Přejít na obsah

Bílá emulze na olejovém víčku 2.0 TFSI


Nosnx

Doporučené příspěvky

Zdravím

 

před pár dny jsme si všiml bíle hmoty na spodní straně olejového víčka. Hledal jsme informace na internetu a může to být od vysrážené vlhkosti z krátkých tras po prasklé těsnění pod hlavou. Má s tím někdo zkušenosti?

 

Denně dělám krátké vzdálenosti do 8 km jedna cesta, takže se sotva ručka teploměre dostane na 90. A je pravda, že minulé týden byli zde teploty do 5 stupnů přes den (nežiji v ČR). 

 

Auto nekouří, chladící kapalinu jsem dolévat nemusel co to auto mám což je cca 7 měsíců. 

 

Má někdo s tímto problémem zkušenosti?

 

Najeto mám kolem 213 000 km.

 

Díky za rady.

IMG_4048.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, od mého mechanika jsem se dozvěděl, že pokud jezdíš v zimě krátké trasy jak píšeš, tak se to může stát... taky to mám na autě... těsnění pod hlavou je nově dělané, hlava srovnaná... takže, je to asi normální (i když si ve skrytu duše myslím, že by se to dělat nemělo, ale řekl mi to, tak to neřeším)... vždy to pro svůj lepší pocit setřu hadrou, pro můj lepší poci... měj se... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík pánové za názory. 

 

Osobně si také myslím že je to venkovními teplotami a těmi krátkými vzdálenostmi. Olej v chladicí nádobce není, kapalina v ní při běžícím motoru nebublá a olejové měrka je také jen od oleje. Auto trošku kouří ale to přisuzuji vysrážené vlhkosti ve výfuku. Po delší jízdě bez kouře. 

 

Setkal jsem se s informaci, že by příčinou mohl být vadný termostat nebo odvětrání motoru. S tím termostatem nevím jestli je to možné. Auto se mi zahřeje stejně rychle jako v létě a nepřehřívá se, takže si myslím, že mam termostat v pořádku.

 

Co se týče toho odvětrání, nejsem expert ale něčím takovím je BWA motor vybaven? Vím že to má nádobku s aktivním uhlím a PVC ventil ale to by na srážlivost vlhkosti nemělo mít vliv, nebo se nepletu?? Rád se nechám poučit.

Editováno: , autor: Nosnx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...