Přejít na obsah

T-Mobile - "CHYTRÉ AUTO"


MilanHos

Doporučené příspěvky

Zdravím, dnes t-mobile představil službu chytré auto a na první dojem mě to docela zaujalo. Že kromě GPS lokátoru to dokáže i jiné užitečné věci s tím, že se počítá s vývojem dalších služeb atd. V tomhletom jsem pouze laik, nevím co nabízí konkurence takže mé tvrzení berte s rezervou. Spíš by mě teda zajímalo ohledně připojení OBD portu. Je vůbec možné ve Fabii nebo v jiných Škodovkách dodávaný konektor mít neustále napojený v autě aniž by to nějak vadilo každodennímu ježdění?

Děkuji

 

Ještě jsem teda doplnil fotku onoho konektoru a odkaz na zdroj https://www.t-mobile.cz/chytre-auto

GetFile.aspx.jfif

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem na to koukal jako alternativu do Octavky, ktera nema SG, ale zarazila me cena. OK ma to pokryti po evrope, ale ze 75 CZK/mes tam nevidim business case.

Proti SG to ma ale interni pamet a sbira data offline, kdyz jede clovek mimo signal, vlastni baterie...

 

Proti kradezi to nepomuze, pocitam, ze pokud neni zlodej lopata, tak ma v kapse GPS/GSM rusicku z eBay za $50...

 

Dalsi info tady: http://www.mobilmania.cz/clanky/t-mobile-dostane-vase-auto-do-mobilu-za-75-kc-mesicne-vyzkouseno/sc-3-a-1336586/default.aspx

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se na to chci  pozeptat. Hodně mě to zaujalo. Jen mě zajímá jestli se to zařízení vejde do OBD zásuvky tak, aby člověk mohl opět tu pojistkovou skříň se zásuvkou opět zadeklovat. 

Jinak spousta - možná i většina zlodějů to řeší tak, že auto ukradnou a někde třeba o 100 km dál ho na několik dní odstaví a čekají, jestli si ho někdo nevyzvedne. Alespoň takto mě to zdělili policajti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co se týká zloďejů tak první co mě napadlo, že první co zloďej udělá tak to oddekluje a tu krabičku vyhodí z auta, ale nejsem zloďej tak nevím :D Na to je lepší skryté GPS, ale pořát je tu rušička. Ale kéž by to tak bylo a já si takto sám mohl ukradené a odložené auto zlokalizovat a nahlásit. 

Koplexně je to teda celkem dobrá služba s potenciálem dalšího vývoje, ale jednotlivý věci buď s poloviční využitelností nebo možná nefunkční ve Fabii. Vleze se teda to zařízení i s možností zadeklování pojistkovky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, miland42 said:

Jen mě zajímá jestli se to zařízení vejde do OBD zásuvky tak, aby člověk mohl opět tu pojistkovou skříň se zásuvkou opět zadeklovat. 

 

Nechci kecat, ale OBD port neni nicim krytej, takze vadit by tomu nic nemelo, jen bych se trosku bal aby to moc nelezlo ven a clovek to neukopl nohou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Už to mám v autě taky, jenom mi kapku vadí ta velikost krabičky. Už se mi to podařilo dvakrát vykopnout z uchycení v OBD zásuvky. Jinak funkcí je zatím opravdu pomálu :wacko:

Akorát se to sem tam kapánek splete při hlášení pohybu auta - stálo mi zamčené v garáži a zároveň hlásilo že zahájilo jízdu :blink:

20161206_052342.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatim jsem mel moznost jen zapujcit od kolegy a musim potvrdit Korpika... Na druhou stranu, davaji k tomu plochy prodluzovaci kabel ktery je zalomeny o 90°, do leva... Pro F3 by bylo lepsi mit orientaci na druhou stranu a dat to do prostoru pod volant

 

Takto vypada vysledek cesty... poskytuje stejne data jako (nespolehlivy) SmartGate

Screenshot_2016-12-07-20-45-57.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...