Přejít na obsah

Údaje MFD - teplota oleje?


Marcelius

Doporučené příspěvky

Zdravím přátelé,

 

prosím o radu a pomoc. Dnes jsem byl na Garanční prohlídce po dvou letech. Ještě cestou na prohlídku, jsem koukal na palubní počítač na přehled jízdních dat, konkrétně na teplotu oleje.....občas na tento údaj kouknu, abych věděl kdy můžu v případě potřeby bezpečně naplno akcelerovat.....  Cestou zpátky z garanční prohlídky, jsem koukal na průměrnou spotřebu, tento údaj tam mám nejčastěji, a když jsem se posouval dalšími údaji, tak jsem tam teplotu oleje již nenašel.....  Říkal jsem si, tak zastavím, protože nastavení MFD jde nastavit pouze u stojícího vozidla a navolím si teplotu oleje tak aby se znovu zobrazovala...............................................NO JO......ale k mému překvapení tam už taková nabídka v nastavení vůbec nebyla........:huh:.    Viz.obrázky.... Je to možné?  Jak to, že tam tento údaj najednou z nabídky zmizel?   To mi hlava nebere.....  Napadlo mně ještě jestli něco blbě nenastavuji, nebo jestli při napojení na diagnostiku při prohlídce nedošlo k upgradu softwaru  palubního počítače........   Fakt tomu nerozumím......:(    Servisnímu technikovi jsem zatím nepsal......

 

nemáte s tím někdo zkušenosti, budu rád za každou informace a pomoc....všem děkuji.....:skoda:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak teplota oleje je zpátky. Z vysvětlením servisního technika, že se ale musel nastavit proměnlivý servisní interval. U pevného se prý automaticky vypne čidlo teploty oleje, protože je nežádoucí aby čidlo vyhodnocovalo teplotu, který je jeden z ukazatelů stavu motorového oleje. Takže když jsem v Maxidotu kouknul na servisní info, tak svítí pouze inspekce 365/30000 a u výměny oleje není žádný udaj.

Závěr servisního technika byl takový......bude proměnlivý servisní interval (teplota oleje bude k dispozici) a na výměnu oleje mám přijet každý rok nebo 15000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že existuje pevný interval, kde je teplota oleje ve výchozím stavu jsem už také někde četl. Ale není problém teplotu oleje aktivovat dodatečně i pokud se ukazovat přestane. Takže buď máš ten pevný interval, kteý teplotu oleje nedeaktivuje nebo Ti ji dodatečně povolili.

Editováno: , autor: slapnahrabe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...