Přejít na obsah

Kódování funkcí na Citigo (VCDS, Carista)


lubomir.kozak

Doporučené příspěvky

Zdravím,

zde můžeme probírat co lze a nelze dokódovat na Citigo.

 

Kódování probíhá pomocí VCDS například 17.8, 18.2, 18.9 atd. Kabel (klon) se dá koupit například na aliexpressu.

Nebo se dá využít aplikace pro mobilní telefony Carista, která toho ovšem neumí tolik. Lze je potřeba mít do OBD2 konektoru bluetooth diagnostickou krabičku, která se dá opět pořídit na aliexpressu. Zde ale pozor, pokud nekupujete originál Carista je dobré si přečíst recenze, protože ne každá se dokáže s aplikací spojit, protože neumí všechny protokoly.

 

Pokud chcete poradit s kódováním napište mi SZ.

 

Odkaz na seznam možností KÓDOVÁNÍ Citigo

Editováno: , autor: lubomir.kozak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • piskot umístěno a odebráno toto téma
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

a proč by ne.... je to jen otázka PP. Určitě kvůli ledkám neměnily celé nastavení :), ale jestli chceš svítí jenom led, na co je ti potom to přisvětlování, když to funguje beztak jen v noci? Přes den je to úplně na nic.

 

Editováno: , autor: luky.daniel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

coming home mi jde i na 07/2012, leaving jsem zatím nerozchodil, stejně jako aktivaci zavření oken při dešti. Jinak cornering škodovka sama vylučovala pokud jste měli místo mlhovek ty ledkový světla, asi to neumí stmívat ledky... facelift by jít už třeba mohl, chce to vyzkoušet... ještě se mi podařilo aktivovat dodatečný setření předních stěračů, zobrazení rychlosti a směrovek na displeji rádia (prej funkce pro autoškoly :) ), jo a počet bliknutí směrovek jsem si změnil na 4, vypnul jsem uřvanej indikátor nezapnutých pásů a chvíli jsem měl nastavený odemčení nejdřív jen dveře řidiče-pak ostatní, ale to mě sralo tak jsem to vrátil...

jo a až budu mít chvilku, tak prověřím jeden návod na aktivaci svícení obou vláken v žárovce při dálkových světlech, jen nevím co na to řekne parabola, abych ji neutavil :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj, podařilo se ti rozchodit to svícení obou vláken? Měnil jsem světla za facelift a při dálkových zhasne H7 potkávaček a rožne se H7 dálkových. Chtěl bych docílit toho, aby svítily při dálkových obě žárovky.

 

Díky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No sehnaly se svetla, sedi naprosto presne, jako ty puvodni jen jedinny rozdil byl v tom, ze puvodni svetla nejsou zapojeny pres konektor, ale kazda patice je napojena zvlast primo ze svazku. Predelaval to Prema z Toyo Pneu, ktery ty puvodni kabely napinoval do konektoru. Byla to takova rychlovka pred dovolenou, tak se to musi pak jeste dodelat. Ted je problem v tom, ze kdyz dam parkovacky, tak LEDky nepohasnou, ale sviti stejne jako u denniho sviceni (mozna jen spatne zapojeni, nebo kodovani, nebo je to tak i u aut po FL od vyroby, coz nemam potvrzeno) a musime pak mrknout jeste na nakodovani tech svetel kvuli problemu s temi zarovkami, jak jsem psal vyse. Proto me zajimalo, jestli jde nakodovat i u H4 aby svitily obe vlakna, coz by vyresilo problem se svicenim v novych svetlech, kdy potrebuji docilit, aby pri zapnuti dalkovych zustala svitit H7 potkavacek a druha H7 se rozla jen jako druhy zdroj svetla. Jeste se uvazuje nad vymenou kapoty, protoze se mi ta nova libi vice kvuli prolisum.

IMG_6224.PNG

IMG_6225.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toz ejstli jde nakodovat sviceni  obou vlaken by me take zajimalo, ale ma tucha ze jsem to nekde v BCM videl ... jenze nez prohodim za FL svetla, tak nevim nevim, aby nebyla roztecena parabola ... ale je fakt ze dalky jsou u predFL bida, kdyz to jde, tak hcvilkove drzim svetelnou houkacku aby svitily obe vlakna ... mam tam NIghtbreakery

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

V kodování BCM tato volba je ale nefunguje to jsem zkoušel, jediná možnost je parametrizace jednotky. To že DRL v režimu parkovaček nepohasnou mi kluci volali po dovolené. V režimu klasických světel ledky ale pohasnou. Ani jsem si nevšiml jestli předface denní svícení v režimu parkovaček pohasne.

Před face světla mají 3 konektory a face mají jen jeden, bohužel není to jen o přepinování ale je třeba nadstavit dráty a vyměnit piny barevné schéma je stejné. Při výměně je třeba sundat nárazník jinak tam ty nové světla nejdou dát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

H2O, kdyz pujdu do tech svetel, suma tedy :

1. Barva dratu je stejna

2. Musi se prodlouzit draty, protoze vsechny nedaji k novemu konektoru.

3. Musi se vymenit piny, protoze u noveho konektoru jsou jine ...

4. Musis se teda asi sehnat i ten novy konektor

 

Prosim o potvrzeni, kdyby jsi mel cislo konektoru a pinu, budes hodny ... jinak budes taky hodny :)

Diky Dan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...