Přejít na obsah

Žárovky Osram - všechny typy


TOMUS

Doporučené příspěvky

Ty vaše příspěvky shora mají chtě-nechtě takový nádech, že chcete někteří mít za každou cenu ve světlech xenon efekt. Ale pamatujte, že ze žárovky xenon nikdy neuděláte, jen a pouze efekt xenonového mrzáka za velké peníze s mizernou životností ! Osobně bych se do těch "bělistvých efektů" nepouštěl a zaměřil se na užitnej výkon, ale to jen můj názor, nenutím nikomu, jen diskutuji :-)

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za tech par let co vlastnim OII jsem stihl vyzkouset Osram Night Breaker Plus, Unlimited a nyni cerstve i Laser (bavim se o potkavacich svetlech, takze H7).

 

Svitivost:

Vsechny tyto zarovky jsou podle me velmi podobne. Kazda novejsi verze mozna sviti o neco lepe, ale pokud tomu tak je, tak skutecne jen neznatelne. Dokonce i zarovka Unlimited tesne pred prasknutim sviti prakticky stejne jako uplne nova zarovka Laser. Zarovky vzdy svitily dobre, takze jsem zatim zadne jine "premiove" nezkousel.

 

Barva svetla:

Vsechny 3 typy sviti pomerne dost bilym svetlem. Mezi sebou se podle me opet moc nelisi.

 

Zivotnost:

Night Breaker Plus mi vydrzely 31 tkm (21 mesicu), Night Breaker Unlimited vydrzely 34 tkm (23 mesicu). Svitily mi ale jen pri nedostatku svetla nebo kdyz prselo. Na druhou stranu si dost casto blikly, protoze mam automaticke rozsvecovani svetel a casto jsem projizdel tunelem ci podjezdem. Se zivotnosti jsem v podstate spokojeny. 2 roky sice nejsou moc, ale neni to ani uplne malo. V porovnani s beznyma zarovkama je to prijatelne (kdyz vezmu v uvahu svitivost a barvu svetla). Laser zatim hodnotit nemuzu, mam je par tydnu.

 

Celkove bych Osram Night Breaker doporucil, ale jen v porovnani s klasickyma zarovkama. Jine "premiove" jsem totiz nezkusil, takze nemuzu porovnavat...

 

Pokud nekdo chce mrknout na nejake fotky (srovnani Night Breaker Unlimited s Laser), muzete mrknout do meho vlakna. Ale predem upozornuji, ze tam rozdil videt neni. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...