Přejít na obsah

Zhasínají zadní světla a budíky


Zilvi

Doporučené příspěvky

Čau borci, mám problém na Fabii 1, rok 2000. Samovolně mi zhasínají zadní lampy a podsvícení budíků. Jak zhasnou budíky, nesvítí ani zadek. Zbytek OK, jako předek, blinkry, brzdovky atd. U budíků myslím jen podsvícení, jinak normálně běží. Dělá to úplně náhodně, jedu a najednou tma, za chvíli to zase svítí, pak zas nesvítí. Někdy se to stane třeba 3x na 10km úseku, jindy ani jednou. Všimnul jsem si taky, že se to občas stane i při přejetí nerovnosti, ale to málokdy, není to pravidlo. Automaticky jsem šel po přepínači světel, zkouška jiného, ale nepomohlo. Kabely od přepínače atd se zdají v pohodě. Dál mě napadlo denní svícení, vypojil jsem ho, ale dělá to stejně. Už začínám být trochu na rozpacích, co by to mohlo dělat. Hlavně je na pytel, že nejsem vidět, budíky bych přežil. Chystám se s tím zajet ke známému do servisu, ale ještě bych na to zkusil přijít doma. Problém je, že se to blbě zkouší, když člověk neví kdy to zhasne, většinou to nezhasne hned. Nemá s tím někdo zkušenost? Nebo radu na co se zaměřit? V elektrice se nevyznám. Ještě mě napadá přímo relé světel, nějaký kontakt nebo ukostření, ale kdo ví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přes jednotku BSG veškerá elektrika nejde. Světla spíná přímo spínač světel. Pokud nejdou obrysovky a osvětlení přístrojové desky a závada určitě není ve spínači světel, je třeba překontrolovat trvalé napětí na červeném přívodním vodiči a dutinku v konektoru do spínače světel na pinu č. 15 (na obr. T17a/15)

spínač světel.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj. Mam rovnaky problem ako ty. Svetla predne svieta pristrojovka zhasne automaticky aj zadne svetla. Radio mam original a to svieti normalne len pristrojovka. Kupil som uz aj novy vypinac original skoda a problem stale pretrvava. Nejaky napad?dakujem za rady fabia 1.4 50kw

Editováno: , autor: Robertos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Měl jsem stejný probém jako Robertos a Zilvi... Já jsem rozdělal relátka co jsem dosáhl o očistil vnitřní kontakty, k tomu jsem rozdělal relé automatického svícení a na jeho dps přepájel všechny vývody od kontaktů a cívky (některé vypadaly jako tzv studeňáky = již nekvalitní pájený spoj). Dále jsem ještě rozdělal spínač osvětlení a přepájel na té dps takové ty drátky co se nacvakávají do kontaktů, tam se mě taky zdálo, že tam je studeňák. Očištění a hlavně přepájení vyřešilo muj problém, po půl roce stále ok. ťuk ťuk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobrý deň 

Mam fabiu kombik počas jazdy z ničoho nič vypnú zadné svetlá a osvetlenie budíkov úplne zhasne... Jedine co svieti sú stretavacky a osvetlenie špz ale po chvíľke to naskočí a svieti normálne ako keby bol zlý kontakt alebo čo...nejake radi? Mechanik hovoril že možno spínacia skrinka blbne 

Editováno: , autor: lukasko1296
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerozumím řeči tvého kmene a to jsem svého času chodil na Slovensku do školy. Nicméně i tam nás učili, že věta má začátek a konec, i něco o interpunkci tam také bylo. Pak by možná tvůj příspěvek měl nějaký smysl. Co se ti samovolně vypíná? Dle názvu tématu světla, dle tvého zmateného příspěvku osvětlení budíků?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

zdravím, mám na fabce uplně to samý... zjistil sem že když se trochu kopne pod palubku v oblasti pojistek, tak že to naskočí a tak sem se jal rozebrat palubku.... pár šroubů a viník je na světě.

Je to relátko pro denní svícení.

 

jde rozebrat a pokud umíte s pájkou, stačí prohlídnout jestli tam není studeňák,, u mě tam byl, práce na minutku, ušetřený 3 kila za nový relé :) 

 

 

 pHjzqk_IMS2aHfUDLROzvDPNkIlHZVD52tVGtdvwCcu90oUrak_LyTPQM3amVQA9jpNYLH0nHndDF3005xg5GvuZhW3aWei7gNoZ3BlvXRHQcNZlZgO_UvbJ

Editováno: , autor: vo.fisx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...