Přejít na obsah

Kamera do Fabie 3


Ondrast

Doporučené příspěvky

No chtel jsem ti rict, ze u tech hard wire kitu na isixu i na tom alikovi pisou, ze tak krabicka obsahuje ochranu proti podpeti baterie. Tim padem muze to byt zapojene na stalych 12V. Zatimco od te varianty jen zasuvka 12V a pojistkova odbocka mi to prijde, ze to bud musi byt na pozici, ktera je spinana se startem auta, nebo to vysaje baterku do mrte?

 

teda tak jsem to pochopil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha, to potom jo ... ale já tedy nevím jak ostatní, ale já jí mám napojenou právě na spínanou pojistku. Zapnu zapalování, nastartuje kamera, vypnu zapalování, kamera se se zpožděním vypne. Nemusím nic ovládat. Spící režim na ní nepoužívám/nepotřebuji, ale souhlas, pokud bych používal, to s krabičkou je good řešní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@lumirnavrat Ono je ještě otázka jak moc dobře číňanovi ta ochrana funguje. Já budu i tu krabičku mít zapojenou patrně na spínané napětí. Sice má O3 hlídání palubního napětí, takže si to kdyžtak na konkrétních výstupech odstřihne sama při poklesu, ale myslím že by mi stejně v 99% případů kamera v parkovacím modu moc nepomohla, protože když už někdo něco na autě poškodí, nejspíš to nebude zepředu, ale zboku, kde to kamera stejně nevidí.

Navíc doma na auto stejně míří dvě kamery.

Ale ještě uvidím. S touto myšlenkou jsem ani nepočítal, ale trochu jsi mi teď dal brouka do hlavy. Možná zkusím jak se to bude chovat na stálém napětí a pár dní po sobě změřím baterku kolik to sežralo. Když to bude Ok, mohl bych nechat tak, když ne, přepojil bych na spínané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže kdyby tam ta baterka byla, nafukoval by se jak plast proti baterce, tak baterka samotná a možná by to skončilo stejně úspěšně jako u některých mobilů. Takže vlastně takový univerzální podpalovač. To ale asi nebude jen u Lamaxu. Stejně to všechno jede z jedné strany světa z jedněch továren.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎02‎.‎12‎.‎2018 na 6:09, wirer napsal:

"krabicku" alebo rovno 12V zasuvku a do nej strcis kabel co mas ku kamere. Jake zlozite laborovanie? A tahat stropnicou a niektorym A-stlpikom... 

 

PS: hladam sponzora na kupu kamery a bude navod kol119 kol1

Pro tebe je to easy, ale ja se bojim na to sahat, abych s autem pak jeste odjel...

Ohledne toho protazeni kabelu - da se to jen pozastrkovat, nebo budu muset tu stropnici a oblozeni sloupu nejak sundat?

Kabel je na ceste, tak snad Cinan doleti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem kablík nad oknem jen zastrčit pod stropnici a za A sloupek taky.  Jde to v pohodě a tady žádnej bag není. Krabičku má synek já kameru zapojil na volnou pozici spínanou pod klíčkem přes CL zásuvku. Ona ta krabička funguje jak jednotka na DLR. Zapne po zvýšení napětí. Někdy na to stačí i puls od otevření dveří a rozsvícení vnitřního osv. Zadní kameru bych tahal C sloupkem dolů a pak podlahou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

nechci ti kazit radost, ale já obdržel, pravda ne tento univerzální vyjímatelný, ale taky 2xUSB namísto objednané zapal.zásuvky, jenže jsem to objevil pozdě, čekal jsem totiž na kameru a až už jsem chtěl jít montovat, objevil jsem pod víčkem, že mi poslali 2xUSB. OK, bylo už dávno po 15 dnech na Dispute, takže jsem v kšeftu koupil kabel 2m USB/micro USB a namontoval, čili jsem nepoužil origo adaptér od kamery. V tom okamžiku mi na roomovi šel do háje příjem rádia (origo rádia). Jakmile se kamera zapla, okamžitě šel rapidně dolů signál a nastal obrovský šum, stanice se ztrácely. Takže jsem chca nechca musel koupit v kšeftu ještě zapal.zásuvku a na kabel ji nabastlit namísto dvoj USBéčka. Prostě bylo blbě těch 5V usměrněné, rušilo to. Samozřejmě ti to nepřeji, jen aby jsi na tuto eventualitu (použití 2xUSB) byl připraven

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

"Malichernosti" s připojením kamery vyřeším.?.

Mám ale problém najít vhodnou kameru, která by měla napájení "přes držák". Tedy aby bylo možno kamerku jen vycvaknout z pozice a odnést. Střídám tři auta a neustálé odpojování toho mini/micro USB bych asi fakt nedával. Samozřejmě držák v balení, nebo k dokoupení podmínkou. Někde jsem někdy takovou na netu viděl, nemůžu zaboha najít. Nevíte někdo o něčem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj.. Viofo A119/129 má v balení 1 držiak s GPS modulom a napájaním. Čiže kameru len odcvakneš a ideš, kábel neriešiš. Ale zvyšné dva alebo tri držiaky v balení už sú bez napájania a gpska. Ale z alíka a spol. sa určite budú dať dokúpiť samostatné GPS+napájanie držiaky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak kamera viofo, mimochodem myslím, že velmi dobrá kamera..nyní už je novější verze A129 z odkazu..jeden držák s GPS a napájením je v balení..další v balení už bez napájení..možno samostatně dokoupit na ali, ale to už záleží na kupujícím, zdali bude akceptovat cenu, ale řešení to je viz odkaz na ali..

 

https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a129-gps-cerna-2/

https://www.aliexpress.com/item/Original-VIOFO-GPS-Module-Flat-Connector-for-VIOFO-A119SV2-A119-Pro-A119V2-Car-Dash-Camera-GPS/32920692044.html?spm=2114.10010108.1000014.1.2a6d75c2roxjEl&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.107646.000000000000000&scm_id=1007.13338.107646.000000000000000&scm-url=1007.13338.107646.000000000000000&pvid=836ebf6c-324b-4f5c-8a17-ffdba6124e8b

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dikec kluci, začnu šetřit na tu A129, asi vezmu ale i se zadní kamerou. Dle recenzí vypadá dobře. Přendávat mezi autama budu ale jen tu jednu, zadek bude holt jen v jednom autě.

Ty Truecamy jsou taky stejně drahý, navíc to provedení mi přijde laciný. A aby na mě kamera vtipně mluvila hlasem Karla Zimy, na to opravdu nejsem zvědavej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Galaxy64 dobré rozhodnutí, ta kamera je dle recenzí myslím dost dobrá, navíc toto uchycení mně osobně přijde mnohem hezčí, není na skle skoro vůbec vidět, oproti tomu truecamu, který je na té gumové příchytce..  brrrm ji má, tak může poreferovat a takhle nenápadně vypadá z venku na jeho autě ?

 

2017-06-28-12_21_21.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám zatiaľ len A119S... bral som ju hlavne kvôli tomu nenápadnému vzhľadu. Z vonku ju takmer nevidno, dokonca aj spolujazdci ju málokedy zbadajú. Kvalita videa cez deň je podľa mňa celkom slušná, v noci tiež dostatočná. Vadí mi na nej jediná vec, chýbajúce wifi. Toto by však mala riešiť práve A129ka. Možno keď budú voľné financie, spravím upgrade.

 

Len som zvedavý, ako vyriešiš zadnú kameru.. :)

https://forum.skodahome.cz/topic/137628-kamera-do-fabie-3/?do=findComment&comment=2356615

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...