chladiacej kvapaliny, a tak isto pozná aj teplotu oleja. Akurát ti k tomu už nedávajú budík, ale pri nižšej výbave to vybavili dvojicou LED diód. Ale prezradím ti, že aj budík na palubovke by ti bol tiež k ničomu. Ten síce ukazuje, ako teplota kvapaliny stúpa, ale prax je taká, že od nejakých 76°C sa ručička automaticky nastaví na stred (90°C?) a kým teplota neklesne k nejakým cca. 67°C, alebo nepresiahne nejakých 108°C, ostane tam pribitá. Takže tým pádom ti orientačne stačia aj dve LEDky a informácia, že pri akej teplote zhasne modrá a pri akej sa rozsvieti červená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...