Přejít na obsah

Vytápění auta v zimě


Petrkiller

Doporučené příspěvky

Ahoj asi budu za magora. A nikdo jiný takový magor určitě není takže jsem to tu ani nenašel. Ale potřeboval bych nějak zkusit vyřešit vytápění auta nebo aspoň dečku vyhřívací do kufru. Nejlépe na 220V aby mě nevyšťavila za noc baterku. A takové řešení aby mě neshořelo auto. V kufru mám gumovou vanu. Potřebuji to pro to, abych tam mohl přes noc v zimě nechávat spát psa. Když jezdím za přítelkyni, nemůže být u nich doma ani na chodbě kvůli alergii mamky. A někdy bych ho rád bral sebou aby se o něj nemuseli neustále starat mí rodiče. Ale jak to vyřešit? Hledal jsem a nic nenacházím. Venku ho nemůžu nechat spát protože nemají  bránu u baráku zatím a on je to kříženec labradora který je chován v bytě a tudíž mu zimní srst v podstatě vylíná než začne zima a v zimě se klepe už za pár hodin. Musím mu taky nechat otevřené okno kvůli vzduchu takže tam bude mít chladno. V létě a na jaře tam bez problému spí zabalen v dece a je spokojený. Cestuje takhle semnou od mala takže je zvyklý.  Ale v zimě by tam umrzl.. Není nějaké řešení? Možná bych zkusil i ten potah na sedačku co se prodává v lídlu za 500 na 12V. Mám 75Ah baterii to by možná přes noc utáhla. Ale bojím se takových věcí aby mě neshořelo auto. Mám doma i polštář na 220V se 3 stupni intenzity hřání to by taky šlo. ALe zase je na místě má obava. Co myslíte? Jde to nějak vyřešit? Děkuji

 

A prosím poznámky že jsem magor a že pes je venku zvyklý a mám ho tam nechat netřeba psát :) Já vím že jsem na hlavu a přeháním to s péči o něj. Bohužel já si vybral psa s tím že bude v bytě neustále kde je 26-28°C a ne že bude venku :(

 

A taky se mě už stalo že jsem ho nechal do noci u známých venku a on pak měl týden rýmu a teklo mu z nosu takže zvyklý asi není..

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto je pro psa v mrazech nevhodné, protože neudrží teplo. Kor když mluvíme o psovi, který musí být v zimě v přetopeném bytě. Když bude mít výhřev pod sebou nebo vedle sebe, pořád bude v autě hrozná kláda. Když dáš sálavé těleso s pořádným výkonem nad psa, protopíš kalhoty a budeš riskovat požár. Udělej mu radši zateplenou boudu, tu má aspoň smysl vyhřívat, auto ne.

 

Kdyby sis nechtěl dát říct, zkus aspoň popřemýšlet o nějakých topných deskách z pevného materiálu, které nemůže pes poničit zuby nebo drápy. Na podpálení auta opravdu nepotřebuješ kupovat dečku z Lidlu, na to stačí sirky. :kol-28: A topit v zimě celou noc baterií...:kol-98:

Editováno: , autor: JayBee1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co takhle si přítelkyni vodit k vám domů? Ta baterie v zimě asi nic moc, kdyby ti někdo poradil jakou dečku nebo ohřívák by byl nejlepší tak jedině na druhou baterii, kterou potom ráno dobiješ. Ale to by jsi ho asi musel obalit tou dekou. Možná ještě existuje nějakej hodně teplej obleček. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se mi nezda, ze by pes umrzl, kdyz bys ho tam nechal v dekach... Tak mu porid nejaky bytelnejsi spacak nebo starou perovou duchnu. Do toho kdyz si zaleze, tak si to vyhreje sam. My takhle v aute spime na parkovisti pod horama a to by ses divil, jak se to auto zadycha. I s pootevrenym okynkem. Krizenec labradora prece neni zadna trasoritka, i kdyz je zvykly spat v teple baraku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neumrzne, ale nachladí se stejně jako člověk. Navíc není pes jako pes - některého do fusaku ani do svetru nedostaneš, deku odkope a pak se nedokáže přikrýt, peřinu rozcupuje... Pes v porovnání s člověkem se sotva poloviční tělesnou hmotností a objemem plic opravdu nezadýchá stejný, mizerně izolovaný prostor jako několik lidí. Navíc nevíme, s čím je křížený, vůbec nemusí mít dlouhou labradoří srst s hustou podsadou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to krizenec Labradora a rotvajlera podle veterináře. Je velikosti feny Labradora a spis svalnatý než tukový :) ppodsada mu už skoro vylinala. Má krátkou srst jako Labrador a pod deka mi spát vydrží ale přijde me ze deky v -10 nestačí.. :( s dekama spí přes léto jak je 15 stupňů.. je rozmazlenej no:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja jsem spis myslel na ten spacak nebo perinu - proste neco s perim - jedno dospod druhe navrch, aby si pod to vlezl. Pravda, nevim jak takovy pes moc " topi", ale labrador s rotvajlerem je uz celkem velke zvire, aby si pelech "vytopil". Ale je pravda, ze pes neni clovek a treba by v tom vubec nechtel spat. Byl to jen napad...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná zjistíš, že bude nejjednodušší udělat mu za barákem kutloch. Zaleze, vyleze, jak se mu zlíbí. Ráno poklidíš večerní potřeby :lol:
Měli jsme rotvíka. Spával v baráku ale byl navyklej i na ven, když byly jo počasí pod psa, zalejzal si do boudy. Z OSB desek, na hranolech, mezi polík, z vrchu překrytý gumou z pasovky aby to nenaběhlo, (jo nebyla výstavní) dovnitř koberec a slámu... pěkně si rochnil, ani se mu kolikrát nechtělo ven.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...