Přejít na obsah

Baterie v klíči - výdrž, výměna


miro_sk

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
Návštěvník

Slabou baterku v klici, by ti mel signalizovat maxidot - nejaka hlaska probehla?

Napis stari auta.

 

Kdyby nefungoval korektne tak:

Klíč není synchronizovaný.Následujícím způsobem synchronizujte klíč.Stiskněte některé tlačítko na klíči.Odemkněte do 1 min dveře klíčem přes vložkuzámku

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Dneska me klicek taky napalil. Po ceste se ozvala falesna hlaska ztratu tlaku ve 4 pneu, jinak nic. V garazi rano normalne nastartovano. Odpoledne na parkovisti jsem normalne zamkl dotykem na klice. Po 3h v lese v +5st. klicek mrtev. 80km od domu v lese za tmy. 

Baterii jsem doma promeril a ma 3.0V  Dal jsem tam novou 1625 s 3,2V na zkousku a porad nic. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V 22. 4. 2020 na 6:34, Nemfis napsal:

Ahoj, jj, vyměň baterku v klíčku / klíčkách

Jinak pokud máš auto s kessy, tak tam většinou nejdřív přestane fungovat kessy odemikání zamikání, ale dalkou to stále jde.

 

Ja som prišiel ráno do garáže, a auto s kessy nič. No, povedal som si, nadarmo nenosím tú náhradnú baterku v puzdre pre kľúč. Pozerám, exspirácia 07/2026, všetko v pohode. Vymením baterku, idem k autu a... nič. Skúsim stláčať na kľúči, čo sa dá. Zisťujem, že dvere auta otvorím. Super. Idem naštartovať a... Váš kľúč nebol rozpoznaný, treba ho priložiť na miesto na to určené (Pawouk má aj foto viď. trochu vyššie)... a to je čo? Vrátil som sa domov a hľadal som v elektronickom manuáli. Ohľadne rozpoznania kľúča tam bolo napísané niečo také, že treba pre spárovanie otvoriť auto mechanickým kľúčom a potom na kľúči stlačiť ľubovoľné tlačidlo. Pre tento úkon je samozrejme potrebné vylomiť plast na rukoväti kľučky. Tak som to nechal na servis. Vedúci servisu to vyskúšal a povedal: "To nie je možné, to musí fungovať". Odbehol, o chvíľu sa vrátil a už to šlo. No a kde bola chyba?

Baterka s exspiráciou 07/2026 mala napätie len 2,9V, auto šlo otvoriť diaľkovým ovládaním aj na 30 m, ale naštartovať nie. 

 

Áno, môžem potvrdiť Nemfisa. Popísal problém jednou vetou, nie ako ja.

Editováno: , autor: ctiborB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasika u Kessy.

 

Já už jsem si musel Oktávku "ukrást" dvakrát. Pokaždé na parkovišti plném lidí... 😜. A v obou případech se stejným předcházejícím scénářem:

 

Poprvé to bylo v Alpách po celodenním lyžování v teplotě kolem -10° C. Klíček jsem měl celou dobu v kapse batohu,takže na mraze... Po lyžování přijdu k autu, sáhnu na kliku a nic. Mačkám odemykací tlačítko na klíčku a ani nebliknul... Matně jsem věděl, že tahle situace má i jiné řešení než jet pro druhý klíček (800 km daleko) nebo v taxíku shánět obchod s baterkama. Takže mobil --> google --> návod a hned jsem věděl. Vyloupnout krytku zámku (jde to snadno a zcela bez jakékoliv destrukce čehokoliv), odemknout klíčkem, otevřít dveře a...... aktivovat alarm 🤣. Auto začalo řvát, všude kolem lidi přezouvající se u svých aut z lyžáků, najednou pár desítek očí upřených na mně... Tak jsem rychle zalezl do auta, přiložil dřík klíčku na tlačítko start... Alarm ztichl, auto nastartovalo.... UFFFF 😃. Jeden rakušák se přišel zeptat, jestli je všechno ok.

 

Podruhé ten samý scénář, jen to bylo v Krkonoších po celodenní tůře v teplotě kolem nuly. Zase plné parkoviště, zase alarm, zase ty pohledy... 😃.

 

 

A zajímavý poznatek: OIII před FL mi hlásila slabou baterku v klíčku cca dva týdny každodenního používání před tím, než klíček umřel. OIII po FL tohle nehlásí a klíček umře bez varování. U obou aut baterka v klíčku a s Kessy vydrží kolem 3/4 roku až roku každodenního používání auta.

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, ritch napsal:

@Bubaq Kessy...kazdodenne pouzivanie s cyklom 4roch otvarani a zatvarani v priemere denne,CR2032 uz 16ty mesiac bez hlasky a nahradna bateria pre istotu v penazenke.

Ona se ta životnost bude lišit v závislosti na víc proměnných. Třeba na tom chladu - celoročně sportuju, pořád jsme někde venku s rodinou nebo já se psem, to jsou hodny týdně, kdy je klíček v chladu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Chcem sa opýtať či  kessy nekomunikuje s autom aj po uzamknutí lebo mne umierajú baterky po troch mesiacoch.Kľúč  zvyknem nechať dosť často odložený v garáži blízko auta a či kvôli tomu tak často neodchádzajú baterky.Bterky dávam buď Vartu alebo Energizer ,používam 2025-2032 sú veľmi hrubé ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně co píše ( Bubaq ) vubec mně nic  Oc III nehlásí, že je baterka v klíčku v háji. Taky, chci odjet a nic.... Píše ,, klíček není v dosahu přiložte klíček k tlačítku ,, Tak přikládám klíček jako dement a nic..Ještě, že se mi to stalo doma na dvoře, vylezl sem z auta a došel si domů pro náhradní a nastartoval..Prostě klíček chcípne ani o tom nemáte potuchy. Baterka v něm vydrží s bídou rok a půl, to je všechno. Nyní už raději vozím s sebou v peněžence náhradní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...