Přejít na obsah

Po měření emisí auto poněkud víc "žere"


lug70

Doporučené příspěvky

Mám takový problém o které jsem na netu nic nenašel . Byl jsem v červenci se svou Octavií I 1,9 Tdi rok výroby 2002 (chip 110kw) před technickou na emisní kontrole, která už ale proběhla podle nových kritérií s vytáčením motoru do maximálních otáček. Nevím, co se tam stalo, ale od emisní kontroly mi moje naftová Oktávka mnohem víc žere, doslova jako benziňák. Když bylo ještě teplo, tak při normální jízdě začala mít spotřebu kolem 6 až 7 litrů na 100km, ale teď, když je chladno mám spotřebu až 10 litrů na 100km a to snažím jezdit jemně. Přitom před tou emisní kontrolou byla moje Oktávka velmi úsporná a běžně jsem s ní najezdil na nádrž až 1000km i více, pokud to byly dálkové jízdy. Teď před 14 dny jsem natankoval do skoro prázdné nádrže 30 litrů nafty a ujel na ní (podle tachometru) jen necelých 300km a nádrž je zase prázdná. I na tachometru ukazuje teď vyšší spotřebu než dřív. Jinak motor táhne pořád stejně a krom spotřeby jsem nezpozoroval žádnou změnu. Chtěl bych se zeptat, jestli náhodou se s tím někdo z vás nesetkal.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Technická byla jen náhoda na kterou to svádíš, nebo se naní uvolnil karbon co tam neměl bý., Díky tvé spořivé jízdě  se ti začíná zadírat regulace turba. Proto podvědomě více šlapeš na plyn a výsledek vidíš. Nic není zadarmo a příliš drkotat v nízkých ot. se nevyplácí. Pro více info ..tel.

Jo a ještě jsem zahlédl, že auto je upravené, potom je k tomu již krůček.

Editováno: , autor: motorpower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...