Přejít na obsah

Přidávání aditiv do benzínu


Sir_Jarek

Doporučené příspěvky

Co se (na rozdíl od dodatečné aditivace olejů) vyplatí, je aditivace benzínu - začal jsem používat VIF Super Benzin Aditiv - dávkuje se 1:1000, tedy kolik litrů benzínu, tolik mililitrů VIFu. Plechovka 500ml (na 500l benzínu) vyjde cca kolem 200,-Kč i méně - tj, 0,40Kč na 1l benzinu, tedy méně, než se připlácí za prémiová paliva. Přitom užitná hodnota obrovská: http://www.vif.cz/novinky/test-v-casopisu-svet-motoru---prisady-v-benzinu-cisti.html

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vervu 100 nebo OMV Max Motion 100 dávám ze stejných důvodů do Svižníka - skútru Honda Vision 110ccm, páč většinou a zejména přes zimu stojí a biosložka by dělala binec. Stejna tak do sekačky na trávu Honda HRG.

 

Jestli ale Verva obsahuje tolik aditiv, jako v době testu Světa Motorů (cca 2 roky zpět), to žel poněkud pochybuju. Testy totiž odhalily nejen nadprůměrnou aditivaci Vervy 100 a Vervy 95, ale i nadprůměrnou aditivaci obyčejné BA 95 od Benziny. Jenže chvilku po testu - bezplatné reklamy jako prase - Benzina od aditivace BA 95 potichu upustila (a já vůl 2 roky vyhledával pouze čerpačky Benziny kvůli aditivaci, než jsem se nedavno dověděl, jak to je). (A docela si dovedu představit, že technolog výroby šel kvůli aditivaci k manažerovi na koberec.)

 

Toto "šetření" (kolik mohla taková aditivace stát rafinerii? 0,05Kč/l? nebo ještě méně?) ve mě vyvolává pochybnosti i o aditivaci Vervy 100 - ne že by nebyla žádná (takovou podpásovku by snad nedali), ale jestli je taková, jako před 2 rokama nebo "už jen" na úrovni méně aditivovaného OMV MM100 nebo Shell V-Power Nitro + Racing 100 , to není při chování Benziny jisté. Kdyby Benzina bývala byla přejmenovala všechen obyčejný BA 95 na Vervu 95 a vykřikla v reklamě "neaditivovaný benzín my vůbec neprodáváme" (což byla před 2 lety pravda), nebo alespoň veřejně na rovinu oznámila, že od nadstandartní aditivace BA 95 upouští, to byla jiná. Ale co čekat od kolenovrtů skupiny Orlen.

 

Takže já asi vždy "cvrnknu" VIF i do Vervy ve skútru (a sekačce)...

 

Testy benzínů 2014 - všiměte si parametru "mazivost" - právě ta svědčí o aditivaci/neaditivaci

2014. Test benzinů Natural 2.jpg

 

2014.33 Test benzinů Super Plus 98 - 3.jpg2014.33 Test benzinů Super Plus 98 - 4.jpg

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...