Jump to content
pskodarapid

závada start stop systému + EPC + ztráta výkonu

Recommended Posts

Ahoj,

omlouvám se, ale nechci zakládat nové téma. Mám problém se svou OIII najeto 22000km dnes se mi za jízdy rozsvítila kontrolka EPC a auto ztratilo výkon, jelo jakoby v nouzovém režimu a jakmile jsem zastavil vůz, start-stop systém nevypl motor a na palubním počítači byla hláška závada start-stop systému.

Nemáte někdo zkušenost?

 

Moc díky

 

 

Petr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj,

vcera se mi stal podobny problem - pri kratke jizde za studena auto zacalo trosku cukat (skoro nepozorovatelne), rozsvitila se kontrolka motoru a pak zavada start/stop system. Motor se samozrejme nevypinal, ani kdyz nebyl S/S system vypnuty. Hlasku zavady to pak psalo jeste i po nekolikerem opetovnem nastartovani, ale uz bez svitici kontrolky motoru. Dnes uz to nepise nic...  OIII, 1,4 TSI/110kW, najeto 8000km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Díky za založení, nevěděl jsem zda už tady podobné téma není, ale k problému.

Mám motor 1.4 TSI model G-TEC. Problém se ukázal již cca před týdnem kdy se na křižovatce normálně motor vypl, sám nastartoval, hned zas vypl a byla napsaná hláška závada start-stop systému. Poté jsem najezdil cca 500km a vše bez problémů, ale dnes se za jízdy rozsvítilo EPC. Navíc výkon motoru rapidně klesl.

Auto je rok staré a tak doufám, že diagnostika a případná oprava půjde za výrobcem...

 

Pro Luckymann:

Byl jsi s tím v servisu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jelikoz zatim hlaska zmizela, v servisu jsem s tim jeste nebyl... takze zatim zahada. Pokud mas auto v zaruce, tak musi resit autorizak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj,

tohle jsme řešili před dvěma týdny na Rapidu a nakonec to byly překousané kabely od lambda sondy - kuně se zachtělo trochu tepla od motoru...

Možná to budeš mít také tak, koukal jsi pod kapotu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bohužel čeho nevím, jen mi přivezl technik auto a řekl toto, závadu smazal a prý pokud se to znovu ukáže mám se vrátit....

 

Pro AlJi: mně po znovu nastartování závada zmizí, také se vám to stalo, nebo závada na start stop svítila stále?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak dnes mi znova auto vykázalo závadu EPC + ztráta výkonu. Hned jsem jel do autorizovaného servisu(jiného než posledně) a údajně se jedná o jakýsi problém s regulací tlaku turba...nevím zda jsem to napsal přesně. Máte někdo zkušenost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja som mal podobny problem, tiez mi hlasilo chybu motora. Jednalo sa o tuto chybu 1.JPG

Nasledne mi aktualizovali RJ motora, zatial bez hlasenie poruchy.

 

Edited by jancoSV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taky jsem minuly mesic resil podobny problem. Auto cukalo predevsim pri lehkem pridani plynu a jednou mi blikala zavada vyfukovych plynu. I zavada start stop se mi jedenkrat objevila. 

 

V servisu mi rekli ze prehrali sw. Ze je na to nejaky pripis. Nic podrobneho jsem z nich nedostal. 

 

Nicmene auto sice mene ale cuka dal. Navic jsem vypozoroval ze studene vyrazne cuka mezi 1500 a 2000 otackami. I na tempomat. 

 

Auto jsem chtel odkoupit, protoze ho mam na operativni leasing, ale nemam z neho dobry pocit. Resit to uz nebudu. Za mesic ho vratim. 

 

1.4 tsi 110kw, najeto 11tkm

Edited by jirka.jirka
Doplneni

Share this post


Link to post
Share on other sites
před 19 hodinami, jancoSV napsal:

ja som mal podobny problem, tiez mi hlasilo chybu motora. Jednalo sa o tuto chybu 1.JPG

Nasledne mi aktualizovali RJ motora, zatial bez hlasenie poruchy.

 

 

Obrazek je bohuzel necitelny. Muzes dat znovu? Diky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mám ten istý problém, zvada SS už dlhšiu dobu a teraz sa pridala aj závada ECP, kódy chyb: P030000, P030100, P030300, P030400 a P130A00. Len ja mám motor 1,4 103kW CHPA, riadiaca jednotka SW: 04E 906 016 F HW: 04E 907309A.

Bol som v servise, kde mi povedali, že treba kvalitnejší benzín, ináč je všetko O.K. - ten už dlhší čas používam ale žiadne zlepšenie. Tiež som vymenil sviečky a káble ku nim. Predpokladám, že to bude sw závada. Asi musím znovu do servisu a žiadať o novší sw do RJ motora...

Neriešil už niekto podobný problém s motorom CHPA?

Edited by rodolfo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mám stejný motor a stalo se mě to samé. Na displeji "Závada SS", kontrolka EPC a auto do nouzáku. Několikrát jsem vypnul motor a znovu nastartoval a závada zmizela. Volal jsem do servisu a tam mi řekli, že to může být slabá baterka. Jel jsem trochu delší trasu, kde jsem víc brzdil motorem a od doby žádný problém. Auto je v provozu od prosince 2012, takže baterka už začíná mít nárok na výměnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aha diky za odpoveď, ale mne to nejako s tou baterkou nesedí. Skôr by som predpokladal chybu sw RJ motora, hlavne je potrebne vymazať adaptácie ako píšu v technickej servisnej konferencii 04/2017 prvý príspevok. Možno preto jirka.jirka píše , že po zmene sw mu to škubalo ďalej.

electric_2017_ii_jaro_motor1.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...